- Член од
- 7 јануари 2008
- Мислења
- 5.366
- Поени од реакции
- 804
OptКако беше за превод на каналите, на новите даљински на кое дугме?
OptКако беше за превод на каналите, на новите даљински на кое дугме?
Абе тоа го знам на постарите ресивери, ама за новиве на друго некое било, комшијата ме прашуе.
Јас како што знам има 3 типа на ресивери, еден сив (mp100) и два црни (mp300 & mp301). Кај сите преводите се избираат преку копчето Opt (Optionen) кое се наоѓа во горниот десен агол во однос на OK копчето, ако сум грешка поправи ме.Абе тоа го знам на постарите ресивери, ама за новиве на друго некое било, комшијата ме прашуе.
Нели има едни нови ресивери од Циско, ама даљинското не сум им го загледал детално. Овој комшијата или не гледа или стварно е различно даљинското, вика дека нема Opt копче кај него. Ќе видам баш утре како е кај него.Јас како што знам има 3 типа на ресивери, еден сив (mp100) и два црни (mp300 & mp301). Кај сите преводите се избираат преку копчето Opt (Optionen) кое се наоѓа во горниот десен агол во однос на OK копчето, ако сум грешка поправи ме.
Нема Opt кај новите. Не можам во моментов да проверам но мислам дека е второто или третото копче во најдолниот ред.Нели има едни нови ресивери од Циско, ама даљинското не сум им го загледал детално. Овој комшијата или не гледа или стварно е различно даљинското, вика дека нема Opt копче кај него. Ќе видам баш утре како е кај него.
Од Cisco се новите уреди и имаат назив ISB6030. Копчето е во вториот ред копчиња под Menu. Во редот има три, сите со слика без текст. Првото е за преводи, сликата е нешто како правоаголник со i внатре.Нели има едни нови ресивери од Циско, ама даљинското не сум им го загледал детално. Овој комшијата или не гледа или стварно е различно даљинското, вика дека нема Opt копче кај него. Ќе видам баш утре како е кај него.
мислам дека не - јас го брцнав симот у телефон и не работеше. Е, сега не памтам дали беше пред или после активацијата (трае со денови активирањето, наводно имаат многу барања).Сим картичката освен со усб може ли и на мобилен да се користи ?
Може . Јас така го користев на мобилниот цела година .Сим картичката освен со усб може ли и на мобилен да се користи ?
Без сомнение Max Optic Start...Побрз нет нема да најдеш у Македонија (и постабилен). Ако имаш оптика стаено кај тебе у зграда одма зимај го оптичкиот пакетСе двоумам помеѓу 3 Max Start и 3 Max Optic Start... што предлагате, лимитот и така нема да го трошам.
е, како бе, се двоумиш? ех, ја што немам избор.... имам еден збор за тебе:Се двоумам помеѓу 3 Max Start и 3 Max Optic Start... што предлагате, лимитот и така нема да го трошам.
Земи си оптика па да видеш како идат торентите со по 5-6 MbpsСе двоумам помеѓу 3 Max Start и 3 Max Optic Start... што предлагате, лимитот и така нема да го трошам.