Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Ќути терај ондак :) јас кај сум на оптика и плаќам поеќе, ме сечат у минута секој пат коа ќе го пројдам лимитот :(
е ај да не те сечат
па со такви огромни брзини 1 тб ќе потрошиш а обичните смртници со 8 мбпс едвај 30 гб ќе потрошат и ќе се ќефој оти го зафрнаа ти хоум и ќе им палат свеќа до крајот на животот :)

ти хоум ис д бест фак д рест :pos: за + 30 гб
дали да плачам или да се смеам.....

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
е ај да не те сечат
па со такви огромни брзини 1 тб ќе потрошиш а обичните смртници со 8 мбпс едвај 30 гб ќе потрошат и ќе се ќефој оти го зафрнаа ти хоум и ќе им палат свеќа до крајот на животот :)

ти хоум ис д бест фак д рест :pos: за + 30 гб
дали да плачам или да се смеам.....
Точно така ама види ти сега иронија: имам пакет 20/20 Mbits, а лимит од ..... drumroll please... 60GB!!!! :tapp: ... Морам да го лимитирам мју торент да симиња полека да не се заборавам :)

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Точно така ама види ти сега иронија: имам пакет 20/20 Mbits, а лимит од ..... drumroll please... 60GB!!!! :tapp: ... Морам да го лимитирам мју торент да симиња полека да не се заборавам :)
немам зборој немам стихој

те разбирам
јас со 8 Мбпс мора да штедам (имам 50 гб) па за тебе со 20 Мбпс....

ама т хоме не се криви
криви се кејблтел оти не се шират во цела држава па ако се проширеа и ако ги имаше и под дрво и под камен ќе можевме на рает да сурфаме,даунлодираме и јутуб да гледаме и без да доплаќаме или да ни се намалува брзината на мизерни dial up брзини :mad:

п.с барем на брзини од 20/20 да не ти тарифираат аплоад оти и таму бегаат гб-тите

цигани едни

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ќути терај ондак :) јас кај сум на оптика и плаќам поеќе, ме сечат у минута секој пат коа ќе го пројдам лимитот :(
Е за ова ти зборував: Вкупен остварен сообраќај 43621,69 MB , а брзината сеуште не е намалена :D

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Темава иде под клуч на неопределено време бидејќи очигледно претходно добро не се разбравме која е намената на темава. Со пцости навреди и лечење фрустрации немам намера по 100 пати да ви бришам мислења
еве ви hint: раскинете си договор и чао пријатно доста се жалите и се фрустрирате имате право на избор! Никој не ве тегне за уши да си ставите кабловски па да ја мерите разликата со нив. И молам ако на останатите теми има вакви испади да се пријавуваат мислењата бидејќи никој не е должен да ги отвара истите поединечно. На следното отварање на темава ако продолжат ваквите мислења ќе бидете пријавени за бан.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Темата е повторно отворена.

Supervisor, пријавувај навредливи мислења, пцуење и непочитување на твоите молби. Постои и друг начин да се исчистат троловите од темава.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Му имаат на некој намалено брзина?Еве веќе недела ипол ми е поминат лимитот уште ја немаат намалено.Не ми пречи нека продолжат така.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Му имаат на некој намалено брзина?Еве веќе недела ипол ми е поминат лимитот уште ја немаат намалено.Не ми пречи нека продолжат така.
За сат два по поминувањето на лимитот ми ја скинаја брзината овој месец.. Очито не е исто кај сите, кој како има среќа.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Многу се смешни.Еден ден имам 6 гига (пример на 15-ти во месецот),а веќе другиот ден 14,5...Најинтересно е дека немаше никој дома.Се јавив на Контакт Центар,ко по обичај пробаа да ме напрает ненормален и дека е физички возможно.Шо знам,можда некој си провалил дома потрошил 8.5 гига и си заминал.:rolleyes:
Одвај чекам да го НЕ ГО ОБНОВАМ договорот.:vozbud:

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Многу се смешни.Еден ден имам 6 гига (пример на 15-ти во месецот),а веќе другиот ден 14,5...Најинтересно е дека немаше никој дома.Се јавив на Контакт Центар,ко по обичај пробаа да ме напрает ненормален и дека е физички возможно.Шо знам,можда некој си провалил дома потрошил 8.5 гига и си заминал.:rolleyes:
Истото ми се случи и мене.Имав потрошено 3 гига, се вратив од одмор-10 гига.

Член од
1 јули 2010
Мислења
138
Поени од реакции
22
Јас минатиот месец го надминав лимитот и потрошив накај 45 гига не ми намалија,ама затоа овој месец го јадам :)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
a da ne vi krade komsijata net?
Звучиш ко тие од контакт центар :icon_lol:.Не ,не крадат комшиите нет сигурно!И како шо искоментираа други имало случаи да поминиш лимит и брзината да е иста цел месец,кај мене се деси првите 2 месеци после уклучување на Т-Кражба.Изгледа да не залажат.

Ама пред малку15 мин.пробубав да се уклучам на Кајгана.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
(2) По надминувањето на вклучениот сообраќај од 30 GB (download + upload), брзината на пристап се намалува на 256 / 256 Kbps (download/upload).

(3) По надминувањето на вклучениот сообраќај од 60 GB (download + upload), брзината на пристап се намалува на 256 / 256 Kbps (download/upload).

(4) За неограничен интернет сообраќај важи политика на фер користење која подразбира сообраќај од 250 GB месечно. По надминување на вклучениот сообраќај, брзината на пристап се намалува на 256 / 256 Kbps (download/upload).

http://www.t-home.mk/mk/61/Internet/MaxADSL_paketi.html

Поголема ти е од 256 Kbps?

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
(2) По надминувањето на вклучениот сообраќај од 30 GB (download + upload), брзината на пристап се намалува на 256 / 256 Kbps (download/upload).

(3) По надминувањето на вклучениот сообраќај од 60 GB (download + upload), брзината на пристап се намалува на 256 / 256 Kbps (download/upload).

(4) За неограничен интернет сообраќај важи политика на фер користење која подразбира сообраќај од 250 GB месечно. По надминување на вклучениот сообраќај, брзината на пристап се намалува на 256 / 256 Kbps (download/upload).

http://www.t-home.mk/mk/61/Internet/MaxADSL_paketi.html

Поголема ти е од 256 Kbps?
Да 6Mbps е.

Kajgana Shop

На врв Bottom