Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

  • Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Имам проблем сијаличката на кукиштето позади каде што се уклучува кабелот од рутерот не свети. Сијаличките на рутерот се во ред , додека е укл кабелот можам да влезам во рутерот но немам интернет на ком. се јавив во корисничката слижба кажаа дека нет имам. Ако го има ова прашање се извинувам немав време да побарам. Фала
Подеси username и пасворд во Рутерот...чим можеш да влезеш во рутерот, значи кабелот и мрежната ти се во ред...



Има ли најави за зголемување на интернет сообраќај? Кабловциве со 50/70 гига ринат, ја уште со 20 да го ебам.
 
Член од
30 април 2009
Мислења
107
Поени од реакции
1
Имам подесено се само не свети сијаличката незнам дали е некој дефект кај што не сака да пушта нет нз.
 
Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
jas bev korisnik na telekabel od samiot pocetok okolu 6 godini,, ovaa godina imav golem problem so internetot od januari 2010god. i stalno im se javuvav i se mi vikaa da ne imas virus ova ona , na igrite imav ping 15000 na wow a na HoN imav 999 ping i mi dojde preku glava i go smeniv na max adsl i da vi kazam podobar stabilen internet nemam videno alal da im e, ovie telekabel sranje stanaa.Imam kupeno rapidshare akaunt mi siminja so 5kb/s sega so t-home od 700kb/s do 12mb/s, alal da im e
 
Член од
30 април 2009
Мислења
107
Поени од реакции
1
Имам подесено се само не свети сијаличката незнам дали е некој дефект кај што не сака да пушта нет нз.
Ако некој веќе го прочитал постов , се случи следново си ја најдов старата опрема со модем R360 иако сијаличката не свети нетов работи со овој модем нз што може да е ако некој знае нека пише фала !
 

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.627
Поени од реакции
20.987
Абе нетов нешто тапа да не е денес? Не сум ни блиску до надминат лимит а нетов можам да го споредам со dailup !!! Да не знае некој да не има некоја фрка со t home !!!
 
Член од
5 февруари 2010
Мислења
93
Поени од реакции
6
И кај мене е тапа денес. Ама неможам да се расправам со тие од корисничка служба.
 
Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.664
Поени од реакции
5.458
Kaj Cabletel veke dva dena e dosta padnata brzinata megutoa daleku od DialUp kako sto vie kazuvate deka e kaj T Home i protok postojano si ima:


 
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.305
Поени од реакции
15.538
Neka procenat korisnicite koj tresi zeleni dali jas ili ti.Dodeka ima ovci kako tebe volna za strizenje ima kolku sakas.Kako prvo nemas neogranicen internet na taa brzina koja sto ja spomenuvas tuku imas 120GB i posle ti namaluvaat na 64kb/s,plakas najmalku 350 den na gladno srce pretplata za telefon vo koj nemas razgovori i 1700den za toj internet sto ti go falis a sekoj razgovor bilo vo koja mreza da zavrtis si go plakas i plus ke ti dodadat nekoj bonus od niv za koj ti pojma ke nemas deka ti go dodale bidejki sekoj mesec nemas detalna smetka kade se si vrtel.A za da dobies detalna smetka ke si platis uste nekoi 500 den.Nasproti ova za 990 den so plateno ddv vo Cabletel imas kabelska televizija,internet od 8Mbps download so nekoi 350kb/s upload i limit od 80GB koi ne se tolku tuku mnogu poveke bidejki sum pravel i 100GB bez da mi namalat brzina a posle brzinata se namaluva na 256kb/s download so 128kb/s upload i pretplata za fiksen telefon vo koj minuta cini 1.062 so plateno ddv dokolku svrtis vo druga fiksna mreza dodeka za site korisnici na fiksna telefonija sto se prikluceni na Cabletel megusebno razgovorite se besplatni sto znaci ostavi ja slusalkata otvorena ako sakas i 24 saati na den cel mesec i plus sekoj mesec besplatno na email ti prakaat besplatna detalna smetka za tvoite razgovori.Postoeckite korisnici na forumov sami neka si procenat koja varijanta e podobra pa taa neka si ja odberat.
Не ти го дочитав цел пост зашто уште од почеток почна да си даваш претпоставки и да кажуваш работи кои не ги знаеш.
Значи нигде не спомнав брзина а ти сам си даде колку имам доунлоуд. Иначе ете, имам 150гб месечно.
И деталната сметка е 500 денари? Не, деталната сметка е бесплатна за секого. И знам кај сум вртел и си ги гледам повиците. И до овој дел ти го читав постот и кога видов дека воопшто не си информиран престанав да читам.
 
Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.664
Поени од реакции
5.458
Ti spomena deka imas neogranicen internet a toa podrazbira neogranicen so postojana brzina a takov vo T Home se uste ne postoi bidejki posle tie 150GB sto ti kazuvas deka gi imas te spustaat na DialUp od 64kb/s.Takov paket so vkluceni razgovori cini 2400 den:
http://www.t-home.mk/mk/57/Internet/Call__Surf_paketi.html
Ako jas sakam so nekogo da zboram vo stranstvo koja e logikata da mu plakam na provajderot tolku pari za fiksna telefonija koga se izmisleni programi kako Skype pa preku nego so pomos na internetot zboruvas i se gledas preku kamera 24 saati na den neograniceno!Znaci sto ke mi e fiksna telefonija ako imam dobar internet?Mozes da gi stitis i branis T Home kolku sakas no na teren faktite kazuvaat deka postojano im se namaluva brojot na korisnici poradi visokite ceni i nevideniot grabez preku telefonskite smetki.Mozes da lazes nekolku luge nekoe vreme no ne mozes da gi lazes site luge celo vreme.Dokolku prodolzat vaka da se odnesuvaat vo idnina nivni korisnici ke bidat samo firmite.
 
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.305
Поени од реакции
15.538
Двајца сме поврзани на тој Интернет од 150гб и ретко стигаме до цел лимит, а иначе како што кажав 5 компјутери. Значи на 5 компјутери јас имам нонстоп одлична брзина и стабилна конекција. Воопшто не лажам и не ме плаќаат за да ги бранам, само сум задоволен корисник. Епа ако ти сакаш во странство, мајка ми сака да збори со мајка и која верувал или не нема интернет и мора да користи фиксен телефон, а после 17 часот со пакет од Т-Хоме е бесплатно и се слушаат секој ден, а и со сестра и, и јас со другари/ки што немаат интернет...
 
Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.932
Поени од реакции
1.476
Денес имаше интернет фрка, проблемот беше донекаде глобален (барем за нашиов простор), мислам дека сега е средено и ќе биде океј.
 
Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.664
Поени од реакции
5.458
Vie ste dvajca i poveke plakate otkolku jas sam na eden priklucok.Plus toa vie tie pari gi davate samo za telefon i za internet a jas dobivam plus i kabelska televizija.Vo toj paket i za neograniceni megusebni razgovori vo taa mreza vazi politikata od 100 casovi mesecno za posle da ti naplatuvaat po redovni ceni.Kaj Cabletel rekov ako sakas ostavi ja slusalkata otvorena 24 saati sekoj den 30 dena vo mesecot ni denar nema da platis.Kaj mene da imam stabilni komsii i so eden da go podelam bi plakal po 600 den mesecno i za kabelska i za telefon i za internet a ne po 1200 den kako sto plakate vie.
 
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.305
Поени од реакции
15.538
Чекај малце бе, од кај знаеш како мене дома ми е наредена работата со интернетот и телефонот и колку јас плаќам. Нигде ништо не кажав каков пакет имам.. Верувал или не и јас плаќам 1200 денари за Интернет, Телефон(неограничено зборење после 17 часот што ни одговара на сите), и Сателитска.
И уште нешто, квалитетот се наплаќа многу. Ако отидеш и купиш абидас од Битпазар и Адидас од Адидас исто ќе платиш бе? Значи Т-хоме е синоним за стабилност, ти можеш колку сакаш да збориш, али јас плаќам може нешто повеќе али добивам квалитет.
И ајт... Седи си на кабелските оператори, мене воопшто не ме занимаат, се додека ми е добро на Т-хоме, ќе си останам на Т-хоме.
 
Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Телеком постави тестинг оптика и во Тетово. Ова ми го пишаа од супорт центарот. Убава новост за мене и сите останати тетовчани. =)

За некоја недела ќе мигрирам на пакетот - 3 Max Optic Comfort со 30/30 мбпс.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom