Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
M

Mario Gómez

Гостин
сплитерот е нов еден месец проблемот е што нема место во бжичниот апарат само 2 приклучоци има..ама во право си..
незнајш како е кај мене!!

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
сплитерот е нов еден месец проблемот е што нема место во бжичниот апарат само 2 приклучоци има..ама во право си..
незнајш како е кај мене!!
Абе треба да објасниш и ти малце поубаво. Тоа како треба да се приклучи е на следниов начин. ќе се обидам да ти кажам што поубаво па да видиме што од што си средил. Значи во сплитерот мора да ти влегува главната линија односно главниот кабел. Пред тоа не смееш да имаш друг телефон уклучено, значи прво иде во сплитер од таму го делиш едниот во пц ти иде, а другиот кабел во друг телефон. Ако имаш повеќе телефони ќе си земеш уште едно помало сплитерче и ќе приклучиш и во едниот и во другиот. И јас имам бежичен и така ми е средено. Не смееш да приклучиш телефон прво а после од него да влечеш линија во главниот сплитер. Затоа и ссекогаш кога ќе кренеш слушалка, а не кога и ќе ти се јават само ќе те заебава.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
знам тоа ама кабелот шо иде во телефонот не е поврзан зато што нема место у телефонот!!
kako toa kabelot so ide u telefonot ne e povrzan zosto nema mesto u telefonot a velis deka telefonot ima dva vleza eden za napojuvanje drug vlez za telefonskata linija?

Kolku vlezovi sakas da ima vo telefonot?

M

Mario Gómez

Гостин
kako toa kabelot so ide u telefonot ne e povrzan zosto nema mesto u telefonot a velis deka telefonot ima dva vleza eden za napojuvanje drug vlez za telefonskata linija?

Kolku vlezovi sakas da ima vo telefonot?
значи телефонот не треба да биде во линија туку треба една линија во струја за напојување , а другата директно во сплитерот?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Ne te razbiram da ne bide vo kakva linija?

Probaj ako mozes da objasnis dobro ako sakas da probame da ti pomogneme da go resis problemot.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
значи телефонот не треба да биде во линија туку треба една линија во струја за напојување , а другата директно во сплитерот?
ДА. Главниот кабел во сплитер, а потоа од таму во телефонот и се ќе се реши :wink:

M

Mario Gómez

Гостин
па пробав така ама не излагаше убаво,зафатена беше линијата кога сум онлине ама утре ќе пробам подобро!!!

Член од
5 август 2007
Мислења
3.588
Поени од реакции
2.617
па пробав така ама не излагаше убаво,зафатена беше линијата кога сум онлине ама утре ќе пробам подобро!!!
Другар,таја жицата што ти е во телефонот ставена,а што излегува од штекерот за телефонот што е,извадија од телефонот и ставија во сплитерот од назад.После ти требаат 2 жици,едната од сплитерот од напред до рутерот,а другата од сплитерот до телефонот кај што ти е тебе сега моментално ставена жицата....

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Сака некој да ги рејдаме Т-хоум бе ? Преку тасета од спориов интернет.

P

Princ

Гостин
Dek0, т-хоум немаат никаков проблем со нивните линкови. Барем така ми рекоа прееска од поддршка. После јас им објаснив некои работи, ама ти кажувам како ни почна муабетот.

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Имаат со надворешните линкови од време на време затоа што некад како желка ги отвара, ај да речеш до сајтот да е ок но 50 сајтови на пример хостирани во US да ти идат споро епа види дали е до сајтот или до линкот од т-хоме надвор. Но никад нема да признанаат тоа е монопол што сака ќе прави :pos2:

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Што по ѓаволите се случува?
-Што е проблемот, господине?
Од 6 mbps, немам ни 2.
-Господине, никој не пријавил ништо досега. Ресетирајте ја опремата, па пробајте пак.

Нека ми подаде некој пиштол.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
185
Поени од реакции
1
kaj site izgleda ist problem .Jas veke 3 dena se maltretiram. Pingot e nenormalen na google e 270 a koj znae kako e sprema drugite a za brzinata da ne zboram od 6mb dobivam 1.5
:toe:

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Што пиип им е на овие бе?! Имам MAX Adsl 10, на почетоk на месец иде 150 Kbps. :lud:

Kajgana Shop

На врв Bottom