Jane
Кајганџија
- Член од
- 5 февруари 2006
- Мислења
- 3.394
- Поени од реакции
- 114
Ме интересира која е реално максималната брзина што би ја добиле кога би симинале од некој сајт и притоа до максимум ја искористиме конекцијата. Ме интересира за пакетот со 2Мбпс.Да, вработен сум во МТ. Имај предвид дека немам овластување да настапаувам во име на Компанијата - во претходниот случај сакав да помогнам, односно да дообјаснам а со тоа и да му помогнам на корисникот.
Сите предлози/критики/сугестии се добредојдени и секако дека може да ми ги испратиш а јас ќе се погрижам да одговорам (колку што можам/смеам) или да го препратам до надлежните по твоите прашања.
Поздрав.
Го имам јас пакетот со 2Мбпс и значи теоретски би добил 256КБпс. Е поради тој губитокот (ако може за губитокот нешто повеќе да ми објасниш) би требало да добивам некои 90% или одприлика 230КБпс. Но мене брзината ми се движи од 200 до 210 КБпс кога ми е максимално оптеретена при симнување од торенти. Максимално викам дека кога симињам торент со таа брзина, гугл ми го отвара со 0,03КБпс (5минути чекам да го вчита) што значи дека таа брзина е максималната што ја добивам на мојот компјутер. Дали е нормално ова или сепак би требало да добијам барем уште 25-30КБпс???