Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

  • Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Kako vi raboti internetot?

Mene namesto 10mbps, edvaj 100kbps mi kreva, telefonot ne mi raboti inaku mater ke im ebev na tie sto "rabotat" vo 0800 12345, IP TV ne raboti.

Iako znam deka ke mi reche resetiraj tamu, tuka sve okej e.

Mochkovci.
 
Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Моментално симнувам од Замунда со полна брзина - 1.0 mb/s (и тоа само 2 сидери има). Инаку неможе да не ти работи ни Макств-то, ни телефонот. Сигурно проблемот е до тебе. Провери убаво како е поврзана опремата.
 
¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Ja be :) sigurno kaj mene bilo, zosto pishuvash kolku za da pishuvash? :)

Batali toa, brzinata nejke da slushne nad 120kbps :)
 
Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Ако кај тебе нејќе да слушне, кај мене сака.

Еве ти скрин:

2011020200.jpg
 
Член од
7 октомври 2008
Мислења
163
Поени од реакции
23
Катастрофа е нетов последнве 15 дена... Не сум спуштал ништо од поодамна заради фркиве со замунда и арена, али streaming и сурфање катастрофа. Се јавив во техничка поддржка иако предходно пробав со ресетирање рутер фабрички и со напоен кабел, купив нов кабел пробав и со него, вируси немам чистам секој трет ден, и се надевав дека некако ке ми помогнат повеке ама се излажав и добив одговор кај нас е во ред. А резултатите на Speedtest лепота со сите уреди исклучени 5 мегабити со молење и латенција или пинг како сакате од 500милисекунди тестирано на Ниш, Софија и Скопје сервери.
 
Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
poradi zaostruvanje na polisata na fer koristenje torrentite ke bidat zabaveni, a podocna i celosno blokirani. momentalno se raboti na filter za p2p protokolite.
dali oni znaat zosto internetot tolku se koristi mnogu,, dali se svesni deka ako gi ukinat torentite ili downloadot deka internetot ke im padna na 1% korisnici, interentot zema zamav poradi downloadiranje igrici filmovi muzika sigorno oni nemaat tolku korisnici samo poradi mail da proveris.NE SE SVESNI STO PRAVAT, snemav internet i se javuvav vo T_HOME i mi vika kabelot vo koja porta ti e staven,,ja mu vikam vo taa sto bese i vcera i pred edna godina, i on pak kabelot vo koja porta ti e staven i ja pocnav da se smejam i mu vikam abe ti se zafrkavas so mene, i on pak istotoprasanje i mu kazav i vika epa dobro sega idi vamo tamo,,za smeenje se ili za zalenje se mislat deka site ne pravat moroni
 

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
poradi zaostruvanje na polisata na fer koristenje torrentite ke bidat zabaveni, a podocna i celosno blokirani. momentalno se raboti na filter za p2p protokolite.
Која е тогаш поентата на пакети со 100GB, 200GB итн месечен трансфер? за сурфање по нет, проверка на маил и facebook? Не 50% ко што кажаа колегиве, него 95% од корисниците ќе се префрлат на други провајдери!
 

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Се излажав дебело, мислев нов месец работите се сменија, ради празници,пренатрупани сервери, ги разбирав до негде и слепо верував дека ќе го поправат ова иако нејќеа да признаат и уште убедуваа дека се е у ред, па и сеа да им се јавиш па истото, ко ебани компјутерски ботови се маме им ебем, пљукни ги не вреди да им се јавуваме повеќе.
Им се заканив и им дадов рок до 10ти да си го поправат, во спротивно го раскинувам договорот.
само се надевам дека повеќе луѓе вака ќе постапат бидејќи очигледно ги заболе нив... еххх да имаше здрава конкуренција досеа 5 екипи во секој дом ќе пратеа а не да чекаш недела дена откако ќе пријавиш и по телефон ќе се обидуваа да те задржат.
каква држава таков телеком, нека не ебат шваби и австријци, за тоа сме само.
 
Член од
2 ноември 2008
Мислења
146
Поени од реакции
15
Да бе Фер користење. Да беше на T-Home фер користењето бар ќе имавме поголеми пакети до сега и немаше по 2000 да се плаќа за 30 GB. Фер користење одамна нема кај нив, и ако е стварно ова за торентиве, по завршување на договор сите ќе им избегаат :)
 

GNA

Член од
2 февруари 2011
Мислења
4
Поени од реакции
0
Доколку се направат рестрикции или се забрани торентот на T-home, верувам дека загубите ќе им бидат големи. Незнам дали ова што го пишал CileMile е само опипување на расположението кај корисниците или е inside информација. Искрено речено верувам дека е опипување на расположение. Не верувам дека би направиле таква глупост. Доколку го направат тоа па ни нивните вработени не би користеле нивен интернет - а не па “обичните смртници“.
А фер полиса на користење значи после надминување на лимитот на пакетот - брзината да се корегира. T-home ја имаат најрестриктивната политика која го спушта интернетот на 64/64 Kb/s. Порестриктивна “фер“ политика немам видено. Со 8 бајти можеш да отвориш 1 сајт (доколку нема многу флешови и чуда) а за вториот ќе мора да имаш нерви зошто може и никад да не се отвори. Дека се квалитетни - можам да ги споредам со Он.нет (на времето) и подобри се од нив (зборувам од искуство). Ама и дека се едни од најскапите (што нудат најмалку) - и тоа можам да го потврдам.

Како и да е - да видиме што ќе се случи со торентите. Времето ќе каже.....
 

su

Член од
31 октомври 2005
Мислења
189
Поени од реакции
4
дали телеком има намера за промена на паќетиве? ( зголемени брзини и лимити )
 

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
јас стварно не можам да разберам која му е финтата да те осакатат со брзината на нетот - после тој поминат трансфер да ти намалат на 64/64 dial up упм,а за оптиката на 1 Мбит пак како dial up покрај такви брзини од 40 Мбит и нагоре на 1 мбит....

политика на фер користење бла бла или да не ви се заеби мрежата случајно па мора после да сурфаме како од времето на тито

ГЛУПОСТИ

па каква мрежа имате мајка му стара

како е во другите земји? сигурно не е како кај нас

во блгарија на пример со оптичкиот да не намалуваат случајно и кај нив на 1 Мбит после одредени гб?

или нивната мрежа издржува а нашата т.е вашата НЕ

или целта е да го измолзите македончето

пичку матер

:nerv:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom