Што ми кажале за Теута?! Дека била ФИЗИЧКИ нападната? Па самата го демантираше тоа!
Епа еве ќе го цитирам Intel
„Lazes, jas ja gledav na kanal 5 kade sto izjavi (slika i ton) deka Taci fizicki ja napadnal. Go zboruvas ona sto si go cul od Latas.
BTW: DPMNE edvaj doceka vakov razvoj na nastanite.“
На ова мислев дека ти кажале.
А Тачи? Пак испадна по мое, ниту бокс се виде од него, ниту клоца...! Без разлика на тоа. Ова со тепачката ќе го завршам со прашањето КОЈ ПРВ ПОТЕГНА СО НАСИЛСТВО?
Можеби од твојот агол, како тоа другите гледаат дека насмевката е прекривка на омразата го гледаат влечењето и малата игра со нозете треба да ги прашаш.
Ако се вратени касетите: Што е снимено и зошто не се пушта?!
И друга работа, прво викаш и А1 и МТВ биле на локацијата, за после саммо Алсат се вратил назад да го снима претресот на возилото, информација за која му шепнале штрковите кои се на заминување за југ!
На А1 имаше нивни снимки од лице место а МТВ не ги гледам, а за Алсат не се разбравме. Значи А1 и МТВ биле на лице место а покасно дошла екипата на Алсат откога добиле информација што се случува. Кој им јавил да се вратат верувам дека не е битно. Може е колегата од А1 може е вработениот на патарина а може и самиот пратеник, но небитно.
Ништо друго не се бараше од парламентарните пратенички групи, туку само да ја вршат течно и пристојно работата на собранието и донесувањето закони - Буквално ништо дргуо освен тоа што им е работа! Ниту се бараше од нив напиштање и бојкотирање на седници, со тоа вештачки правејќи „политичка криза“, ниту се бараше од нив трупање на непотребни амандмани само колку да се кочи работата во законодавството, ниту се бараше од нив ДА СЕ ТЕПААТ!!!
ГРЕШКА некој од нив бараше да ја прекинат расправата, некој сакаше да ги замолчи. Па дури и тоа беше прифатено. Но на денот кога требаше да имаат збор само претседателите на опозициските партии и расправата да заврши по таа точка, тогаш некој му даде збор на пратеникот од ПДП. И ова го смисли опозоцијата нели ????
А за амандманите имаш грешка, во текот на првата фаза нема разгледување на амандмани. Значи тие не беа предмет на расправа на оваа седница. А за тепење епа никој не го бараше тоа
Башка, кој обичен граѓанин не сака да ја види Македонија во најдобро светло во кое може да биде освен Васил Глигоров евентуално???
А ако знаеш за ТИПО(но не онакво знаење како од пред коперација) и си упатен во кои би можеле да се сведоци и ев. докази, консултирај се и презентирај го до соодветните органи. Презентирај го џганот на јавноста, јас ќе бидам тој што ќе те промовира како херој, медиумски.
Не ми треба да ме промовираш како херој,а како подоток дека не чаршиски муабет ке ти кажам дека татко ми е техноложки вишок од таа фирма. Но ај у друга тема повеќе.
Зошто да не ми одговара?? Што имам па јас со собранието и нивните служби...Сите тие навики на пуштање пајташи ќе се заострат после ова и ќе се санираат...Работата е - кој првично им дозволи на бодигардите да изигруваат шерифи во собранието??? Дали беше тоа Ахмети? Коалиционото другарче на СДСМ... :raz:
Собраниските служби па и обезбедувањето е под директна контрола на претседателот на собранието. Значи овде не се прашува ни Ахмени ни Ојле ни Дојле туку претседателот на собранието. А оди ти да влезеш у собрание, ако не поминеш на скенер, па да се легитимираш па уште и да кажеш кај кого одиш и за што, значи има процедура и има опрема за контрола но дали некој ке ја спроведе.
Овде се согласувам со тебе потполно. Само една работа ми смета на очи...од кај да знае „режисерот“ дека неговите „актери“ ќе направат ваков нецивилизиран инцидент во државна установа? На гравчиња да не требало да гледа?? Имало многу пожестоки ситуации од вчерашната, барем Филип Петровски ја дигал температурата и до 60 степени во собранието, па не се степале како неписмени скотови...
Дека некои во овој парламент се неписмени а и од планина симнати се сложувам. Дали претседателот може или не може да предвиди таква итуација не ме интересира, он МОРА да ги предвиди тие раоти. Зашто дава пауза за да ги смири страстите значи осетил дека ситуацијата не е нормална нели. И друго е дека сепак собрниските служби за обезбедување треба да бидат спремни и обучени да предвидат такви ситуации.
Ај поздрав за денес идам на спиенје треба да се работи од овие политики нема леб јадење :nesvest: