Телекабел Аналогна и дигитална кaбелска телевизија (РОБИ) -генерална дискусија (новости, прашања.)

Член од
7 февруари 2022
Мислења
41
Поени од реакции
108
ИПТВ ти е услуга за да чат пат по некогаш нешто гледаш. Тоа дека можеш да баталиш сервис како кабловска или локален оператор, и да гледаш само иптв може само филмови да си правиш.
Sto ti e problemot be covek??? Zosto filmovi da si pravam? Ti kazav 2 godini gledam bez problemi. Imam internet od telekom i se si funkcionira odlicno. Treba i dobar internet da imas a ne nekoe sranje od 10 mbps. Togas e tvoja vina.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.077
Поени од реакции
1.573
Sto ti e problemot be covek??? Zosto filmovi da si pravam? Ti kazav 2 godini gledam bez problemi. Imam internet od telekom i se si funkcionira odlicno. Treba i dobar internet da imas a ne nekoe sranje od 10 mbps. Togas e tvoja vina.
Во моментов гледам се што можеш да замислиш дека постои на светов. Те молам немој да ми објаснуваш што и како функционира, и на каков начин.

Член од
7 февруари 2022
Мислења
41
Поени од реакции
108
Во моментов гледам се што можеш да замислиш дека постои на светов. Те молам немој да ми објаснуваш што и како функционира, и на каков начин.
ok ekspertu izvini.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.077
Поени од реакции
1.573
ok ekspertu izvini.
Не се правам јас експерт, туку пробувам да ти објаснам дека едно со друго нема допирна точка, особено кога споредуваш пиратски сервери

Член од
5 март 2018
Мислења
16.484
Поени од реакции
18.749
Магента е права ствар од Телеком се друго е гола вода

Член од
12 јуни 2022
Мислења
1.178
Поени од реакции
536
Iptv e okej samo od oficijalen operator primer move od mtel ili magenta tv od telekom a za onakvi glupi iptv od nelegalni ne mi praj voopsto muabet

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.665
Поени од реакции
8.095
Iptv e okej samo od oficijalen operator primer move od mtel ili magenta tv od telekom a za onakvi glupi iptv od nelegalni ne mi praj voopsto muabet
Едни се легални другите нелегални и затоа нелегалните имаат и канали што ги немаат легалниве.

Е сега нелегалниве успеваат во вакви држави каде сеуште нема закон спроведено да ги забранат. Тоа за многумина е подобро зошто гледаат многу канали и еднаш плаќа во текот на годината.

И јас сум да се има легално и имам ама не секогаш се добива добра слика, не секој ги има повеќето спортски и филмски канали.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.077
Поени од реакции
1.573
Едни се легални другите нелегални и затоа нелегалните имаат и канали што ги немаат легалниве.

Е сега нелегалниве успеваат во вакви држави каде сеуште нема закон спроведено да ги забранат. Тоа за многумина е подобро зошто гледаат многу канали и еднаш плаќа во текот на годината.

И јас сум да се има легално и имам ама не секогаш се добива добра слика, не секој ги има повеќето спортски и филмски канали.
Никаде и ништо не е забрането, нема ни да се забрани. Разликата е во софтвер, дистрибуција, сервер локација и слично. Не дека нема квалитетни и пиратски, само што се ретки.

Член од
27 јуни 2009
Мислења
256
Поени од реакции
125
Единствено Телекабел каде што нема затемнување на Српските и Хрватските канали.

Член од
24 април 2008
Мислења
10.952
Поени од реакции
12.368
Не може да нема затемнување
Можеби платиле авторски права за да нема затемнување.

Летни Олимписки Игри 2024 се емитуваа на МРТВ, но никој не ги затемнуваше ЕуроСпорт каналите, очигледно бидејќи си платиле коректно како што треба.

И ги има безброј други настани кои се емитуваат премиерно на македонски телевизии, а истовремено се емитуваат и на други странски телевизии, па сепак нема никакво затемнување.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.077
Поени од реакции
1.573
Не можеш да платиш авторски права. Друга е прикаскаа со спортот. На пример ХРТ2 не можеш за никоја цена да ја емитуваш тука. Исто ни СК1 Србија. Едноставно регулирано е што може а што не.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.665
Поени од реакции
8.095

Летни Олимписки Игри 2024 се емитуваа на МРТВ, но никој не ги затемнуваше ЕуроСпорт каналите, очигледно бидејќи си платиле коректно како што треба.

И ги има безброј други настани кои се емитуваат премиерно на македонски телевизии, а истовремено се емитуваат и на други странски телевизии, па сепак нема никакво затемнување.
Еurosport им друг вид поинакви права за Oлимписки игри а МРТ, HRT, РТС има за државата во која е достапна телевизијата. Постојат различни права за тв преноси на спорт.

Kajgana Shop

На врв Bottom