Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.500
Веќе не се замарам со Телекабел се префрлам на Оне чекам само да ме уклучат, со здравје на тие што останаа на нив :)
Со среќа и секое добро! :)

фала здравје да имаш :)

ама ти другар си се зафркнал
во твојот град има близо ама како шо имаше кажано пред некое време само во твојата населба нема (засега) а јас шо да речам кога во мојот град нема а не населба туку град и ќе си чекам и ќе си ќекам.....

ти сега како да си врзан ГОЛ со лисици и тоа 24 месеци и ќе те *баваат тие хоштаплери
400 гб ама со 6 мбит и врзан :eek:

би требало од декември и овие да имаат ФЛЕТ понуда макар останеле и со тие мизерни 8 мбпс барем немам договор ама кога/ако дојди близо во мојот град (од 2012 некаде) јас сум облечен и не сум врзан....

ти посакувам (иако за новогодишна честитка е рано) стабилна конекција 24/7,да ги торшиш сите 400 гб и да не ги надминуваш за да не мора да доплаќаш и да не се нервираш и многу успех во љубовта,многу здравје и таканатаму и таканаваму... :D

п.с и јас ко слушнав дека имаат ФЛЕТ пакет за само 1000 ден одма филмчиња си праев и си реков готово и јас одам кај нив ама кога дознав истиот ден дека нема кај нив ФЛЕТ туку дека има "ФЛЕТ" и тоа со мизерни 6 мбпс Анѓелина Џоли (или Симона Николовска од рекламата) да ја пуштеа да ме убеди/замоли за да потпишам ќе ја од*бев

:)
...би требало од декември и овие да имаат ФЛЕТ понуда макар останеле и со тие мизерни 8 мбпс...
Ова проверена информација е?

Ако има некој друг да знае нешто во врска со пакетиве нека потврди/демантира.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
не е проверена ама би требало (како шо кажав) сите имаат флет а овие ако останат со 50 гб нека си пишат крст....
скоро сигурно ќе даваат флет само 1000 ден помалку па ако можиш ти стигни и до 1 тб со 8 Мбит

ако не тогаш и јас ќе одам кај Оне да ме врзат и да ме слечат :)

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
не е проверена ама би требало (како шо кажав) сите имаат флет а овие ако останат со 50 гб нека си пишат крст....
скоро сигурно ќе даваат флет само 1000 ден помалку па ако можиш ти стигни и до 1 тб со 8 Мбит

ако не тогаш и јас ќе одам кај Оне да ме врзат и да ме слечат :)
Мрежата и вака им е преоптоварена, а ако дадат ќе колабрираат скроз, такада не ми се верува.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.107
Поени од реакции
1.388
фала здравје да имаш :)

ама ти другар си се зафркнал
во твојот град има близо ама како шо имаше кажано пред некое време само во твојата населба нема (засега) а јас шо да речам кога во мојот град нема а не населба туку град и ќе си чекам и ќе си ќекам.....

ти сега како да си врзан ГОЛ со лисици и тоа 24 месеци и ќе те *баваат тие хоштаплери
400 гб ама со 6 мбит и врзан :eek:

би требало од декември и овие да имаат ФЛЕТ понуда макар останеле и со тие мизерни 8 мбпс барем немам договор ама кога/ако дојди близо во мојот град (од 2012 некаде) јас сум облечен и не сум врзан....

ти посакувам (иако за новогодишна честитка е рано) стабилна конекција 24/7,да ги торшиш сите 400 гб и да не ги надминуваш за да не мора да доплаќаш и да не се нервираш и многу успех во љубовта,многу здравје и таканатаму и таканаваму... :D

п.с и јас ко слушнав дека имаат ФЛЕТ пакет за само 1000 ден одма филмчиња си праев и си реков готово и јас одам кај нив ама кога дознав истиот ден дека нема кај нив ФЛЕТ туку дека има "ФЛЕТ" и тоа со мизерни 6 мбпс Анѓелина Џоли (или Симона Николовска од рекламата) да ја пуштеа да ме убеди/замоли за да потпишам ќе ја од*бев

:)
Не сум врзан за лисици, фактот што Близоо е незаинтересиран 3 години скоро а можеби и повеќе да дојде до мене а го има речиси на сите други места тоа не е мој проблем.Чекав што чекав ама кога нејкат има некој друг што има понуда која мене ми одговара.Јас убаво се распрашав пред да направам договор со Оне и добив информација дека Близоо и понатаму ќе нема кај мене така да тоа е тоа.Нема да ги чекам како Селен Дион на Титаник затоа што Оне ми заврши работа со последнава понуда.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
клошариве место да зголемат трансфер ми извадиле некоја нова реклама прееска ја глеав на 24 вести демек како биле една од најдобрите компании се фала дека било без договор и такви некои глупости се надевам во блиска иднина близо ке ги опфати и тие места кај што немаат покриеност пример кај мене па да видиме телекабел дали уште ке седи со овие 50гб

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.197
Поени од реакции
6.228
Телекабел нека си спие само. Да не е Спортклуб ќе му останат 10 претплатника само.
Potpolno se soglasuvam no i na Sportklub denovite pocnuvaat da mu se brojat vo programata na Telekabel zatoa sto ako pocnat masovno da gi napustaat korisnicite ne ke mozat da gi plakaat poveke avtorskite prava poradi namalena naplata a ke pocnat samo dokolku Blizoo se prosiri niz cela drzava.
--- надополнето: Nov 18, 2011 6:47 PM ---
Телекабел изгледа стварно е срање у последниве 2 месеци, дома имам TK, кај баба ми Blizoo, прееска бев до дома, голем пинг, 6 мегабита брзина, стабилност 0, додека Blizoo 12 мегабита, неограничен трансфер, мал пинг, стабилност и тоа за истите пари. Мислам дека треба Blizoo да го фатат реонот Нерези/Козле/Капиштец/Водно, се кладам сите ќе се префрлат.
--- надополнето: Nov 18, 2011 5:27 PM ---
Еве само што добив информација од оператор на Blizoo дека доколку се направи петиција во една зграда/улица и се потпишат 10-15 корисници дека ќе ги користат нивните услуги, Blizoo ќе овозможат приклучување во тој реон. Така да нека не ве краде Телекабел, земете пишувајте петиции и баталете ги, за 1000-ка ќе добиете кристалка дигитална телевизија со 60 канали, одличен и стабилен интернет, бесплатна телефонија со стварно ефтина тарифа(1 ден./мин).

*не пишувам со цел рекламирање на Blizoo, ама стварно се одлични.
Druze drug gazda druga politika zasto koga imas pari lesno e da se siris a bidejki se svegani vo prasanje nema sala so niv.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Па дури и на вестите на 24 вести ги фалеа дека немало ниту една поплака за нив кај АЕК,мижи да ти баам

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Па дури и на вестите на 24 вести ги фалеа дека немало ниту една поплака за нив кај АЕК,мижи да ти баам
Да де, како да не знаеме ние дека 24 Вести не е на Телекабел.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Најјако е што веќе луѓето престанаа да ѕвонат на техничка служба бидејќи знаат што срање од одговор ќе им дадат. Нешто во стилот на имаш вирус, каблите ти се заплеткале, комшиката Весна ти го фаќала модемот. Реалноста е дека мрежите им се преоптоварени и не се замараат со инвестирање во нова опрема. Само не знам до кога ќе тераат вака.

Riste123

RISTE
Член од
7 октомври 2009
Мислења
100
Поени од реакции
3
Poslednite denovi internetot e mizeren, a to 40 GB LIMIT ke si go pisaat na grob oti site so se na telekabel (so znam jas) se poradi internetot pa neka mu ja mislat

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
400 kb ама симнуваш 30 мин една архива хаха:pos2:Луѓе дај не заебавајте не ставајте Телекабел.Секое симнување е предизвик со нивниот интернет:tapp:
Друже твоите 400кб кај мене се 900кб, можеш да го докажеш твоето ? Присобери се малце, Рапидшаре брзината зависи од мнооооооогу фактори за да тврдиш тоа што го тврдиш дека генерално е 400кб

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.500
Друже твоите 400кб кај мене се 900кб, можеш да го докажеш твоето ? Присобери се малце, Рапидшаре брзината зависи од мнооооооогу фактори за да тврдиш тоа што го тврдиш дека генерално е 400кб
Веќе зборувавме на тема rapidshare брзина и најверојатно во овој пост се работи за превид, но сепак коментираш на пост - „Apple, 22 февруари 2010“.

Kajgana Shop

На врв Bottom