Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Тонко.... ајде да не се karame (<- latinica)

Должина на која сигналот нема да има НИКАКВА загуба е 100 метри при 100Base-T со UTP (Unshielded twisted pair) кабел.

Над 100 метри може да се намали брзината на мрежата, (трансфер на податоци со 100 Mb/s) но не и на интернетот. За да има загуби брзината на интернетот при солиден кабел потребни се повеќе од 120-140 метри. (ова од искуство)
:) Latinica, seuste. Anyway; ovoj kompjuter na koj sum momentalno, e povrzan preku 25 metri ethernet kabel. Sega, mozebi e do kabelot (se somnevam, ama ajt), ama se osekja razlikata. :) Kako i da e, ne e vazno.
Wireless povrzuvanje? Super. Wireless lan karticki treba i router za bezzicno povrzuvanje. Pozdrav.

Daniela

Мијаааууу....гррр...
Член од
14 јули 2005
Мислења
302
Поени од реакции
3
Абе си направивте муабет а мене не ми објаснивте ништо.
Супер супер, а какви картици, рутери и сл. Дајте нешто сугестија, совет, мислење. Ццц какви сте циции. :)

P

Princ

Гостин
Абе си направивте муабет а мене не ми објаснивте ништо.
Супер супер, а какви картици, рутери и сл. Дајте нешто сугестија, совет, мислење. Ццц какви сте циции. :)
Ти објаснаа сосема добро. 40-50 метри мрежен кабел (измери убаво со се ќошеви.... баш како што ќе се движи кабелот), свич или рутер (марка није битна, дај еуро), малку нерви и време. Патем, местиме ние и по дома :smir:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.950
ОМГ, многу лош нетов последниве неколку дена....
Како е кај другите?!

Да не лапнаа преголем залак МТ-нет со ова масовно зголемување на бројот на корисници на АДСЛ?!

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Вчера и денес значително се подобри брзината во овој реон. Сега за сега е ok.
1700 kbps DL
180 kbps UL
Добро ама, латенцијата варира сега. :-S

Член од
18 август 2006
Мислења
325
Поени од реакции
4
Ova e vo 08:00, sto e dobro, popladne izgleda i internetot odmara od rucekot.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.950
vikris бе, кој нормален е онлајн во 8 сабајле, жифти сфе.:pos:
Нормално дека ќе иде интернетот ко што треба кога има малку луѓе онлајн.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Еј да ве прашам нешто. За да видам сообраќај треба да одам на:
www.account.adsl.com.mk така? И кога ќе појдам тамо не ми се отвара викаТ: Сајт Нат Фаунд. Или некоја друга страна или и вие го имате проблемов? а?

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
www.account.adsl.com.mk така? И кога ќе појдам тамо не ми се отвара викаТ: Сајт Нат Фаунд. Или некоја друга страна или и вие го имате проблемов? а?
Оваа страна не ја отвара.
Пробај на оваа https://account.adsl.com.mk/index.aspx

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
И јас на оваа проверувам.
https://account.adsl.com.mk/index.aspx ставена ми е како букмарк и не се замарам да куцам или да барам како е.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Има некој информации за она што се шушка од пред месец дена, АДСЛ2?

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Има некој информации за она што се шушка од пред месец дена, АДСЛ2?

Добро де и да има, мислам што ќе смени тоа само поголеми брзини ама сообраќајот ќе си биде ист само малце повише ќе се троши !

Тешко да дадат ФЛАТ РЕЈТ не се будали Телеком .

Од 2Милиона само 100000 илјади активни корисници што користат редовно Интернет.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
mene mi e top netov. sea gledav koja brzina ima i mi ide 1755dl i 196ul dobro e za u 6 na pladne!!

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
inace gledam imalo raspravii neso dali se gubi na brzina ako mrezniot kabel bide 40 metra. od iskustvo kazuvam ne se gubi. mene adsl signolot mi doaga na ruter od koj eden izlez ide direkno vo eden comp a drugot so 50m kabel doaga kaj mene u soba.od kaj mene u soba pak imam rooter staveno i pak eden izlez ide kaj brat mi u comp i eden ide kaj mene u comp. i ne se oseka nikakva razlika od toa kako so mi bese porano koga nemav rooteri.

Kajgana Shop

На врв Bottom