Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.106
Поени од реакции
1.386
Веќе зборувавме на тема rapidshare брзина и најверојатно во овој пост се работи за превид, но сепак коментираш на пост - „Apple, 22 февруари 2010“.
Како што кажа Јаневски тој пост се однесува во периодот 22 февруари 2010 година.Неможе тој пост да се употреби за сегашна споредба

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
ќе се мења за близо ако не зголемат во брзо време :cautious:

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Druze koga se spremas da prodavas kuka,stan ili kola dali ke gi sredis tip top pred da gi dades vo oglas za prodazba?:pos:
абе тешко нас со овие

и мене ми мириса на продажба
на инфо каналот пиши дека ќе има нови 6 канали од декември (CINESTAR tv, CINESTAR action & thriller, AXN,E! (Entartainment),SCI-FI,ORLANDO KIDS ) значи со интернетот НИШТО :mad:

а + инфо каналот им е со виолетова боја (како на близо) па изгледа близу ќе ги купи (дај Боже) а можи и тропам глупости ако не се дава Нина и ќе треба да чекам близо да го купи операторчето во мојот град ,кај да е до на лето ќе имам и јас ФЛЕТ....

гат демет

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
абе тешко нас со овие

и мене ми мириса на продажба
на инфо каналот пиши дека ќе има нови 6 канали од декември (CINESTAR tv, CINESTAR action & thriller, AXN,E! (Entartainment),SCI-FI,ORLANDO KIDS ) значи со интернетот НИШТО :mad:

а + инфо каналот им е со виолетова боја (како на близо) па изгледа близу ќе ги купи (дај Боже) а можи и тропам глупости ако не се дава Нина и ќе треба да чекам близо да го купи операторчето во мојот град ,кај да е до на лето ќе имам и јас ФЛЕТ....

гат демет
Алелуја за новите канали. Инаку Инфо Каналот уште одамна им е виолетов. Нема никаква врска тоа со Близу.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Алелуја за новите канали. Инаку Инфо Каналот уште одамна им е виолетов. Нема никаква врска тоа со Близу.
тие се виолетови одамна,кога од Близоооо немаше ни Б,но мене повише ме плаши тоа што се зелени во лејките,отколку што инфо каналот им е виолетов
--- надополнето: Nov 23, 2011 6:29 PM ---
Сега гледав на локалните вести,следната работа што ја прави Телекабел е реконструкцја на фасадите на зградите во централното градско подрачје во Штип.Сега почнаа фасади да прават:pos:
тоа го работи Роби инженеринг, тоа нема врска со Лелекабел,а инаку ова е проект на општина Штип за замена на фасадите во централното градско подрачје,и Лелекабел први скокнаа за оваа работа,инаку за друго изгледа не ги ни бидува

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.106
Поени од реакции
1.386
тие се виолетови одамна,кога од Близоооо немаше ни Б,но мене повише ме плаши тоа што се зелени во лејките,отколку што инфо каналот им е виолетов
--- надополнето: Nov 23, 2011 6:29 PM ---

тоа го работи Роби инженеринг, тоа нема врска со Лелекабел,а инаку ова е проект на општина Штип за замена на фасадите во централното градско подрачје,и Лелекабел први скокнаа за оваа работа,инаку за друго изгледа не ги ни бидува
Па баш ради тоа се изнасмеав.Роби инжинеринг запнал да го прави цел град со згради,фасади и глупости а ќерка фирмата Телекабел објави денес 6 смотани канали кои повеќето оператори ги имаат од пред 2 години а они потенцирале после долго преговарање во смисол кој знае што канали додале.Едвај чекам да ми монтираат Оне новиот пакет па да ги откачам овие.Можда 6мбпс е малку ама неограничен е така да

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Па баш ради тоа се изнасмеав.Роби инжинеринг запнал да го прави цел град со згради,фасади и глупости а ќерка фирмата Телекабел објави денес 6 смотани канали кои повеќето оператори ги имаат од пред 2 години а они потенцирале после долго преговарање во смисол кој знае што канали додале.Едвај чекам да ми монтираат Оне новиот пакет па да ги откачам овие.Можда 6мбпс е малку ама неограничен е така да
сигурно се евтини тие канали (а некои можи се и ФРИ)

јас со 5-6 мбпс во октомври трошев и на крајот стигнав до фамозната бројка од 400 гб ама по цел ден спуштав значи кај тебе со таа брзина е исто како неограничен

ама последните 15 дена почнав да трошам кога веќе знаев дека ќе ги надминам до 30 ти околу 20 -на гб за кој ќе платев + 1000 инаку ако трошев од првиот ден до 600-700 гб ќе стигнев (АМА СО МНОГУ МАКА)

а ти кај Оне треба да се пазиш - по некоја случајност да не ти летнат гб-те а ти не си потрошил толку (ако имаш рутер,вирус или од нивна страна ако те зафркаваат) па да си доплаќаш после...

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
значи ќе ве остави човек 3 дена да не ве санкционира и вие одма покрај експертизата што демек ја имате за интернет и мрежи ќе станете и експерти за градежништво...

имам едни гумени чизми во плакаров да ви ги дадам да ми направите глисер за во охрид летово ... може ...

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Ве известуваме дека скромниот лимит на телекабел денес почина ненадејно покрај доооооолго боледување - 1998-2011 г (25 ти Ное) не се знај точно време
РИП

дали е могуќе?

си провервам јас статистика и кога гледам нешто ми фали? и по некоја секунда заприметив дека пиши ФЛЕТ
па гледав едно добри 2 минути и не можев да си поверувам
ај колеги Ве молам јавете се и прашајте дали стварно е ФЛЕТ,да не е некоја грешка? јас немам кредит,после можи ако фатам линија ќе се јавам од кај комшивката и јас да прашам

дали е можно? и баш сега најдоа на 25 ти
се плашам да трошам и се надевам дека до крајот на денот ќе ми помини стравот (ако е стварно Флет)

а имам 44 гб моментално

браво телекабел

не сте за оценка 10/10 сеуште (поради скромната брзина) ама добро е и вака засега
и од другата година се надевам дека и брзините ќе ги зголемите па можи ќе добиете 10 ка

некои одма побрзаа кај Оне......

и + нови филмски канали од декември
нека се пази сега ти хоум :pos:

Attachments

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Ве известуваме дека скромниот лимит на телекабел денес почина ненадејно покрај доооооолго боледување - 1998-2011 г (25 ти Ное) не се знај точно време
РИП
Кој пакет си?
Оти кај мене нема ништо ново :S
Или ова ти е Paint дело :pos:

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Куд ит би? Кај мене е уште исто т.е. имам уште 5гб за трошење.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.106
Поени од реакции
1.386

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Уште исто. Кај и да е сигурно ќе ми покачат.

Kajgana Shop

На врв Bottom