Тепачка во македонскиот парламент: ДУИ Vs. ПДП! :)

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Претепан камерман на Алсат
Камерман на ТВ Алсат попладнево е претепан од „Алфите“, додека го снимал обидот на полицијата да го претресе возилото на пратеникот на ДУИ Садула Дураку.
Ова денеска го потврди главниот уредник на Алсат телевизија Мухамед Зекири, додавајќи дека камерманот е пренесен во Градската болница во Скопје, каде по прегледот е констатирано дека има напукнато две ребра.
Камерманот, според Зекири бил претепан на наплатната рампа кај Желино, од специјалната полициска единица „Алфи“, поради тоа што одбил да им ја предаде камерата и снимениот материјал.
Според неофицијални извори, полицијата, на наплатната рампа кај Желино, имала намера да го претресе автомобилот на Садула Дураку, а по претходна пријава дека пратеникот од ДУИ на наплатната рампа кај Куманово со оружје му се заканил на активист на ДПА.

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Остајте ги парламентарците нека се разгибаат малку. Гибни лево, гибни десно, гибни напред, гибни назад, мајсторе за гибаници, мјау.
Koj ce bide sreclijata da se gibni so KA,zabarkata od Gjorce ili pak Ermira.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Pretepan vo prava smsla na zborot ili pretepan kako novinarot od A1...hahha edna zauska ili dve bile sega?

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
Ај што комуњарине во целава оваа ситуација се целосно метнати од умот, ама зашто бре и власта ги следи во чекор? Е луѓе божји стварно немаме среќа со “водачиве“!

A

Ali Pasha

Гостин
Нишо, Тачи му викаше на Положани ај надвор ќе зборуваме,ќе седнеме на кафе да разјасниме, Положани не сакаше, бегаше. :) Тоа видов на камера од муабетот.
Тачи сигурно беше излезен од координативната средба и занесен од инцидентот што го имаше со Теута Арифи, му се обрати, така гангстерски, на бившиот министер за образование, зошто ги праќате жените,(мислејќи на Теута), кај сте вие мажите, со вас да се разбираме поинаку, а Положани беше тој што инсистираше на друго место да се разјаснат работите, и тогаш, заменик министерот за внатрешни, Елмази, му удира клоца (се слуша во клипот, и неговото движење те асоцира на тоа), а Положани го прашува - Зошто ме удираш со нога, заменик министре? а тој „наивно„ му одговара, кој те удира, никој не те удира!!! А Тачи уште додава - Да не сакаш да не обвиниш дека те удривме??Оф мори мајко, кој треба да ни чува ред и мир. За однесувањето на Тачи не треба ни збор повеќе од тоа што се гледа на клипот, но комент!!!! Се изедначува (дури и ги надминува) со битангите од ДУИ што го мавнаа новинарот Дулови

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Две ребра биле..а ќотекот го јадел во кабината од патарината.
Alsat tv velis? Interesno..sleden pretepan ocekuvam da se javi od Kanal 5 !

Ne deka opravduvam nasilstvo...posebno ne vrz novinari..ama ne e se taka naivno.. "Alfi pretepale novinar od Alsat"..od MTV na primer nikogas ne jadat kotek :tv:

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Тачи сигурно беше излезен од координативната средба и занесен од инцидентот што го имаше со Теута Арифи, му се обрати, така гангстерски, на бившиот министер за образование, зошто ги праќате жените,(мислејќи на Теута), кај сте вие мажите, со вас да се разбираме поинаку, а Положани беше тој што инсистираше на друго место да се разјаснат работите, и тогаш, заменик министерот за внатрешни, Елмази, му удира клоца (се слуша во клипот, и неговото движење те асоцира на тоа), а Положани го прашува - Зошто ме удираш со нога, заменик министре? а тој „наивно„ му одговара, кој те удира, никој не те удира!!! А Тачи уште додава - Да не сакаш да не обвиниш дека те удривме??Оф мори мајко, кој треба да ни чува ред и мир. За однесувањето на Тачи не треба ни збор повеќе од тоа што се гледа на клипот, но комент!!!! Се изедначува (дури и ги надминува) со битангите од ДУИ што го мавнаа новинарот Дулови
Мене ме чуди што МВР сеуште не реагира... Се случија многу работи... Физички нападнати новинари, од кои едниот е и со скршени ребра... Без причина приведени новинари... Ќе се случи ли некој во државава да сноси одговорност? Кој е тој што на алфите им дал наредба да го претепаат новинарот Игор Љубовчевски? Кој е тој што дал наредба да се одземат касетите на МТВ, А1, Алсат? Што си замислува војводата Тачи? Ќе дели ли правда изигрувајќи силеџија???
Ова е еден голем тест за МВР и за целокупната влада. Ова е прилика да покаже владата дали се бори за вистинско воспоставување ред во државата или и натаму ќе ја партизира државата... Моја претпоставка е дека ќе излезат со едно-две соопштенија со кои ќе се најави дека кон сите инволвирани ќе бидат преземени мерки согласно законите кои што важат во РМ, за потоа работите да се одолговлекуваат до бесконечност и на крај се’ да се сведе на ’паднале снегови, запокриле брегови’!

Член од
13 септември 2007
Мислења
37
Поени од реакции
0
More zato treba da im dozvolat da nosat oruzje v parlament, ete sega kje si go resefme problemo so sipoine v parlament. Prirodna selekcija. (Dodusa kje padnese i zrtva od nasine (Singo) ali neka.

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
ne ja vidov temata pa pisav vekje na tema latas.. TRn napravi dobra analiza i za zal toa e naseto sekojdnevie..
Ednostavno nemozam da poveruvam deka SDS go pravi ova sto go gledame pred ocite na celata javnost... mozam i da zamislam kako placat kaj strancive za napadot vrz teuta koj sto i ne se slucil.. pcuj vikaj vregjaj kolku sakas ke zborime ke se vregjame verbalno ke si delime crveni i zolti kvadratcinja ama da se stava vo zalog cela drzava celata nejzina idnina i toa po VTOR pat tolku bezobrazno i vulgarno JAVNO ne mozam da si poveruvam, imam povekje gnev sprema SDS duri povekje i od vremeto koga ja privatiziraa RM .. neznam fuckin unbeliveable... ke se molam na boga gnasotiive st iskacaat od bolsevickive kujni da ne ostavat damka na nasata idnina :(

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Мене ме чуди што МВР сеуште не реагира... Се случија многу работи... Физички нападнати новинари, од кои едниот е и со скршени ребра... Без причина приведени новинари... Ќе се случи ли некој во државава да сноси одговорност? Кој е тој што на алфите им дал наредба да го претепаат новинарот Игор Љубовчевски? Кој е тој што дал наредба да се одземат касетите на МТВ, А1, Алсат? Што си замислува војводата Тачи? Ќе дели ли правда изигрувајќи силеџија???
Ова е еден голем тест за МВР и за целокупната влада. Ова е прилика да покаже владата дали се бори за вистинско воспоставување ред во државата или и натаму ќе ја партизира државата... Моја претпоставка е дека ќе излезат со едно-две соопштенија со кои ќе се најави дека кон сите инволвирани ќе бидат преземени мерки согласно законите кои што важат во РМ, за потоа работите да се одолговлекуваат до бесконечност и на крај се’ да се сведе на ’паднале снегови, запокриле брегови’!
A sto ce reagira?
Zarem ima tamu nekoj citav?
1/2 se druze Tito,1/2 si gledaat seir,sto da pravat.Vodeckite site partijci,nema belkim po svojte .
Nego na nekoja budala da ne mu tekne da gi ukine alfive,oti bez ogled na se,podrabotuvaat po nesto.

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
Slusnav preeska na vesti ama ne sum siguren mislam deka Porptparolov na MVR apelirase site napadi da bidat prijaveni i vednas deka ke bile prevzemeni drasticni merki taka nesto bese ne me citirajte

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Медиумската „Ал Каеда“ на ДУИ и СДСМ, како таканаречена „противтежа“ на вчерашниот инцидент во собранието кога ДУИ го покажа вистинското силеџиско лице, а СДСМ им помогна во сиот настан, денес се обидоа да исценираат инцидент во кој би се повторил истиот филм од 2002 година, а во режија на фабричките новинари на СДСМ и ДУИ! Како само беше театрален новинарот на Ал Сат телевизија кога ја даваше изјавата од пред Градска болница-Скопје и мафијашки им порача на Груевски и на Тачи колку „неговите“ биле силни! Нормално, Ал Сат е миленичето на ДУИ, а новинаров е „фабричка“ школа! Се јави и „ЗНМ“ (Здружение на новинари), сдсмовска ком-партиска структура која „реагирала“ на „инцидентот“ кај Желино! А КАДЕ БЕА ВЧЕРА ДА РЕАГИРААТ КОГА БЕШЕ НАПАДНАТ НОВИНАРОТ НА А1? Молчеа, зашто истиот беше нападнат од активист на ДУИ, коалиционото партнерче на СДСМ, партијата која е покровител на ЗНМ на чело со Робер Поповски, квази-новинар на СДСМ! Кои дволични личности, кои бескичмењаци!
ПОВТОРУВАМ, ПОСЛЕДНИТЕ НАСТАНИ СЕ НАМЕРНО СЦЕНАРИО НА СДСМ, ДУИ И ЛДП СО ЦЕЛ ДА СЕ НАШТЕТИ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ДА СЕ ЗАКОЧИ СЕДНИЦАТА НА КОЈА ЌЕ СЕ НОСАТ ЗАКОНИТЕ СО ЕВРОПСКИ ПРЕДЗНАК И ПРЕД ПРЕТСТОЈНИОТ ИЗВЕШТАЈ НА Е.У. ЗА МАКЕДОНИЈА ВО НОЕМВРИ!
Сакам да им порачам на сите пулени од криминогените структури на СДСМ, ДУИ (и она мало сателитче ЛДП) оти Македонија ќе оди напред и никакво нивно сценарио тоа да се спречи ќе биде осуетено и законски третирано! Се гледа паниката во вашите редови, борбата со криминалот за кој сте вие осомничени стигна до таму каде никој не сонуваше. Колку е само индикативно што сите овие случувања се случија по замрзнувањето на имотот на „ФЕРШПЕД“ на газда Штерјо Наков! Господа, прочитани сте!
A вие таканаречени новинри на платен список на СДСМ и ДУИ, исти сте во креативноста како и вашите политички ментори. Тие се обидоа со Танушевци да ја репризираат 2001, вие со овој настан оној настан од пред собранието кога патетично вриштевте „ЕВЕ СМЕ ТЕПАЈТЕ НЕ“. Поздрав до Вас, и само да ви кажам, никој не ве тепа, САМИ СЕ УТЕПАВТЕ!

Поздрав од Mastermind!

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Еее Македонијо, сирота ти со партиските плукачи... Од една страна едните онанираат со тврдење дека било сценарио на владата, од друга страна другите онанираат со тврдење дека ова е дело на опозицијата... Гуштери бедни, низ вени омраза ви тече наместо крв...
Како само беше театрален новинарот на Ал Сат телевизија кога ја даваше изјавата од пред Градска болница-Скопје
Да... глуми дека му е којзнае што, а тој да ти имал само две скршени ребра... Море гарант новинарот Игор Љубовчевски сам си ги скршил ребрата, само за да може да ја обвини ВМР... или МВР се викаше?

Ме потсети ова на глупостите од портпаролот Велосипедски и предводникот на селската струја на ДПМНЕ, г-динот Ѓорчев на нивните белетристики дека СДСМ намерно ја предизвикале војната во 2001 година за да дојдат на власт... Може ли Македончето да е толку ’болно’... Очигледно да!

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
Pa jasno deka ja napravija vojnata 2001 godina.. uste oni zaedno oroto si go igraat sredselo momce.. a sto se odnesuva do pretepaniot novinar jas odamna rekov deka alfite treba da se rasformiraat vednas.. i da se reinkarniraat povtrno lavovite.. e arno ama lavovite bea partiski a alfite se profesionalni vraboteni.. i toa.
btw vekje napisavme pogore MVR ke prevzeme merki iako epten cudno kako dosega pokrajtolku patarini sto gi pominav, osven tie pokraj rampite koisto i taka ne rabotat sega tolku mnogu novinari i kamerise nasle po patarinivi.. hmmmmm bolno bolno

Kajgana Shop

На врв Bottom