Одамна веќе Fox Life и Fox Crime имаат македонски превод... ги имаш на дигиталнатаОд денес Е! е со македонски превод ама тонот им е зезнат, шушти...сепак одличен потег за преводот.
SciFi сега има српски превод..
Само уште да ги вратат Discovery, Fox life и Fox Crime...тамам сега за зимава по дома.![]()
Се е ок, уште да имав дигитална, работата е што ги имаше на аналогната, па ги тргнаа.Одамна веќе Fox Life и Fox Crime имаат македонски превод... ги имаш на дигиталната![]()
Најверојатнмо ако го ставаш на автоматско биранње не го меморира привиот стрим еве овојЈас баш денес се уклучив и го земав нивниот дигитален рецивер. Ми рекоа дека веќе се програмирани каналите во него и точно беше имаше доста канали меѓу кои и тој за готвењето, ама доста од нив не беа точно запишани и некој не се гледаа добро. Затоа направив повторно скенирање на фреквенциите и најде еден куп канали, НО ... сега го нема тој за готвењето (24kitchen) и FOX LIFE/CRIME што ме прави многуи
.
Јас сум во Скопје, ај некој што ги гледа дигиталните на телекабел нека каже дали тие стварно ги нема или треба нешто да наместам плус.
Благодарам и на здравје Нова Година![]()
Во аналогната или дигиталната? Кај мене на аналогна на Телекабел во Скопје ја нема сеуште DaVinci learning.Од вчера (26.04.2012) наместо Reality tv оди DaVinci Learning со македонски превод.![]()
Во аналогната во Битола ја има, не знам за во другите градови...немаат апдејт на нивниот сајт.Во аналогната или дигиталната? Кај мене на аналогна на Телекабел во Скопје ја нема сеуште DaVinci learning.
И во Струмица ја има...Во аналогната во Битола ја има, не знам за во другите градови...немаат апдејт на нивниот сајт.
Истите овие канали ги рекламираат на инфо каналот и во Битола дека можат да се следат...Дигитално во Скопје (БЕСПЛАТНО):
Фреквенција: 714 МHz, symbol rate 6900, 256QAM: AB moteurs, DaVinciLearning, DaVinci U, Luxe.tv HD, Viasat Nature/History HD,YFE TV
Фреквенција 634МHz, symbol rate 6900, 256QAM: ZDF HD и аrteHD.
![]()