Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.493
Поени од реакции
8.004
A inace pak mi se gadi od sve u ova sranje od drz.., ne e ni toa. Nikakva zastita na pravata na poedinecot, musterijata itn.
Ова постои откога МТ нет почна да ја дели интернет понудата на пакети. И мислам дека некаде во договорите пишуваше дека имаат право не и обврска да менуваат пакети.
Правото го искористија пред неколку години кога го зауздаа бендвидот на 4GB, и немаат обврска да ти ја намалат тарифата што ја плаќаш.
Пазарно општество.
Сепак за 1000 денари не знам дали вреди да се жалиш на народен правобранител.
А уште веднаш мигрирај како ќе одлучиш и ремети ги малку во техничка поддршка, за ова имаш право и бесплатно е :) колку да ти помине бесот.

Член од
22 мај 2006
Мислења
400
Поени од реакции
4
Rabotata e sto javniot prvobranitel ili nekoj drug kopuk ili kopuci predvideno so zakon deka se tie zadolzeni, treba non stop da ispituvaat dali nekoj gi dupi musteriite.

Taka e vo civiliziraniot svet, nekade od Slovenija pa nagore.

Toa nema vrska so pazarna ekonomija, tuku voopsto so poimot "DRZAVA" i nejzinata funkcija i zosto taa postoi.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.493
Поени од реакции
8.004
Да не ја бегаме темата, за правобранител отвори си тема во подфорумот Право и таму прашај си за се што те интересира во врска со тоа, а за твојот случај со АДСЛ најдобро е да отидеш во салон на Телеком или да се јавиш на 171 или 0800 12345.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Е кога ќе се сетам пред 3-4 години АДСЛ-от го плаќавме 3100 ден за 100кб/с :tapp:

drag43_sexy

вауууУ!
Член од
3 октомври 2007
Мислења
1.349
Поени од реакции
2
56 download
64 upload

so mu efilmot neam poim :toe:
iam simnato 3 giga
a iam 10 giga za simnuvanje aj ako znae nekoj neso neka kazuva ako ne da im se javuvam

Член од
9 ноември 2007
Мислења
3
Поени од реакции
0
Pretplatnik sum na MAKS ADSL 1536/256 paketot preku edna godina. Togas koga go potpisav dogovorot na edna godina cenata bese 2190 den. mesecno bez DDV.

Otkako se pojavija novite paketi smetav deka avtomatski ke bidam prefrelen na novata cena vo mojata tarifa t.e. 999 den. mesecno bez DDV.

Eve i na novata telefonska smetka za mesec septemvri mi stignalo da platam 2190 den bez ddv!?!

Sto da pravam??? Pomos.
Уште од самото воведување на новите пакети (почетокот на септември), на сите MaxADSL интернет страни беше комуницирано како може да се направи миграцијата (бесплатна и лесна процедура преку online каналот). Исто така се пратија емаил пораки до сите корисници како и информации на сите комуникациски средства (флаери, постери и слично) што можеа да се најдат во сите директни и индиректни продажни салони на МТ, како и огромен број на промоции во повеќето градови во МК. Хостесите што работеа на промоциите исто така даваа информација и за начинот на миграција.

Автоматско префрлање не е можно (а пред се' не би било коректно) бидејки станува збор за нови пакети со различни спецификации од претходните - не беа само цените намалени. Сигурно не би биле позадоволни доколку на МТ оставите сами да ве префрлат без ваше знаење и согласност а со тоа да се остави простор за грешки. На пр. вие сте корисник на (стариот) MaxADSL Hit пакетот (месечна претплата 825 ден со вклучен ДДВ) и без ваше знаење да ве префрлат на MaxADSL 100 пакетот (1651 ден со вклучен ДДВ) и со тоа наместо подобрени пакети со намалени цени, всушност да платите повисок износ.

Затоа останува на корисникот сам да си определи на кој пакет ќе се префрли а за да се олесни процедурата (да немора да се оди во салон и слично) се овозможи бесплатна (не дека треба да се плаќа за тоа) и лесна миграција преку www.online.mt.com.mk.

Се надевам дека успеав да појаснам и дека и понатаму ќе продолжите да ги користите MaxADSL услугите.

Поздрав

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Ooooooooоооооооооооооооооооо

Браво на МТнет му текнало да оддели еден вработен за да комуницира со своите корисници на јавен форум, БРАВО, БРАВО.

Хе, хе, добар потег.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Уште од самото воведување на новите пакети (почетокот на септември), на сите MaxADSL интернет страни беше комуницирано како може да се направи миграцијата (бесплатна и лесна процедура преку online каналот). Исто така се пратија емаил пораки до сите корисници како и информации на сите комуникациски средства (флаери, постери и слично) што можеа да се најдат во сите директни и индиректни продажни салони на МТ, како и огромен број на промоции во повеќето градови во МК. Хостесите што работеа на промоциите исто така даваа информација и за начинот на миграција.

Автоматско префрлање не е можно (а пред се' не би било коректно) бидејки станува збор за нови пакети со различни спецификации од претходните - не беа само цените намалени. Сигурно не би биле позадоволни доколку на МТ оставите сами да ве префрлат без ваше знаење и согласност а со тоа да се остави простор за грешки. На пр. вие сте корисник на (стариот) MaxADSL Hit пакетот (месечна претплата 825 ден со вклучен ДДВ) и без ваше знаење да ве префрлат на MaxADSL 100 пакетот (1651 ден со вклучен ДДВ) и со тоа наместо подобрени пакети со намалени цени, всушност да платите повисок износ.

Затоа останува на корисникот сам да си определи на кој пакет ќе се префрли а за да се олесни процедурата (да немора да се оди во салон и слично) се овозможи бесплатна (не дека треба да се плаќа за тоа) и лесна миграција преку www.online.mt.com.mk.

Се надевам дека успеав да појаснам и дека и понатаму ќе продолжите да ги користите MaxADSL услугите.

Поздрав
Ме интересира дали си вработен/а во МТ или пак не. Доколку работиш таму, имам неколку предлози, критики и така. :)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
8
Поени од реакции
0
Eve jas sum nov predplatnik na adsl i toa na 100Gb 2mbs od 1 ovoj mesec i mozam da kazam deka fura epten dobro sea za sea nemam nikakvi problemi imav pred toa kablovski i bese epten bezveze koristev 1mbs linija ali kaa da imav 128kbs eve i primer za adsl [media]http://www.speedtest.net/result/199934161.png[/media] Pozdrav od Kavadarci

Член од
9 ноември 2007
Мислења
8
Поени од реакции
0
Samo edna zabeleska 9 dena e naa taa brzina nikako ne kacuva do 2000 i nesto da recime 2020 a imas 2048 znaci nikoj ne ti dava maximum a i nikako ne padja pod 1750 kbs ali dobro e neka tera taka da ne padja bar pod taa brzina do 100 GB inace ne sporedlivo e so kabelskiot internet kaa da sum imal fice :)::) Znaci od 1750 do 1800 kbs e non stop ili kazano na download od 210 do 215 kbs u sekunda

Pozdrav

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Samo edna zabeleska 9 dena e naa taa brzina nikako ne kacuva do 2000 i nesto da recime 2020 a imas 2048 znaci nikoj ne ti dava maximum a i nikako ne padja pod 1750 kbs ali dobro e neka tera taka da ne padja bar pod taa brzina do 100 GB inace ne sporedlivo e so kabelskiot internet kaa da sum imal fice :)::) Znaci od 1750 do 1800 kbs e non stop ili kazano na download od 210 do 215 kbs u sekunda

Pozdrav
2048 e максимумот што може да го добиеш. Ти добиваш од тоа ~85-90%. Сори Тошо, ама не барај сега леб преку погача.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907

Pozdrav
Имаш 1700+ kbps, и уште се жалиш?
Oткако мигрирав на Макс100 пакетот, значи .. од 11 Септември, 2007, па се` досега, еве што брзина имам:

Така да, не плачи за џабе. Има и полошо.
До неодамна имаа проблеми и со латенцијата. Имав 250-300+ ms ping reply од 79.125.224.1. Изгледа досаѓањето мое и на неколку другари мои, ги натерало барем тоа да го решат. Брзината... nowhere to be seen.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
8
Поени од реакции
0
Абе таман е работа јас сеа за сеа ќе видиме што ќе биде понатаму али зборот ми беше дека не дават максимум

Поздрав

Член од
9 ноември 2007
Мислења
3
Поени од реакции
0
Ме интересира дали си вработен/а во МТ или пак не. Доколку работиш таму, имам неколку предлози, критики и така. :)
Да, вработен сум во МТ. Имај предвид дека немам овластување да настапаувам во име на Компанијата - во претходниот случај сакав да помогнам, односно да дообјаснам а со тоа и да му помогнам на корисникот.

Сите предлози/критики/сугестии се добредојдени и секако дека може да ми ги испратиш а јас ќе се погрижам да одговорам (колку што можам/смеам) или да го препратам до надлежните по твоите прашања.

Поздрав.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Да, вработен сум во МТ. Имај предвид дека немам овластување да настапувам во име на Компанијата - во претходниот случај сакав да помогнам, односно да дообјаснам а со тоа и да му помогнам на корисникот.

Сите предлози/критики/сугестии се добредојдени и секако дека може да ми ги испратиш а јас ќе се погрижам да одговорам (колку што можам/смеам) или да го препратам до надлежните по твоите прашања.

Поздрав.
Благодарам на одговорот. Ќе дискутираме по ПП.

Kajgana Shop

На врв Bottom