торент иде со 300 и во меѓувреме ако пуштам некој стрим иде до макс 500 и повеќе од тоа не мрда мерам на битметар ова ... а мерам на спидтест 7мб се си е ок,Сигурно памтите со wADSL-от на On.net што се случуваше пред неколку години. Премногу корисници, преоптеретени антени (или во случајот на T-home - централи/жици), и трансферот е ужасно спор зa тоа време на денот кога има најмногу корисници online.
Страдаат од тој синдром, изгледа.
Максимална брзина преку ден: 180 kBps.
Максимална брзина преку ноќ: 750-800 kBps.
Да ти нацртампробај уше еднаш ама на македонски
На сликава да, ама на прво кинисвење на торентот ми дават само една IP адреса (та дотичната). Муабетот е дек телеком ја онадит мечката нешто. Галиба цел телеком не земат од мене?ко ќе КИНИСВИТ торентот ги дава ip адресите на тие што симнуваат од тебе... кај мене си е све нормално и гледам повеќе различни адреси... тие што симнуваат од мене.
Да кинисам = да тргнам, да одам.Значи, по муабетот досега те сфаќав дека "кинисат/кинисвит" ти значи кога ќе биде завршен торентот(симнат). Сеа испаѓа дека кинисвит ти значело почетокот на симнување на торентот? Се откажувам, ваљда друг ќе ти помогне да ја разрешиш мистеријата.
Кој пакет го користиш? Инаку брзината како брзина ти е одлична!Бидејки не се разбирам од брзини на интернет, би сакал мала консултација за оние што се разбираат од ова. Прашањето ми е дали е ова добра брзина?
Зависи што конекција плаќаш. Ако плаќаш за 50/50мбит тогаш не ... не е ако плаќаш за 25/20 тогаш може да се каже. Common Sense.Бидејки не се разбирам од брзини на интернет, би сакал мала консултација за оние што се разбираат од ова. Прашањето ми е дали е ова добра брзина?