Тепачка во македонскиот парламент: ДУИ Vs. ПДП! :)

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Стрелец, стрелаш, стрелаш, ама све у празно гаѓаш брат! Престани да тресеш зелени човече, ни драгиот колега Интел :wink: не забегува толку во апологетството на сдсмовската кауза...
Немој да му одиш контра на Струмикс... Читај што кажува човекот:
Веќе станав досаден со ова ОПОМЕНУВАЊЕ да не се замарате сами со себе, туку со темата...
brainbug... Многу е јасно тоа што те прашав... Велиш дека луѓе наоружани до зуби влегле во законодавниот дом на РМ... Кој е за тоа одговорен? Власта или опозицијата? Кој има задача да се грижи за безбедноста на луѓето и институциите во Македонија? Кој ја има добиено довербата од народот за тоа? Sorry, ама појасно од ова не знам да прашам!:)

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Собранието е засебна законодавна институција од Владата на Република Македонија, самото има служба за безбедност...

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Медиумската „Ал Каеда“ на ДУИ и СДСМ, како таканаречена „противтежа“ на вчерашниот инцидент во собранието кога ДУИ го покажа вистинското силеџиско лице, а СДСМ им помогна во сиот настан, денес се обидоа да исценираат инцидент во кој би се повторил истиот филм од 2002 година, а во режија на фабричките новинари на СДСМ и ДУИ! Како само беше театрален новинарот на Ал Сат телевизија кога ја даваше изјавата од пред Градска болница-Скопје и мафијашки им порача на Груевски и на Тачи колку „неговите“ биле силни! Нормално, Ал Сат е миленичето на ДУИ, а новинаров е „фабричка“ школа! Се јави и „ЗНМ“ (Здружение на новинари), сдсмовска ком-партиска структура која „реагирала“ на „инцидентот“ кај Желино! А КАДЕ БЕА ВЧЕРА ДА РЕАГИРААТ КОГА БЕШЕ НАПАДНАТ НОВИНАРОТ НА А1? Молчеа, зашто истиот беше нападнат од активист на ДУИ, коалиционото партнерче на СДСМ, партијата која е покровител на ЗНМ на чело со Робер Поповски, квази-новинар на СДСМ! Кои дволични личности, кои бескичмењаци!
ПОВТОРУВАМ, ПОСЛЕДНИТЕ НАСТАНИ СЕ НАМЕРНО СЦЕНАРИО НА СДСМ, ДУИ И ЛДП СО ЦЕЛ ДА СЕ НАШТЕТИ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ДА СЕ ЗАКОЧИ СЕДНИЦАТА НА КОЈА ЌЕ СЕ НОСАТ ЗАКОНИТЕ СО ЕВРОПСКИ ПРЕДЗНАК И ПРЕД ПРЕТСТОЈНИОТ ИЗВЕШТАЈ НА Е.У. ЗА МАКЕДОНИЈА ВО НОЕМВРИ!
Сакам да им порачам на сите пулени од криминогените структури на СДСМ, ДУИ (и она мало сателитче ЛДП) оти Македонија ќе оди напред и никакво нивно сценарио тоа да се спречи ќе биде осуетено и законски третирано! Се гледа паниката во вашите редови, борбата со криминалот за кој сте вие осомничени стигна до таму каде никој не сонуваше. Колку е само индикативно што сите овие случувања се случија по замрзнувањето на имотот на „ФЕРШПЕД“ на газда Штерјо Наков! Господа, прочитани сте!
A вие таканаречени новинри на платен список на СДСМ и ДУИ, исти сте во креативноста како и вашите политички ментори. Тие се обидоа со Танушевци да ја репризираат 2001, вие со овој настан оној настан од пред собранието кога патетично вриштевте „ЕВЕ СМЕ ТЕПАЈТЕ НЕ“. Поздрав до Вас, и само да ви кажам, никој не ве тепа, САМИ СЕ УТЕПАВТЕ!

Поздрав од Mastermind!
Eve zosto sme tamu kaj sme.
Teska moronstina.
Samiot post se si objasnuva.
Da zivee Vmro-Komunisticka.

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Собранието е засебна законодавна институција од Владата на Република Македонија, самото има служба за безбедност...
Во надлежност на Министерството за внатрешни работи... Или посредно, во надлежност на Владата на РМ!

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Серија вести:
Премиерот Никола Груевски денеска одржа средба со претседателот на Собранието Љубиша Георгиевски, како и со лидерката на СДСМ Радмила Шекеринска.

На средба што се одржа во Кабинетот на претседателот на Собранието, Груевски разговарал за тоа како да се надминат проблемите по вчерашните настани во Собранието.

„Тоа што вчера се случи беше многу лошо за Република Македонија и не би требало да се повтори. Мојот апел до Вејсели, Ахмети и Тачи, како лидери на партии, да направат и тие се што е во нивна моќ да се смират страстите и да се продолжи во еден демократски амбиент, во еден амбиент на дијалог на респект помеѓу нас, независно дали имаме различни мислења“, рече Груевски.

Вечерва Груевски треба да се сретне со амбасадорката на САД Џилијан Миловановиќ, како и со амбасадорите на Европската унија, НАТО и ОБСЕ.
ДУИ се обиде да минира се она што е постигнато во Македонија за реформите и дијалогот за побрзо вклучување во НАТО и ЕУ, оцени денеска во Тетово лидерот на ПДП.

“Вчерашните случувања во македонскиот Парламент се голем срам и за Албанците и за Македонија како држава“, рече претседателот на ПДП Абдуљади Вејсели на денешната прес-конференција.

Г-динот Али Ахмети е главен виновник за состојбите што настанаа вчера. Тој цело време беше во собраниското седиште на парламентарната група на ДУИ и ги координираше работите заедно со лидерот на СДСМ Радмила Шекеринска, вели Вејсели.

Според лидерот на ПДП, ова е стратегија што е подготвена во кујната на СДСМ, а реализатор и извршител е ДУИ.

“Јани Макрадули, Рафит Алити и Ахмети и Шеќеринска се договорија за индицидентот што требаше да настане во РМ за собранието и државата да добијат негативни поени“, смета претседателот на ПДП.

ДУИ, како што рече Вејсели, со политичка проституција неодамна ги украле пратениците на ПДП, но тоа нема да можат да го сторат и со нивните гласачи.

Од денеска, најави претседателот на ПДП, тој ќе биде уште поостар во своите настапи и прес-конференции, а наредните денови, ПДП ќе објави се што е направено во време на владеењето на СДСМ и ДУИ.
Да не кажав некоја невистина во претходните мои постови? :toe:

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Серија вести:

Полицијата брутално го претепа снимателот на телевизија ал сат Игор Љубовчевски зашто одби да ги предаде снимките на кои алфите го запираат возилото на Садула Дураку.
Ова е обид на власта да ги замолчи медиумите - изјави уредникот на Алсат Мухамед Зекири.
„Сакам да им кажам на Груевски и Тачи дека не можат да ги замолчат медиумите, ние и понатаму ќе продолжиме да работиме професионално и да известуваме за случувањата во Македонија“, вели Зекири.
Нападот врз снимателот Игор Љубовчевски доаѓа само еден ден по силните предупредувања по инцидентот во собранието – да се овозможи слободно информирање што е суштинско за демократијата - предупредија вчера од американската амбасада и од европската мисија. Ден подоцна снимателот заврши со скршени ребра.
Народниот правобранител отвора истрага за бруталното претепување на снимателот на Алсат.
„Не станува збор само за повреда на човековото право туку станува збор за посегање во слободата на информирањето многу сериозно работи и ги урива темелите на демократското општество како што се труди да биде Македонија“, велат од канцеларијата на омбудсманот.
И мисијата на ОБСЕ во Македонија го осуди инцидентот – бараат внатрешната контрола на МВР да ја утврди одговорноста.
Здружението на новинарите бара од министерката Јанкуловска до крајот на денот да ги каже имињата на сторителите и причините за тешкиот инцидент и санкциите кои ќе бидат преземени против нив. Во спротивно, Јанкуловска ќе ја понесе целата политичка одговорност што, според ЗНМ, мора да резултира со поднесување оставка.
По вчерашните инциденти во собранието, премиерот Груевски денеска во кабинетот на спикерот прво се состана со коалициските партнери, а потоа и со лидерите на опозицијата.
„Треба добро да се анализира се па потоа ќе видиме. Има време за се“, вели Груевски.
Шеќеринска жали што и по денешната средба со Груевски нема резултати. Кај премиерот не препознала расположение за стабилизирање на состојбата.
„Очигледно беше дека владата нема намера да се пресмета со одговорните. Груевски останува заложник на Мендух Тачи“, вели Шеќеринска.
Либералдемократите денеска му порачаа на Тачи да се збогува со политиката зашто нападнал колешка пратеничка. Од претседателот на собранието побараа оставка.
„Вчера испушташе неартикулирани звуци“, вели Манасијевски.
За да можат реално и објективно да се согледаат работите, треба целосно информирање... А не да се прави селекција на информациите!

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Nikoj ne se osvrnavte na parlamentarnite baba Vandji sto pred nekoj den velea(se zakanuvaa) deka vo sobranieto situacijata e napnata i moze da dojde do fizicka presmetka. Bucko licno se zakani so fizicka presmetka,nikoj li ne se sekja imase uste nekoj sto se zakani neznam koj bese dali Manasievski......
Sto se cudite,pa najmalku 1/4 od pratenicite se voeni zlostornici,ubijci,kriminalci dileri na droga, belo robje,tutun i site ostanati so koj ni sdsbj "ne sakase" da koalicira pred 15 septemvri.
Dobro e toa sto od ovaa situacija izleze nekoj den da ne gi gledame stvorenjata vo nasiot parlament.

Neka si sedat tamu v planina so meckite v peshtera.......

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Вчера вечерта околу 21.30 поминував пред собрание...и што ке видиш пукотници..додека едни внатре се караа и буткаа..други надвор се бореа
Алфи против...ваљда беа некој од албанскиве партии изгледа Дуи(ако не се лажам..).
Барикади од коли на една и на друга страна.
Кој ке поминеше близу до алфите беше претепуван..од нивна страна...истото им се случи на боди гардите на членовите од Дуи...
Сите коли беа прегледувани,и при претресувањето разбрав дека биле најдени 3 калашникова неколку автоматски пушки и 4 пиштоли..се тоа во автомобилите на членовите од Дуи..
Државата проаѓа низ период на граѓанска војна....
будно го следев настанот,еден од другарите беше претепан од Алфа и беше пренесен во болница поради скршеница на носот...

Како што кажав нека се тепаат меѓу себе но нека не го вмешуваат народот...и новинарите....

Друго што ми беше чудно и го сметам за оф топик од темата......во собрание си зборуваат албански и превод има...!Алоо до кај стигнавме на нивни јазик во наше собрание....
Брисел ни упати остри критики..не смее ова да се повтори...нормално..со вакво понашање не ни треба да влеземе во Европа!

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ма остај тоа, новинарот има вештини на Баба Ванѓа, па точно знаел кој од каде ќе проаѓа...на сета иронија, се погодило на патарина :)
Абе дете едно! НЕ бил само тој новинар на патарината туку биле сите новинарски екипи. Но он не сакал да ја предаде касетата затоа што законот го штити и никој не смее да му ја побара. А алфите се едни тешки сељачишта, со исклучок на поединци.

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
@ strelec :) nekako denes taka ni ide komunikacijata.

Vlasta i si ja sredi rabotataso uzurpatorite na sobranieto. Knecno ne se desi pogolem incident so pogolemata grupa nadvor iako toa im bese planot. ovie dremat vo sobranie spasitelite doagjaat it tin tin .. od ovoj aspekt Vlasta si go napravi svoeto.

e sega da rascistime, nemoj da mi popuvas eres pls, nemoj edna bagra sto ima na um da ni ja sjebe idninata i sto probuva da isprovocira na sekoj nacin nasa stagnacija po sekoja cena samo i samo za da se vrati na vlast da probuvas da ja opravduvas, i da probuvas da nametnes krivicata vrz nekoj sto vprocem i ne napravil nisto !!!! NISTO! klasicni agresori doagjaat i Vie gi branite.

Narodot ne e glup gleda sto se slucuva i sto se pravi toa ne me plasi uste pak pomalku go plasi premierot dali toa ke mu se odrazi na rejtingot. Toa sto me plasi e deka toa ke i e kocnica za nasata idnina!! tie planinski goveda na nekoja nedela pred izvestajot pravat majmunlaci sto strancive ili potocno del od niv ke napravat da bides i ti i jas so istite planinski majmuni vo istiot kafez izoliran od posirokata okolina uste nekoj period.
Jas ne mozam da razberam kako ne gledate kade ne donesoa i kade DURI i od aspekt na opozicija kade se obiduvaat da ne odnesat. Ova sto go slusam iako i od nekoi smesni 3%od makedonskiot elektorat i 7% albanski elektorat me pravi da mi se digne kosa na glava. Jas vo moite prvi postovi pisav deka RM propusti zlata sansa da si go primeni romanskiot model i da pocne da pravi drzava taa greska denes nas ne cini nasiot son da ni bide remeten od nekakvi niskprofilni idiotcinja sto ke gi napravat i moite i tvoite sinovi vo najmala raka so skrateno evropsko iskustvo ama aj izgleda ne vredi veje da se pisuva. Ovie gi trosat poslednite djokeri i se ima potreba da se odgovori so site aduti na site polinja, diplomatska ofanziva, inspekcii na site strani i site sluzbi pod polna rabotna parea na site polinja vo narednite 2-3 meseca, linkot SDS-DUI mora totalno da se demaskira vo prava smisla na zborot pcnuvajki od Niko petrol i Fersped zavrsuvajki so lipkovskite sleperi.
Narodot toa ke go podrzi!

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
На еднооки во недела многу сеир ке има:vozbud:

Член од
1 февруари 2006
Мислења
380
Поени од реакции
17
a be sramota ej.....
ama toa ti e....sve i svasta ima u parlament
a sinoka pominuvam po ednosmernata pozadi sobranie vo 10 saat i se cudam sto e ova.....
kako me izmerkaa toa alfite mislev gotovo ke me puka nekoj......toa radi kolata izgleda
:)

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Самото тоа што вооружени со оружје за кое се нам дозвола Телохранители на раководствотот на ДУИ се обидело да влезе во собрание, и освен тоа го блокирало влезот во собрание со нивни автомобили во кои има автоматско оружје кое по закон е дозволено за употреба и користење исклучива за полија и војска, кажува кој сака да внесе криза.
А дека другите не се цвеќиња, не се, бидејќи да беа подобри од првиве немаше да дојде до тепачка.

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Теут(н)а јавно демантираше дека „попила“ шамар....:ples:

Пред некоја страница можеш да прочиташ од албанец што превел што вика Тачи...

И ти ли бе душо ќе не лажеш...:dozd:

:dabe:
Lazes, jas ja gledav na kanal 5 kade sto izjavi (slika i ton) deka Taci fizicki ja napadnal. Go zboruvas ona sto si go cul od Latas.
BTW: DPMNE edvaj doceka vakov razvoj na nastanite.
Koj i kako ja predizvika tepackata e pomalku vazno od toa kako vlasta se spravi so celata taa situacija.
Pretepani novinari, licno obezbeduvanje na premierot vo framerki i kratka maici(demek da im se vidat nabildanite misici) so kalasi setaat pred sobranie ala ucki- za koj kur se uniformiranite nadlezni za vakvi situacii ???
СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

РЕАКЦИЈА НА МАКЕДОНСКИОТ ИНСТИТУТ ЗА МЕДИУМИ ВО ВРСКА СО НАПАДИТЕ И ПРИВЕДУВАЊАТА НА НОВИНАРИТЕ ВО ВЧЕРАШНИТЕ ИНЦИДЕНТИ ВО СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
Македонскиот институт за медиуми (МИМ) остро реагира на вчерашните инциденти во Собранието на Република Македонија, при што новинари и професионалци од македонските медиуми беа физички нападнати, приведувани и спречувани да ги извршуваат своите секојдневни обврски.

Тепачките во законодавните домови не се ништо ново и невообичаено. Такви слики сме гледале и во парламентите на развиените земји како Италија и Јапонија, но и во законодавните домови на неразвиените земји. Сепак, во ниту еден од овие инциденти не е забележано насилство врз новинарите во законодавните домови, што, за жал, говори за фактот дека кога станува збор за односот кон новинарите и јавноста, политиката во Македонија е на мошне ниско ниво. Нападот врз новинарот на А1 телевизија, Лирим Дулови, од страна на член на обезбедување на политичка партија, како и приведувањето на снимателите на Алсат, покажува дека слободата на информирањето и безбедноста на новинарите е сериозно доведена во прашање, дури и тогаш кога тие ги извршуваат своите обврски во институциите на власта, кои по природа на нештата треба да бидат најбезбедни места во земјава.

Големата штета е веќе направена. Вчерашните случувања во Собранието ќе резултираат со рушење на рејтингот и пад на Македонија во светските истражувања и барометри за слободата на говорот и медиумите. МИМ апелира до парламентарните политички партии и сите инволвирани да ги смират страстите и да не дозволуваат новинарите и граѓаните на Македонија да бидат колатерални жртви на нивните дневно-политички надмудрувања.

Македонски институт за медиуми

Скопје, 26.09.2007

Generalna ocenka od EU i NATO:
Нападот врз снимателот Игор Љубовчевски доаѓа само еден ден по силните предупредувања по инцидентот во собранието – да се овозможи слободно информирање што е суштинско за демократијата - предупредија вчера од американската амбасада и од европската мисија. Ден подоцна снимателот заврши со скршени ребра - денеска останува на анализи во болница.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
he,he.....krdo komedijanti.....i masa TELENARKOSI zombirani pred TV, namesto palki u ruka pa na ulica,pa tepaj ,tepaj....izgleda narod zaboravi deka kutekot od raj ima izlezeno....., a za vakvi imbecili, navodno "narodni izbranici" nema drugo resenie.....
..................ima pravo pero itrica...NIKAKO DA NI SE POSREKI SO OVA "DRZAVNICIVE"....se gola voda.....ne mi e jasno od kade samo vo tolkav broj se ispilija?????

Kajgana Shop

На врв Bottom