Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Абе тоа го знам на постарите ресивери, ама за новиве на друго некое било, комшијата ме прашуе.
Јас како што знам има 3 типа на ресивери, еден сив (mp100) и два црни (mp300 & mp301). Кај сите преводите се избираат преку копчето Opt (Optionen) кое се наоѓа во горниот десен агол во однос на OK копчето, ако сум грешка поправи ме.

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Јас како што знам има 3 типа на ресивери, еден сив (mp100) и два црни (mp300 & mp301). Кај сите преводите се избираат преку копчето Opt (Optionen) кое се наоѓа во горниот десен агол во однос на OK копчето, ако сум грешка поправи ме.
Нели има едни нови ресивери од Циско, ама даљинското не сум им го загледал детално. Овој комшијата или не гледа или стварно е различно даљинското, вика дека нема Opt копче кај него. Ќе видам баш утре како е кај него.

Член од
17 мај 2012
Мислења
10
Поени од реакции
1
Нели има едни нови ресивери од Циско, ама даљинското не сум им го загледал детално. Овој комшијата или не гледа или стварно е различно даљинското, вика дека нема Opt копче кај него. Ќе видам баш утре како е кај него.
Нема Opt кај новите. Не можам во моментов да проверам но мислам дека е второто или третото копче во најдолниот ред.

Член од
15 јуни 2007
Мислења
70
Поени од реакции
20
Од Cisco се новите уреди и имаат назив ISB6030. Копчето е во вториот ред копчиња под Menu. Во редот има три, сите со слика без текст. Првото е за преводи, сликата е нешто како правоаголник со i внатре.

Член од
16 август 2007
Мислења
1.933
Поени од реакции
1.674
Сим картичката освен со усб може ли и на мобилен да се користи ?

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
мислам дека не - јас го брцнав симот у телефон и не работеше. Е, сега не памтам дали беше пред или после активацијата (трае со денови активирањето, наводно имаат многу барања).
али би било добро ако може да се збрца у таблет и/или лаптоп со вграден 3г модем...
2 гига месечно низ мкд - топ, не?

0nline

ЕУ и Нато Антифашист
Член од
8 јануари 2012
Мислења
103
Поени од реакции
58
Може . Јас така го користев на мобилниот цела година .
Минатиот месец ми истече договорот и го раскинав договорот за дополнителниот интернет .
Веќе не е атрактивна понудата во цената , но и понудата е ограничена во техничките можности кај корисниците на кои интернетот им е средство за работа .

Член од
16 август 2007
Мислења
1.933
Поени од реакции
1.674
Епа мене ми дава проблем тогаш. На усб сим картичката нормално функционира, а кога ќе ја ставам во мобилен не дава никаков резултат.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.003
Поени од реакции
5.647
Се двоумам помеѓу 3 Max Start и 3 Max Optic Start... што предлагате, лимитот и така нема да го трошам.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Се двоумам помеѓу 3 Max Start и 3 Max Optic Start... што предлагате, лимитот и така нема да го трошам.
Без сомнение Max Optic Start...Побрз нет нема да најдеш у Македонија (и постабилен). Ако имаш оптика стаено кај тебе у зграда одма зимај го оптичкиот пакет ;)

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
е, како бе, се двоумиш? ех, ја што немам избор.... имам еден збор за тебе:
оптика!

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Земи си оптика па да видеш како идат торентите со по 5-6 Mbps :D

Член од
15 јуни 2007
Мислења
70
Поени од реакции
20
Прашање за тие што имаат оптика:
Откако го поставија T-Home оптичкиот кабел на вашата улица, за колку дена/недели/месеци можевте да се префрлите и да користите (или кога дојдоја да ви понудат)?
Ме интересира бидејќи до вчера го наместија кабелот и го поплочија тротоарот па сакам да знам кога ќе можам да го користам..

Kajgana Shop

На врв Bottom