Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
15 јули 2007
Мислења
15.923
Поени од реакции
8.288
Некој кој го користи HBO пакетот ... кај мене пола ден еден од каналите ( наизменично ) е "отклучи ја содржината за возрасни".
Mене на фејсбук ми кажаа дека програмата им е заштитена на HBO и затоа некој филмови се заклучени. Без гајле ќе си ги отклучуваш со пин 0000 или ако си сменил со тој што ти е ставен а може и во опциите има некако таму да се намести цело време да е отклучено но поима немам како.

Вака пишува на сајтот на Телеком

Согласно правилата на HBO, содржините недолични за малолетната публика се заштитени со PIN. Отклучувањето е стандардно, како и за останатите содржини заштитени со PIN.

Член од
16 март 2009
Мислења
187
Поени од реакции
76
Линкот за проверка на интернет сообраќајот (оној moj.telekom така нешто) не ми работи веќе 4-5 дена. Дали и кај другите е така? Сакам да проверам интернет сообраќај, маме им.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Линкот за проверка на интернет сообраќајот (оној moj.telekom така нешто) не ми работи веќе 4-5 дена. Дали и кај другите е така? Сакам да проверам интернет сообраќај, маме им.
Да не работи,јас вечерва видов:)

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Сакам да се прфрлам на Магента 1...
Не сум бил да прашам сеуште што е и како од немање време.

АКо знае некој да каже кои промени може да се прават во пакетот...

Мене ми треба една мобилна линија...
Фиксна воопшто не ми треба...
Телевизија сакам фул пакет...
Интернет М пакетот на оптика би ми бил доволен.

Не барам да ми пишете цена (знам дека не е изводливо)....него прашувам дали може да се направи ваква
комбинација и дали би ми ја намалило претплатата пример на пакетот М....?

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Брзината на М е 50/50 кај оптика ,тој пакет го користам само на таа цена треба да додадеш 18 % ДДВ
мене пред некој ден ми се јавија да ми нудат Магента им викам добро со кој памет да плаќам повеќе кога сега имам 50 mpbs a вие ми нудите 12 mbps и таа ми вика ама господине имате бесплатни разговори кон фиксни национални мрежи/ Добро сега кој кого прави будала? Фиксни мрежи кој врти од фиксен на кого му треба тоа? На 0.01% од претплатниците. Оптика со 12 mbps нека се лечат.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.310
Поени од реакции
15.471
Или има сеуште будали на светов, или тие се будали ама уште незнаат-не им е кажано

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.646
Поени од реакции
791
мене пред некој ден ми се јавија да ми нудат Магента им викам добро со кој памет да плаќам повеќе кога сега имам 50 mpbs a вие ми нудите 12 mbps и таа ми вика ама господине имате бесплатни разговори кон фиксни национални мрежи/ Добро сега кој кого прави будала? Фиксни мрежи кој врти од фиксен на кого му треба тоа? На 0.01% од претплатниците. Оптика со 12 mbps нека се лечат.
Доколку имаш оптика брзината нема да ти ја намалат останува 50/50 прочитај малку подобро тие 12 ги нудат на бакар

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Сакам да се прфрлам на Магента 1...
Не сум бил да прашам сеуште што е и како од немање време.

АКо знае некој да каже кои промени може да се прават во пакетот...

Мене ми треба една мобилна линија...
Фиксна воопшто не ми треба...
Телевизија сакам фул пакет...
Интернет М пакетот на оптика би ми бил доволен.

Не барам да ми пишете цена (знам дека не е изводливо)....него прашувам дали може да се направи ваква
комбинација и дали би ми ја намалило претплатата пример на пакетот М....?
Мора 2 мобилни линии. Фиксна едноставно оди во пакетот заедно со интернет и исто така е задолжителна, и мене не ми беше потребна, ама земав. За телевизија и интернет може да комбинираш како сакаш, на пример мобилна земаш С пакет, Телевизија Л, а интернет и фиксна земаш М.

Цените ги гледаш поединечно за секој пакет и комбинираш.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Мора 2 мобилни линии. Фиксна едноставно оди во пакетот заедно со интернет и исто така е задолжителна, и мене не ми беше потребна, ама земав. За телевизија и интернет може да комбинираш како сакаш, на пример мобилна земаш С пакет, Телевизија Л, а интернет и фиксна земаш М.

Цените ги гледаш поединечно за секој пакет и комбинираш.
А пример... Можам една од две мобилни линии да ми биде С а другата М?

Sent from my D2303 using Tapatalk

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.310
Поени од реакции
15.471
На бакар тешко дека можи брзина со 12 мб/с ако се има 2 телевизори како јас. Ми сецкаше телевизијата, мрзнеше сликата и после неколку пријавувања, ја намалија брзината на интернетот на испод 8 и сега немам проблем. Техничарите ми рекоа дека на бакар едноставно 2 телевизори и брз интернет-неможжжеее

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
На претхидниот пост напишав дека го имам пакетот Магенда 1 М и брзината на нетот е 50 /50 на оптика
Да да те разбрав иронизирав. Јас ја прашав за оптика она како навиена ми вика 12 Mbps. Сепак јас сум на Фемили оптика М пакет и мислам дека е подобро и поисплатливо.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
А пример... Можам една од две мобилни линии да ми биде С а другата М?

Sent from my D2303 using Tapatalk
Не, мора или С или М. Можеш да ги комбинираш пакетите мобилна (2С 2М и 2Л пакети), интернет со фиксна (С, М, Л) и ТВ (С, М, Л) и ги собираш цените и добиваш на тоа 20% попуст. Така јас направив, комбинирав С во мобилна и М во останатите.

Kajgana Shop

На врв Bottom