superstarpizza
Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
- Член од
- 20 септември 2008
- Мислења
- 6.025
- Поени од реакции
- 1.363
Фала на информација!Сега ми кажаа, можало една С, една М. Моја грешка.
Sent from my D2303 using Tapatalk
Фала на информација!Сега ми кажаа, можало една С, една М. Моја грешка.
Гледаме нешто со другари и се мислиме да земеме , иако пред 3 години водев војна со Телеком. Пакетов Max Optic Giga:
Прегледај го приврзокот 137095
Ако некој знае:
- зошто се брои телефонија и телевизија во чиста интернет услуга?
- какви се тие "други фактори" што влијаат на брзината?
- зошто на услуга со цена од 5 000 денари(!!!), не е наведена прецизно максималната брзина (по дифолт МОРА да биде 1Gbps или 125MBps (мегаБАЈТИ, не мегабити)
- политика на фер користење на премиум услуга?
- по надминување на месечен сообраќај, брзината се намалува на 2Mbps?!? Дали тоа значи дека и претплатата ќе ја намалат како некој на Call&Surf Basic (на пример)
Дали има некој воопшто прашано, разговарано со вработен од Телеком или веќе ја користи оваа услуга? Сериозно е прашањево.
Eve vi Vip Combo M i vo avgust na +40 i sega na -7, brzinava e ista+ nema politika za fer, so namaluvajne na brzina i gb- pa sega vidi ti ,На Fiber Optic не влијаат ветер, дожд, електрични интерференци од други кабли и сл. Светлосен сигнал иде до дома па после од таа склопка се тегне етернет кабел до PC.
Само си се штитат со подточки, инаку ќе биде убер брзо а единствена маана е 700GB месечно на таа брзина.
Јас сум на 50/50Mbps пакетот и сум презадоволен. До сега не ми е надминат лимитот од 600GB а симнувам и seed-ам без да се стискам и да проверувам колку сум потрошил.
3Mbps имаш upload а замисли го дечконо што планира да земе 1Gbps интернет (симетрично up/down). Затоа постојат лимити за да се заштити системот од крахирање ако сите деноноќно seed-аме.Eve vi Vip Combo M i vo avgust na +40 i sega na -7, brzinava e ista+ nema politika za fer, so namaluvajne na brzina i gb- pa sega vidi ti ,
ok jasno .....toa ......3Mbps имаш upload а замисли го дечконо што планира да земе 1Gbps интернет (симетрично up/down). Затоа постојат лимити за да се заштити системот од крахирање ако сите деноноќно seed-аме.
Секако и јас сака да се подобрат условите со поголеми лимити, брзина, цена но тоа е друга тема.
јас имав ваков проблем, долго време ``се убедувавме`` со телекомот,подесува све и сешто и на крај еден другар кој работи кај нив ми даде на проба друг рутер(модем), го сменив и све си дојде во ред. стариот модем им го вратив на рака без никакви формалности и си терам веќе 2 години без проблеми.Имам Магента 2 пакет, на бакар, и осетив дека сецка интернетот (одредени периоди нема, пример на секој саат, отприлика по пола минута). Мислам дека е некоја заебанција на ППоЕ конекцијата, дали ви се случило и вас и дали има чаре?
Кој рутер го имаш сега? Кај мене е ZXV10 H201Lјас имав ваков проблем, долго време ``се убедувавме`` со телекомот,подесува све и сешто и на крај еден другар кој работи кај нив ми даде на проба друг рутер(модем), го сменив и све си дојде во ред. стариот модем им го вратив на рака без никакви формалности и си терам веќе 2 години без проблеми.
а пред тоа никако не сакаа да прифатат дека рутерот е проблем
Првиот мора да биде од нив. После него, ако сакаш и 10 закачиБелиот модем speedport W501V кај мене е катастрофа,е сеа дали може да си купам јас нов модем и да го сменам тој или мора преку т-хоум да барам и они да доаѓаат да го сменат??