M
Mario Gómez
Гостин
сплитерот е нов еден месец проблемот е што нема место во бжичниот апарат само 2 приклучоци има..ама во право си..
незнајш како е кај мене!!
Абе треба да објасниш и ти малце поубаво. Тоа како треба да се приклучи е на следниов начин. ќе се обидам да ти кажам што поубаво па да видиме што од што си средил. Значи во сплитерот мора да ти влегува главната линија односно главниот кабел. Пред тоа не смееш да имаш друг телефон уклучено, значи прво иде во сплитер од таму го делиш едниот во пц ти иде, а другиот кабел во друг телефон. Ако имаш повеќе телефони ќе си земеш уште едно помало сплитерче и ќе приклучиш и во едниот и во другиот. И јас имам бежичен и така ми е средено. Не смееш да приклучиш телефон прво а после од него да влечеш линија во главниот сплитер. Затоа и ссекогаш кога ќе кренеш слушалка, а не кога и ќе ти се јават само ќе те заебава.сплитерот е нов еден месец проблемот е што нема место во бжичниот апарат само 2 приклучоци има..ама во право си..
kako toa kabelot so ide u telefonot ne e povrzan zosto nema mesto u telefonot a velis deka telefonot ima dva vleza eden za napojuvanje drug vlez za telefonskata linija?знам тоа ама кабелот шо иде во телефонот не е поврзан зато што нема место у телефонот!!
значи телефонот не треба да биде во линија туку треба една линија во струја за напојување , а другата директно во сплитерот?kako toa kabelot so ide u telefonot ne e povrzan zosto nema mesto u telefonot a velis deka telefonot ima dva vleza eden za napojuvanje drug vlez za telefonskata linija?
Kolku vlezovi sakas da ima vo telefonot?
ДА. Главниот кабел во сплитер, а потоа од таму во телефонот и се ќе се реши :wink:значи телефонот не треба да биде во линија туку треба една линија во струја за напојување , а другата директно во сплитерот?
Другар,таја жицата што ти е во телефонот ставена,а што излегува од штекерот за телефонот што е,извадија од телефонот и ставија во сплитерот од назад.После ти требаат 2 жици,едната од сплитерот од напред до рутерот,а другата од сплитерот до телефонот кај што ти е тебе сега моментално ставена жицата....па пробав така ама не излагаше убаво,зафатена беше линијата кога сум онлине ама утре ќе пробам подобро!!!