Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Вака дома имам Adsl интернет , прашањето ми е дали може да купам дополнителен adsl модем да го поставам на друга телефонска линија (на друго место) , да си креирам adsl конекција и да го користам со мојот веќе постоечки user и pasword?
Не (пораката е прекратка... блабла)

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
да ти се плукнам во интерентот што го имама по пола месец ми зеза интерентот коци успорува иц не осеќам некогаш дека имам интерент а да не кажувам кога има мнгоу на нет паѓа ко крушка а некогаш е многу брз и галдок но секакако не сум задоволна од нив ич! уште ми се јавуваат ми нудат вакви такви пакети море чекам пак да се јаваат ќе има шо да ме слушнат!
најнеквалитетен интерент! aaaahhh
пакетот е од 10 гб, приметив ми успорува најмнгоу викенд и евенутално нешто преку недела, секако за тоа што го нудат не вреди на Кабел тел тие што се имаат исто пакет од 10 гб па се презадоволни и тврдат дека не паѓа воопшто во што се имам и самата уверено, Мт нет е ѓубре!

а ти што пакет имаш?
Колку пари, толку музика.

Вака дома имам Adsl интернет , прашањето ми е дали може да купам дополнителен adsl модем да го поставам на друга телефонска линија (на друго место) , да си креирам adsl конекција и да го користам со мојот веќе постоечки user и pasword?
Ех да можеше така, ке направев договор со Телеком, ке купеа сите мои другари модеми и ке си имавме интернет за 30 денари месечно......:pop:

Член од
12 јануари 2006
Мислења
374
Поени од реакции
9
Помош аман за аман да не го кршам рутерот...конекцијата катастрофа...брзина 126кб/с...али на speedtest.net покажува дека имам одлична конекција,но не ја сеќавам...utorrent ми кажува дека треба да направам порт...пребарувачот нешто побрзо симнува од торентите...имам MaxTV...незнам што подетално да кажам...некој??

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Помош аман за аман да не го кршам рутерот...конекцијата катастрофа...брзина 126кб/с...али на speedtest.net покажува дека имам одлична конекција,но не ја сеќавам...utorrent ми кажува дека треба да направам порт...пребарувачот нешто побрзо симнува од торентите...имам MaxTV...незнам што подетално да кажам...некој??
Симни торент од замунда и види со колку ќе оди.

И со колку ти симнува НАЈМНОГУ од некој сајт (директен линк)

kire_koste

Которец
Член од
9 декември 2008
Мислења
307
Поени од реакции
136
Го користи некој пакетот на Т Хоум Call&Surf? Каква е интернет конекцијата, колку се плаќа месечна рата и дали самоинсталацијата е комплексна. Како се инсталира безжичниот рутер.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Го користи некој пакетот на Т Хоум Call&Surf? Каква е интернет конекцијата, колку се плаќа месечна рата и дали самоинсталацијата е комплексна. Како се инсталира безжичниот рутер.
месечно 1750+
рутер они ти донесат и ти инсталират се шо е потребно
8мбпс 25 гига лимит

Член од
20 јануари 2009
Мислења
655
Поени од реакции
539
ќе понудат овие од тхоме нешто ново оваа есен? или се по старо (за call&surff)

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Како прво чим имаш махтв тоа значи дека ако гледаш еден канал на тв = 2мб ти користи тој од конекцијата, а ако гледаш еден канал а друг снимаш = 4мб ти користи, ако имаш махтв на два телевизори пресметај си може за тоа ти е слаба конекцијата, исклучи го/ги махтв уредите и тестирај си ја конекцијата и види како иде ако пак имаш проблем, тогаш или ти е сплитерот, рутерот, кабелот од бандера што ти иде или од т-хоме проблем ти прават. сепак провери си се па онда спам на т-хоме на подршка телефонот. :vozbud:

Член од
15 јули 2007
Мислења
25
Поени од реакции
0
Да мигрирам од адсл 100 на call&surff confort+ мозе ли да си го задрзам модемот и да користам интернет така или мора рутер??

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Овие мене ме крадат, 2 дена не се прибрав дома само мсн уклучено ми начукале 3 гига.АЛАЛ ДА ИМ Е.!

Член од
7 септември 2005
Мислења
18
Поени од реакции
1
Веќе 3 дена катастрофа ми е адсл-от од т-хоме, паѓа на секои 5 мин, не отвара страни а и тие што ги отвара ептен споро. Дали знае некој што е проблемот пошто денес разбрав дека и други имале проблем што се на т-хоме.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.204
Поени од реакции
8.297
Драчево кај мене катастрофа цело време мислев е рутерот ке го фрлев преку прозор коа пробав дирекно тек видов дека не до него има ли некој сличен проблем со адсл или добро е кај вас

Kajgana Shop

На врв Bottom