Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
P

Princ

Гостин
хм, може малце да објасниш? Мислиш се јавуваш во 171 и викаш еј поради тоа и тоа не сум задоволен од вас...и ти скратуваат сметка?
- договорот кој го имам склучено со вас млада дамо вели дека јас ќе имам интернет со брзина од 6Mbps download но тоа не се случува
- дали се јавивте на 0800-12345 да го пријавите проблемот?
- да, но велат дека проблемот е во вашиот линк со србија, а мене вашите проблеми воопшто не ме интересираат... мене ми е најважно да ја добивам услугата која си ја плаќам поштено
- ве разбирам млад господине но не знам како да ви помогнам
- куцај приговор
и така :)

И Принц, пак паѓа дсл-от кај мене ( 3 пати за неполн час ). А рутерот е наместен исто ко што беше на почетокот, ништо не е фаќано. Се јавив овде во подружницата, ми вика: Ништо неможеме да направеме, толку е максимумот од нас. Е браво бе
еве ќе оставам деновиве да си стои уклучен и нема да го чепкам и ќе ти покажам.

:toe:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
- договорот кој го имам склучено со вас млада дамо вели дека јас ќе имам интернет со брзина од 6Mbps download но тоа не се случува
- дали се јавивте на 0800-12345 да го пријавите проблемот?
- да, но велат дека проблемот е во вашиот линк со србија, а мене вашите проблеми воопшто не ме интересираат... мене ми е најважно да ја добивам услугата која си ја плаќам поштено
- ве разбирам млад господине но не знам како да ви помогнам
- куцај приговор
и така :)

:toe:
Еве и кај мене
[URL=http://www.fotografija.com.mk/view-831_2222.jpg]
[/URL]

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Mislam deka najdobro vo nasa korist bi bilo da zememe tuka so sme site od forumot da se dogovorime i vo rok od 2 casa promer utre od 14:00 do 16:00 site da im se javime na 171 da podneseme prigovor za da smetkite ni se namalat.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
108
Поени од реакции
1
Ahhhh se upravia ovie od telekomot:)Deneska perfektno rabote netot:)Daj boze vaka da bide u narednite 5 godini.Nemam zborovi torrentite kako gi cepe ummmm

M

Mario Gómez

Гостин
еј зошто ми паѓа интернетот кога ќе ми се јави некој дома..знаете???

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
еј зошто ми паѓа интернетот кога ќе ми се јави некој дома..знаете???
Не си ги поврзал убаво каблите. Провери таму во тоа сплитерот главниот кабел да ти влага во лајн, а другите од него што излагаат еден да ти иде во пц, а друг во телефон. Кај тетка ми имаше таков проблем ама се среди откако ги намести убаво жиците.

M

Mario Gómez

Гостин
Не си ги поврзал убаво каблите. Провери таму во тоа сплитерот главниот кабел да ти влага во лајн, а другите од него што излагаат еден да ти иде во пц, а друг во телефон. Кај тетка ми имаше таков проблем ама се среди откако ги намести убаво жиците.
знам тоа ама кабелот шо иде во телефонот не е поврзан зато што нема место у телефонот!!

M

Mario Gómez

Гостин
Како може да нема место ? Ако е така, тогаш на кој начин ти е поврзан телефонот ?
па поврзан е со линијата и на струја и има само 2 места у апаратот..имам бежичен ..!!и на апаратот има само 2 места една за линијата една е во струја!!

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
па поврзан е со линијата и на струја и има само 2 места у апаратот..имам бежичен ..!!и на апаратот има само 2 места една за линијата една е во струја!!
Види другар незнам како е кај тебе, вака треба да оди:
Кабелот што иде од бандерата го ставаш во сплитер, од сплитерот излегуваат 2 кабли. Црниот оди во модемот/рутерот, белиот го приклучуваш на бежичениот телефон. Толку е :toe:
А тоа што имаш проблем кога ти ѕвони телефонот да паѓа интернетот, може и сплитерот да е расипан

Kajgana Shop

На врв Bottom