Не треба ама оптика ако одлучам е подобар избор, верувам е постабилен и побрз. Подобро за 4К видеа гледање онлајн.За ВДСЛ не ти треба оптика
Оптика е многу подобро нема ни место за дискусија тука, работата е дали има можност да си на оптика или мора да одиш преку бакар па да ти активираат ВДСЛ.Не треба ама оптика ако одлучам е подобар избор, верувам е постабилен и побрз. Подобро за 4К видеа гледање онлајн.
E тоа не знам, треба да се види.Оптика е многу подобро нема ни место за дискусија тука, работата е дали има можност да си на оптика или мора да одиш преку бакар па да ти активираат ВДСЛ.
Од лично искуство ти зборувам, кај мене нема опција за оптика па мораше да одам со бакар и ВДСЛ.E тоа не знам, треба да се види.
Од како пријавив почна да се подига интернетов од некаква мртва точка. Download се дигна на 10 и нешто. Сепак пак има пречки само паѓа интернетов.Од лично искуство ти зборувам, кај мене нема опција за оптика па мораше да одам со бакар и ВДСЛ.
Бакар или оптика?Од како пријавив почна да се подига интернетов од некаква мртва точка. Download се дигна на 10 и нешто. Сепак пак има пречки само паѓа интернетов.
Прегледај го приврзокот 436427
Ме нервира глупава Speedtest што моментално не ми дава да направам споделување на регултатов. Додека Speedtest преку веб не ми мерeше Upload.
АDSL е.Бакар или оптика?
Направи скриншот и зачувај на десктоп.
Незнам на колку ти е договорот али бакар без ВДСЛ мислам дека беше до 30мб, ја си зедов дополнително ВДСЛ за да ми дојде до 50мб.
Викни си екипа и у салон разговарај да ти активираат ВДСЛ, ако почнат да ти трдомудат поднеси барање до АЕК дека не си задоволен од услугите.АDSL е.
Кај мене е проблемот што и сигналот во цел стан се менува зависно од тоа каде се наоѓаш, дали дневна или во некоја соба.
Кога прв пат местеа интернет пред не знам колку години го наместија рутерот и телефонската линија во моја соба и така остана. Знам го носеа кабелот некако за да стигне и до дневна. Еднаш пробував дали може рутерот барем да го преместам во дневна ама нешто не ми успеа и го вратив.
Можеби дека сум стара зграда и јас сум најгоре на доградба.
АДСЛ појке од 10-12мб тешко. ВДСЛ 50мб еБакар или оптика?
Направи скриншот и зачувај на десктоп.
Незнам на колку ти е договорот али бакар без ВДСЛ мислам дека беше до 30мб, ја си зедов дополнително ВДСЛ за да ми дојде до 50мб.
Ако е близу до пошта има шанси за ВДСЛ, иако и тоа не е гаранција дека ќе му одобрат. Џабе аек во овој случајВикни си екипа и у салон разговарај да ти активираат ВДСЛ, ако почнат да ти трдомудат поднеси барање до АЕК дека не си задоволен од услугите.
Бајо ја имав стабилни 25 мб пред да активирам вдсл.АДСЛ појке од 10-12мб тешко. ВДСЛ 50мб е
Автоматски споено мислење:
Ако е близу до пошта има шанси за ВДСЛ, иако и тоа не е гаранција дека ќе му одобрат. Џабе аек во овој случај
Можно е ама ептен ретко адсл над 15мб да се видиБајо ја имав стабилни 25 мб пред да активирам вдсл.
Зато што 4г е нестабилна врска, безжична врска никад нема да е постабилна од жична.Zosto Telekom namaat internet preku 4G mreza ? Kako sto e Combo box-ot kaj A1
Mislam deka 4G internetot e mnogu podobar od ADSL zatoa kade sto nema optika treba da nudat internet preku 4G mrezaЗато што 4г е нестабилна врска, безжична врска никад нема да е постабилна од жична.