Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

korun

lame
Член од
21 октомври 2007
Мислења
389
Поени од реакции
28
После најавениов прекин на интернет минатата сабота, адсл-ов не е ко со требит. Играм кантер и сега почесто ми се јавуват конекшн проблем. Паѓа мсн-оѕ а и брзината не е константна, причината за ова... не знам и јас сигурно се преоптоварени серверите на адсл поради многуте нови корисници на овие „добри“(за наш пазар) понуди!!!:nenene: :salut:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.950
Шо убаф беше нетот пред да ја воведат наградната игра и да почнат да делат компјутери со ТФТ монитор.
Тројно ми е успорен нетот веќе недела или две.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Нејќам да звучам како садист, али мило ми е што имате проблеми. Сега сигурно ќе превземат некои мерки за да се нормализира интернетот. Можеби и мојот нет ќе го средат. :)

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Да не има некој информација што се деси со АДСЛ-то денеска? ко да немаше во цело Скопје едно саат време нет.

Член од
1 март 2007
Мислења
110
Поени од реакции
13
вчера пола град немаше струја а не интернет :tv:

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.832
Синоќа немаше адсл, не знам до кога, сабајле фала богу средиле.

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
иам проблем пред пола саат адслот нејкеше да ми се уклучи а сеа се уклучи ама е многу спор нејке да ми отвора мсн и пола страни некое чаре дали е од мојот компијутер или до нив е нешто иначе досеа сум нема ваков проблем

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
иам проблем пред пола саат адслот нејкеше да ми се уклучи а сеа се уклучи ама е многу спор нејке да ми отвора мсн и пола страни некое чаре дали е од мојот компијутер или до нив е нешто иначе досеа сум нема ваков проблем
До нив е проблемот, од утре стапуваат на сила нови филтри, па очигледно ги спремаат промените.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Трет метод на автентикација:
Автентикација по телефонски број... или, по нашки кажано, со твојот јузернејм, само преку твојот број можеш да се конектираш, што е кршење на корисничките права, пошто ако сакам, на пример, да го користам мојот јузернејм кај некој другар (да речеме The Man), нема да можам.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.950
Тоа е начин да се сотрат овие што цицаат ко луди од туѓи акаунти.
Јас ја подржувам идејата. Ќе пробам од утре/задутре дали новите филтри ќе придонесат да се забрза интернетот кај обичните корисници.
Бидејќи навистина се нервирам кога даунлоудот ми оди под 40 КБ/с, а по дифолт оди од 150-155 КБ/с.

Kajgana Shop

На врв Bottom