Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
5 декември 2010
Мислења
700
Поени од реакции
157
Мене ми е константно 1.1мб даунлоад на торенти.Дење ноќе,дожд снег, исто не мрда :D

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
еве и јас тестирав со VPN и си оди најнормално,го исклучувам VPN-от со 250 макс.,се јавив на 0800 човекот вика појма немам што се случува ...

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Можда е глупо ама преинсталирав utorrent и сега пичит. До кога ќе видиме.

P.S.
Ако имате спидпорт рутер, ојте во internet->account information-> штиклирајте го Connected network devices are also allowed to establish their own Internet connections (PPPoE Passthrough) и креирајте нова конекција.

Член од
6 септември 2012
Мислења
75
Поени од реакции
35
Можда е глупо ама преинсталирав utorrent и сега пичит. До кога ќе видиме.

P.S.
Ако имате спидпорт рутер, ојте во internet->account information-> штиклирајте го Connected network devices are also allowed to establish their own Internet connections (PPPoE Passthrough) и креирајте нова конекција.

Другар да не звучам малку остро ама тие работи врска немаат со проблемов лол.

Мене ми е константно 1.1мб даунлоад на торенти.Дење ноќе,дожд снег, исто не мрда :D
Добро за тебе може не си им на радар уште ама ако постои кај едни прашање на време е само кога ќе дојдеш на нашето. И јас бев како тебе до пред месец два ;)

Член од
6 септември 2012
Мислења
75
Поени од реакции
35
Исто е другар, нема врска ова со начинот на кој тие го обликуваат сообраќајот во даден момент на одредена група на корисници. Таа опција е за друга намена која што е потполно нерелевантна со ситуацијата на брзината.... во случајов

А ако немаш забележано "пичит " барем кај мене секоја ноќ после 2ам до сабајале до 8ам. хехе...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
додека не се наредиме со папири за раскинување договор

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
а гарант

иначе едниот го кикнале од т хоум пред 2 месеци, другиот му се јавив се чуди и не му се верува дека би правеле throttle... ако дознае нешо ќе ми јави
имам и трет, тој заборави да ми се јави

Член од
6 септември 2012
Мислења
75
Поени од реакции
35
Веќе установивме дека прават =) потврдено и испитано. ;)

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
И јас го имам проблемов со торентите али во последниве неколку дена и нешто друго ме дупи. Обично навечер Attainable data rate во спидпортот паѓа од 15.000 kBit/s на 500 kBit/s со што и се намалува и Current data rate на 500. Tој период интернетот е ѓубре. Кога е стабилна конекцијата current data rate e секогаш 12.000 kBit/s (12 Mbit пакет).

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
А и јас да потврдам дека нешто мутно се случува... На call & surf optic сум 20/20мбит, порано торентите си пичеа со отприлика 2МБ/с, ама сега веќе два дена забележувам дека не преоѓа 260-270 КБ/с, што е стварно ужасно... Се надевам дека е привремен проблем со телекомци, ако не е одма покренувам "бракоразводна" парница ;) и се прерлам на близу....

D

D_NazGUL

Гостин
Мислам дека не е до ограничувањето него дека има глобален пробелм со нетов. Примерно дома сум на ОНЕ на работа на Т, а колегава дома има близу. Баш коментиравме дека во последно време има некој проблем со интернетов, бидејки, де иде, де не иде, буквално турни ме да кинисам.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
Значи не е де иде де не иде, рано на сабајле и неколку часа после полноќ си оди како што треба. One зимаат нет од t-home.... али пак, во близу и one темата не читам никој да се жали а тука сме 20 души.

Kajgana Shop

На врв Bottom