- Член од
- 22 август 2009
- Мислења
- 2.387
- Поени од реакции
- 1.036
стварно ли е ова гасам палам модем уште нишо ако е флет и 20 мбс браво за телекабел само да не им се оптоварува мрежата
Ако е така, тогаш браво за Телекабел. Исто така браво и за конкуренцијата, бидејќи без конкуренција нема никаде подобрување.значи за 500 денари имаме флет со 20 мбс без никакви договори испадна и поевтино од близо
Чим веќе си во шема со тие од Телекабел, кажи им од прва рака на корисниците, вака некој добил неограничен интернет, друг се јавил му рекле постепено кај сите ќе биде, сега еден дечко од штип се јави, на него му рекле дека нема такво нешто, нема промена на пакетите.Упте има такви кои не ми веруваа кога зборев дека нешто се крчка ...
Кога сме веќе на темава некој од реонот ченто/маџари да каже разлика откако се надградуваше опремата таму ???
ако лажам циган да се сторам!тапа изглеа тој дечкото со му покажува flat или лаже или пак е на тој пакетот од 1500 денари
доксис 3 до 400 мбпс крепи а доксис 2 до 30-40 мбпс значи 20 мбпс на доксис 2 не е ништоОдговор од вработен во техничка поддршка:
"Нема никакво покачување господине. Не, тоа што они измериле 20 Mbit не значи ништо, нема ништо..DOCSIS 3.0 е сеуште во фаза на развој и не е целосно имплементирано, само некои региони се покриени.."
И сега што треба ова да значи? Вие викате дека од 8Mbit сте рипнале на 17-20, дека лимитот од 50 GB е тргнат, а мене па техничка поддршка ми кажува сосем друга работа.