Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Се вратија во нормала изгледа, го поминав лимитот и го успорија интернетот.

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Tуу, јас сега го надминувам, мислев да ја фатам и наредната сесија од 6 саати со истата брзина. Ќе видам после околу 23.30 што ќе биде.

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
штета, го апдејтираа мерачот и сеа сум на dial up, само 15 гб симнав за 1 ден, кој баксуз сум , вчера леташе интернетот а мене ми паѓаше конкцијата на 30 мин, а денеска не ми паднал нетот стабилен до коска, ама џабе, dial up сум ,

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Јас последен пат пред да ми ја успорат проверив имав направено 51гб сообраќај( и сеуште не ми ја беа успориле), сабајле ми ја успорија и проверив имаше 71гб. После тоа пак се апдејтира и сега гледам 90гб имам. Чудно ми е како на 51 гб не ми ја беа успориле сеуште

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Може тестираа како е без лимит, и не верувам да им се допадна :)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
а што пакетче имаш, можеш да си купиш некој асален рутер појак од продавница место нив да ги чекаш, јас го сменив длинк шитот 360Р со нетгеар рутер и супер ми е нетот. сега пари се у прашање ако имаш одма купуј нов и не размислувај
Томсон рутер имам кој неможам да го сменам. Напоменав дека сум на Call & Surf+ пакетот или Комфорт+ како и да му беше името

Сега штом е официјално јави се и пожали се.
Така и ќе постапам. Утре им вртам.

Едит: 765 / 9.653 вака ми стои кај брзината. Да кренам узбуна 10.ххх да ми ја направат?

P

Princ

Гостин
Едит: 765 / 9.653 вака ми стои кај брзината. Да кренам узбуна 10.ххх да ми ја направат?
Не знам колку би ти го препорачал тоа. И кај мене наизменично се синхронизира брзината, помеѓу 7000 и 10.240
во моментов
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 764 / 9.509
вчера се пожалив ама ми кажаа дека на новите корисници им се пуштало одма 10, додека на постоечките од први март ќе почнат да покачуваат. Оној од другата страна неќеше да разбере и да ме дослуша дека мене веќе ми е зголемена само не се синхронизира секогаш на 10.
Сепак ќе им дадам јас недела-две-три.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Томсон рутер имам кој неможам да го сменам. Напоменав дека сум на Call & Surf+ пакетот или Комфорт+ како и да му беше името

Така и ќе постапам. Утре им вртам.

Можеби линијата не држи повеќе, затоа е толку конектирано.

P

Princ

Гостин
Можеби линијата не држи повеќе, затоа е толку конектирано.
Чива линија, на т-хоум? Што не боли Јане или мене дали држи или не држи, или колку држи. Ако се согласиле да ми дадат 10Мбпс, нека дадат. Во спротивно се неподобни, и нека ја стават таа новост на нивниот сајт. Линијата не е моја, на татко ми, на општината или на некое јавно претпријатие. На Телеком е. Нека ги оправат.

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Јас последен пат пред да ми ја успорат проверив имав направено 51гб сообраќај( и сеуште не ми ја беа успориле), сабајле ми ја успорија и проверив имаше 71гб. После тоа пак се апдејтира и сега гледам 90гб имам. Чудно ми е како на 51 гб не ми ја беа успориле сеуште
Само што сакав да прашам иам call & surf 25 гига а иам напраено 41 гига и не ми е успорено се мислев случјано да не ми го утнале пакетот дека овој месец го стаив па да не ми стаиле 100 гига:toe:

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Мене ми изгледа дека има 60ГБ лимит или 70. На 51 не ми беше успорена но на 71 веке ми беше 64/64 брзината.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Мене ми изгледа дека има 60ГБ лимит или 70. На 51 не ми беше успорена но на 71 веке ми беше 64/64 брзината.
Лимитот е 25, сега незнам што беше работата. Мене на 50 ми го успорија така да...

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
лимитот е 25, кај мене . мерачот каснеше еден ден , ама само шо се апдејтуваше над 25 гб, одма ми ја успорија ,(не знам како кај вас не ја скинале брзината кога сте надминале лимит.среќа ваша). мерачот покажуваше 41 гб, а денеска уште еден апдејт , финален покажуваше 50 гб.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.222
Поени од реакции
6.269
Кај мене се уште не е намалена.Иако пакетот е 10 во 6 сабајле беше апдејтуван и регистрираше 47.7 се уште брзина имам околу 2.5МБ и до овој момент имам направено вкупно околу 55ГБ и се уште торентите корнат линија максимум и на давање и земање.

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
Кај мене се уште не е намалена.Иако пакетот е 10 во 6 сабајле беше апдејтуван и регистрираше 47.7 се уште брзина имам околу 2.5МБ и до овој момент имам направено вкупно околу 55ГБ и се уште торентите корнат линија максимум и на давање и земање.
ех, среќни луѓе сте вие, мене да ме оставеа така 3 дена на неограничено имаше да му удрам download internet - Yes to all . ама шо е тука е.

Kajgana Shop

На врв Bottom