Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
P

Princ

Гостин
Имаат проблеми со линкот на телеком србија, до капак е преполн.
Не ја прифаќаат вината бидејќи они си ја гледаат својата внатрешна мрежа а таа е во ред, и си играат нешто у стилу "тој проблем не е наш" заборавајќи дека всушност они ја имаат превземено обврската за доставување на интернет.

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Што пиип им е на овие бе?! Имам MAX Adsl 10, на почетоk на месец иде 150 Kbps. :lud:
4096/768 Kbps би требало да иде со MAX Adsl 10. А мене на почеток на месец ми иде четири пати помалку од минималната брзина. :uvo:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
Качија брзини и нови корисниции имаат цело време, а немаат линкови со капацитет за сите.

С

Спенсер

Гостин
абеее ајдееее!преварантииии!!!!! исти говеда како он нет (до душа wadsl-ов у последно време е супер), а баш сакав да се префрлам на мах 25ка (или 30ка, нз точно колку има), сега ке подразмислам!

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Ве жалааам. Тогаш досаѓајте им колку што можете. Мора проблемот да ви го средат.

Еве и јас сум на телеком. Пакетот од 100 гб и еве моментални резултати:

Ова ти е се вика - Тетово рулз. :D

Од рапидшер со IDM тера 700 кб/с, а од торенти - 630/40 kb/s.

P

Princ

Гостин
Darkness, ти побарав мерење мислам пред некој пост од други градови како на пример: Париз, Лондон, Рим, Франкфурт... Што си запнал со тој Белград ебаго, се отепавме објаснувајќи дека проблемот НЕ Е до Белград. Преку Белград е.

Еве да ти илустрирам.
Ова е Белград:

Закон латенција, одличен download, топ брзин4е...

Ова е од Лондон

Шајзе латенција, брзина половична....
И сега е доста брзо бидејќи е 2:40 по полноќ, мери утре дење па ќе правиме муабет. Само ако го решат проблемов. А нема да го решат, нешто ме прави да го претчуствувам тоа.
Само те молам престани да не сексаш у ребро со Белград. Ќе повторам: ДО БЕЛГРАД НЕМА ПРОБЛЕМИ СО БРЗИНАТА ИЛИ ЛАТЕНЦИЈАТА ок

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
Darkness не се јавувај на темата само да се фалиш и да изразуваш "жалење"
факт е дека голем дел од корисниците имаат проблеми со интернетот

P

Princ

Гостин
Сите имаат, нема еб**а шанса некој корисник да е поштеден. Двајца вработени во техничка поддршка на Т-хоум терав да пингаат, од работа, од нивни компјутери и потполно иста латенција добиваа (за брзина не можев да ги замарам, сепак они сигурно имаат побрза од мојата).
Проблемот не е внатрешен за некој да го нема тој проблем, не е регионски... линкот со србија е плафониран, тоа е се. А сите минуваме низ Србија за дел од светот, останатиот дел го минуваме преку Унгарските линкови.
Еве доказ дека е плафониран Српскиот линк

4 наутро и веќе може да се спореди сегашниот резултат со оној пред час и половина. Подобра латенција и брзина према истиот сервер.
Ама преку ден... ужасно ќе биде, како сите изминати дена оваа недела.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Darkness, ти побарав мерење мислам пред некој пост од други градови како на пример: Париз, Лондон, Рим, Франкфурт... Што си запнал со тој Белград ебаго, се отепавме објаснувајќи дека проблемот НЕ Е до Белград. Преку Белград е.

Еве да ти илустрирам.
Ова е Белград:

Закон латенција, одличен download, топ брзин4е...

Ова е од Лондон

Шајзе латенција, брзина половична....
И сега е доста брзо бидејќи е 2:40 по полноќ, мери утре дење па ќе правиме муабет. Само ако го решат проблемов. А нема да го решат, нешто ме прави да го претчуствувам тоа.
Само те молам престани да не сексаш у ребро со Белград. Ќе повторам: ДО БЕЛГРАД НЕМА ПРОБЛЕМИ СО БРЗИНАТА ИЛИ ЛАТЕНЦИЈАТА ок
Зашто па кај мене е обратен случајот? Од сите градови само со лондон добивам 5.5Мбпс а со другите 2-3Мбпс едвај. За пингот со другиве градови ми е нормален, а со лондон некогаш е нормален, некогаш е 4-500мс али па и кога е толкав брзината ми е пак над 5мбпс.

Член од
8 октомври 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
20
Што по ѓаволите се случува?
-Што е проблемот, господине?
Од 6 mbps, немам ни 2.
-Господине, никој не пријавил ништо досега. Ресетирајте ја опремата, па пробајте пак.

Нека ми подаде некој пиштол.
Истиот одговор и кај мене.

Квалитетен интернет имам само после 3 часот наутро до некаде 9 часот.
Останатото е само со редовно дисконектирање на 5 минути. :jaj:

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Ме интересира да прашам до корисниците на call & surf дали им крчи телефонот кога зборат?:uvo:

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
јас кога го ставив call and surf comfort,првата недела имав околу 20 пинг на телекабел серверот. После првата недела пингот ми се качи на околу 45 и до сега е така.Исто и на макс серверите

Sprite

Bayern Fanatic
Член од
23 јули 2007
Мислења
447
Поени од реакции
36
Зедов Call and Surf ми ја инсталираја опремата и сеа и ми викет ова тие пасвордот на WLAN, пробаја кај мене на ком. не факат вајарлес мрежа ми рекоја до лаптопот е истадоја нивни и излезе мрежата се беше ок. После пробвам од мобилен ни пасвор ми побара нишо си влезе така. Како мозам да го менам, и зошто не ми покажува на лаптоп вајарлес мрезите? :toe:

McMurphy

натчовек
Член од
14 ноември 2008
Мислења
160
Поени од реакции
33
може ли некој да ми каже ако го надминам лимитот на АДСЛ от каква е таа брзина од 64/64, со колку би симнувал торенти, или пак нема да можам ни мсн да уклучам

Kajgana Shop

На врв Bottom