Тајни Служби во Македонија

Ivan898

they see you, but you don't see them!
Член од
3 јуни 2020
Мислења
383
Поени од реакции
716
Интересен список од весникот Фокус:
CAC86991-8872-462F-9FED-D345C9F16908.jpeg
Комуникација меѓу Срѓан Керим и Слободан Богоевски.
 

Ivan898

they see you, but you don't see them!
Член од
3 јуни 2020
Мислења
383
Поени од реакции
716
Добар текст со јасни опишувања на работите од тогашно време:



Ќе ви раскажам за еден недефиниран феномен кој не е повеќе меѓу живите. Информациите за него, се разбира оргинал, ги најдов (ќе погодите!) под черџето .Во 1957 год. во Брисел, Белгија, е формирано едно дружество по име „Тодор Александров“. На чело на истото застанува Алексо Стојменов од с. Вељуса, Струмичко. Да нема бунење и дилеми, тој е прв братучед на Борис Стојменов, оној де, поранешниот министер за финансии во владата на бугарскиот Македонец Љ. Георгиевски, подоцна коалиционен партнер на Бранкота, сега лидер на некое си таму едно од многуте ВМРО, сојузник на Грујо и сопственик на ТВ Канал 5. Во таа бриселска збирштина, според пристигнативе информации, влегувале: Методи Димов - Мечката од Битола (овој пак прв братучед на Томе Димов - Ачано, сопственикот на синџирот маркети во Битола, Шик), Васил Ролев од Берово, Бранко Смичков од Прилеп, Ристо Паргов од Битолско (кој сега се преставува како задграничен секретар на ДПМНЕ и сее магла меѓу младите лавови во Битола), Ѓорѓи Данев, Борис Михајлов, Марко Марков и Ристо Челебиев. Ова лепо друштво било испостава на агентурата на г-дин Ванчо Михајлов кој сé контрилираше од Рим.Кога во 1968 год. умира личниот секретар на Ванчо, преличниот Асен Аврамов, на сожаление од Брисел ќе му дојде Алексо Стојменов. Инаку, Алексо не е суден за ВМРО, туку за ванчомихајловизам во траење од 12 плус 8 години затвор во Идризово и Забела. До крајот на животот ќе му остане верен на Ванчота во ропагирањето на бугарштината те. дека историското ВМРО се формирало за обединување на сите Бугари. До смртта живеел во славното Ватерло и го водел ресторанот „Кошарата“.Е сега, по осамостојувањето на државава, Алексо ми ти дошол во стари крај и ми ти останал некој месец да скивни што се има во Републикава. Видел што видел, се вратил кај неговите сомисленици во Белгија и уште неодморен пратил писма за МПО во САД и Канада.Во нив, чудесии невидени! - напишал за состојбиве во нашава татковина. Господинов како душмански и натаму ги смета соседите на Република Македонија но за најзлокобен од всички врагови го смета МАКЕДОНИЗМОТ предводен од ВМРО-ДПМНЕ која била формирана од српската тајна служба за да бидат според него и волкот сит и овците на број. Натаму во Република Македонија народот живеел во страв и недоверба, УДБА била во функција на србокомунистите, насекаде виселе портрети од Тито, сите имиња на фирми колку што ги имало започнувале со префиксот југо: југонафта, југошпед, југотабак, југобанка, сите улици носат имиња на комунисти и Срби, сите киосци се полни со српски весници, а бугарски весници и литература се најстрого забранети.Алексо пишува дека низ македонските градови шетале кодошите на УДБА со пиштоли и го заплашувале мирното население. Натаму, за да не бидат сите Македонци заедно, се формирале фракции на ДПМНЕ, а една од нив била Движењето на ветераните во која членувале лица на кои мозоците им биле пореметени од тортурите на УДБА и тие преставувале најголемата опасност за бугарштината ширејќи некаква идеја за македонска нација (овој не да бега од ѓонија?)Фрла отровни стрели Стојменов врз се и сешто во Република Македонија, ништо не го бендисува, грака дека без Бугари нема Македонија, дека заменици за Чкартов и Ѓузелов не нашол освен един млад и свесен Бугарин по име Димитар Црномаров (е, ова не може да биде... Стојменов е неинформиран и забеган).Зборува Алексо дека ДБ (Драган Богдановски де) му прави опозиција на Љ. Георгиевски и формира задграничен комитет на ДПМНЕ во Берлин каде се делеле шефовски места и тоа: Мане Јаковлевски - претседател, возобновениот Ристо Паргов - секретар, Љубо Јовановски - началник на тајната полиција на ДПМНЕ и се со цел да се докаже србоманството на Љ. Георгиевски и Б. Змејковски кои според Алексо играле мрсна ролја во самата ДПМНЕ. За излез од ситуацијава Стојменов му предлага на раководството на МПО во САД и Канада исто како што Милан Паниќ за премиер бил поставен од српската емиграција и тие да го стореле истото, без никакви посредници. Демек, со платформата на изветреаниот А. Стојменов да се влезе во Република Македонија и да се работи со народот непосредно( кутри народ македонски, на што дереџе мислеле да го донесат непрокопсаниве). За таа цел планирале да одржат конгрес во веќе оформената држава Република Македонија и јасно да ја изнесат позицијата на нивната борба како национално определување на народот во земјата, политичката платформа, државното уредување и границите на земјата, социјалната стуктура, решението на етничките проблеми и односите со соседните држави. Тие требало да ја одредат физиономијата на РМ оти тоа им било должност, за тоа биле заколнати и тоа требало да го направат „веднага“.
 
Член од
10 февруари 2023
Мислења
19
Поени од реакции
38
Добар текст со јасни опишувања на работите од тогашно време:



Ќе ви раскажам за еден недефиниран феномен кој не е повеќе меѓу живите. Информациите за него, се разбира оргинал, ги најдов (ќе погодите!) под черџето .Во 1957 год. во Брисел, Белгија, е формирано едно дружество по име „Тодор Александров“. На чело на истото застанува Алексо Стојменов од с. Вељуса, Струмичко. Да нема бунење и дилеми, тој е прв братучед на Борис Стојменов, оној де, поранешниот министер за финансии во владата на бугарскиот Македонец Љ. Георгиевски, подоцна коалиционен партнер на Бранкота, сега лидер на некое си таму едно од многуте ВМРО, сојузник на Грујо и сопственик на ТВ Канал 5. Во таа бриселска збирштина, според пристигнативе информации, влегувале: Методи Димов - Мечката од Битола (овој пак прв братучед на Томе Димов - Ачано, сопственикот на синџирот маркети во Битола, Шик), Васил Ролев од Берово, Бранко Смичков од Прилеп, Ристо Паргов од Битолско (кој сега се преставува како задграничен секретар на ДПМНЕ и сее магла меѓу младите лавови во Битола), Ѓорѓи Данев, Борис Михајлов, Марко Марков и Ристо Челебиев. Ова лепо друштво било испостава на агентурата на г-дин Ванчо Михајлов кој сé контрилираше од Рим.Кога во 1968 год. умира личниот секретар на Ванчо, преличниот Асен Аврамов, на сожаление од Брисел ќе му дојде Алексо Стојменов. Инаку, Алексо не е суден за ВМРО, туку за ванчомихајловизам во траење од 12 плус 8 години затвор во Идризово и Забела. До крајот на животот ќе му остане верен на Ванчота во ропагирањето на бугарштината те. дека историското ВМРО се формирало за обединување на сите Бугари. До смртта живеел во славното Ватерло и го водел ресторанот „Кошарата“.Е сега, по осамостојувањето на државава, Алексо ми ти дошол во стари крај и ми ти останал некој месец да скивни што се има во Републикава. Видел што видел, се вратил кај неговите сомисленици во Белгија и уште неодморен пратил писма за МПО во САД и Канада.Во нив, чудесии невидени! - напишал за состојбиве во нашава татковина. Господинов како душмански и натаму ги смета соседите на Република Македонија но за најзлокобен од всички врагови го смета МАКЕДОНИЗМОТ предводен од ВМРО-ДПМНЕ која била формирана од српската тајна служба за да бидат според него и волкот сит и овците на број. Натаму во Република Македонија народот живеел во страв и недоверба, УДБА била во функција на србокомунистите, насекаде виселе портрети од Тито, сите имиња на фирми колку што ги имало започнувале со префиксот југо: југонафта, југошпед, југотабак, југобанка, сите улици носат имиња на комунисти и Срби, сите киосци се полни со српски весници, а бугарски весници и литература се најстрого забранети.Алексо пишува дека низ македонските градови шетале кодошите на УДБА со пиштоли и го заплашувале мирното население. Натаму, за да не бидат сите Македонци заедно, се формирале фракции на ДПМНЕ, а една од нив била Движењето на ветераните во која членувале лица на кои мозоците им биле пореметени од тортурите на УДБА и тие преставувале најголемата опасност за бугарштината ширејќи некаква идеја за македонска нација (овој не да бега од ѓонија?)Фрла отровни стрели Стојменов врз се и сешто во Република Македонија, ништо не го бендисува, грака дека без Бугари нема Македонија, дека заменици за Чкартов и Ѓузелов не нашол освен един млад и свесен Бугарин по име Димитар Црномаров (е, ова не може да биде... Стојменов е неинформиран и забеган).Зборува Алексо дека ДБ (Драган Богдановски де) му прави опозиција на Љ. Георгиевски и формира задграничен комитет на ДПМНЕ во Берлин каде се делеле шефовски места и тоа: Мане Јаковлевски - претседател, возобновениот Ристо Паргов - секретар, Љубо Јовановски - началник на тајната полиција на ДПМНЕ и се со цел да се докаже србоманството на Љ. Георгиевски и Б. Змејковски кои според Алексо играле мрсна ролја во самата ДПМНЕ. За излез од ситуацијава Стојменов му предлага на раководството на МПО во САД и Канада исто како што Милан Паниќ за премиер бил поставен од српската емиграција и тие да го стореле истото, без никакви посредници. Демек, со платформата на изветреаниот А. Стојменов да се влезе во Република Македонија и да се работи со народот непосредно( кутри народ македонски, на што дереџе мислеле да го донесат непрокопсаниве). За таа цел планирале да одржат конгрес во веќе оформената држава Република Македонија и јасно да ја изнесат позицијата на нивната борба како национално определување на народот во земјата, политичката платформа, државното уредување и границите на земјата, социјалната стуктура, решението на етничките проблеми и односите со соседните држави. Тие требало да ја одредат физиономијата на РМ оти тоа им било должност, за тоа биле заколнати и тоа требало да го направат „веднага“.
Димитар Црномаров поранешен потпредседател на Вмро.Во времето на Грујо началник на Свр Битола.Сега син му активен на бугарски пропаганди и во отварањето на клубовите.При гласање на гласачка кутија во Бг конзулат.
 

Ivan898

they see you, but you don't see them!
Член од
3 јуни 2020
Мислења
383
Поени од реакции
716
Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.537
Поени од реакции
5.728
Ne znam kolku e pametno (I vo interest na drzavata), koga Makedonci javno zborat sto I kako rabotat nasi operativci vo stranstvo...

Razbiram sobiranje poeni, ama mislam deka drzavnite interesi se pred se.

Ako voopsto e I tocno, posto vednas demantiraa..
 
Член од
10 февруари 2023
Мислења
19
Поени од реакции
38
Ne znam kolku e pametno (I vo interest na drzavata), koga Makedonci javno zborat sto I kako rabotat nasi operativci vo stranstvo...

Razbiram sobiranje poeni, ama mislam deka drzavnite interesi se pred se.

Ako voopsto e I tocno, posto vednas demantiraa..
многу сериозна служба имаме па мора да се кријат работиве.
 
Член од
2 мај 2023
Мислења
1
Поени од реакции
0
На интернетот се појавија страници со имиња и позиции на разузнавачи од САД и Велике Британије. Офицерите за кои станува збор се стационирани во скандинавскиот регион на Европа и се разузнавачи... вршат „специјална“ работа под дипломатски и нелегални позиции.
Со оглед на претходното, не е изненадување да се види американски и британски шпиони во земјите на нивните наводни сојузници.

Copenhagen, Denmark,
Former and acting officers of CIA

PAPP Allan Edward
, born in 1967, previous known station: Copenhagen, Denmark, Counselor, 2016-2018.
LIM Seunghye Sonya, born in 1974, previous known station: Copenhagen, Denmark, Counselor, Section for the Regional Affairs, 2018-2020.

FERNANDEZ Michael Louis, born in 1977, current station: Copenhagen, Denmark, Counselor, 2020. Previous known station: Baku. Languages: Spanish, Azerbaijani.

ARMER Todd Clifford, born in 1974, previous known station: Copenhagen, Denmark, Second Secretary, 2018-2020.

DE MIER Mark, born in 1971, previous known station: Copenhagen, Denmark, Second Secretary, 2019-2022. Previous known station: Geneva, Second Secretary U.S. Delegation to the Conference on Disarmament, 2007-2008.
BIBA John Connor, born in 1984, current station: Copenhagen, Denmark, Second Secretary, 2020. Previous known station: Jerusalem.
CAPARULA Katie, born in 1984, current station: Copenhagen, Denmark, Second Secretary, 2021. Previous known station: Tokyo.
CANELLAS Nicole, born in 1992, current station: Copenhagen, Denmark, Second Secretary, 2021.
PETERSON Andrea Lynn, born in 1980, previous known station: Copenhagen, Denmark, Second Secretary, 2018-2020.
SERVELLO Leo, current station: Copenhagen, Denmark, 2022.
BRADFORD Jonathan Mark, current station: Copenhagen, Denmark, Second Secretary, 2021.
COWDERY Andrew Taylor, born in 1984, current station: Copenhagen, Denmark, First Secretary, 2021. Previous known station: Phnom Penh, Beijing.
MARCUS Christine, previous known station: Copenhagen, Denmark, Second Secretary, 2017-2020.

Copenhagen, Denmark
Former and acting officers of MI6

HUSTWITT Justin John
, born in 1967, current station: MI6 officer, 1991.
WILSON Katie Elizabeth, current station: Copenhagen, Denmark, Second Secretary, 2021.
LAWRENCE Katherine, born in 1985, current station: Copenhagen, Denmark, First Secretary, 2021. Previous known station: Belgrade, Vilnius.
BROWN Alexander Nicholas Seaton, DOB: July 31, 1974, current station: Copenhagen, Denmark, Counselor, 2021. Previous known station: British Armed Forces officer, Falkland Islands.

Stockholm, Sweden,
Former and acting officers of CIA
LINDER William Peter
, born in 1965, previous known station: Stockholm, Sweden, First Secretary, 2015-2018. Previous known station: United States Department of Defense Special Operation units. Graduated from the West Point Military Academy.
JOES Anthony James, born in 1973, previous known station: Stockholm, 2015-2018. Previous known station: Bangkok, Manila.
NEUMANN Krista, born in 1970, current station: Stockholm, Sweden, First Secretary, Section for the Regional Affairs, 2020. With specific expertise in China and the Baltic countries. Married to NEUMANN Edward, born in 1970, CIA officer, with specific expertise in China, Lithuania and Eastern Europe countries.
ATKIN Aaron Michael, born in 1965, in Texas, previous known station: Stockholm, Sweden, First Secretary, Political Section, 2015-2018. Previous known station: US Mission to the UN in New York, 2016. Graduated from Texas Military School. Previous known station: Military intelligence units of the US Armed Forces in Germany and Bosnia.
CHASSEN Daniel, born in 1983, previous known station: Stockholm, Sweden, 2016-2019.
CONLEY Kelly Coyne, born in 1979, previous known station: Stockholm, Sweden, Second Secretary, Section of the Regional Affairs, 2019-2021. With specific expertise in regional security. Previous known station: US Mission to the UN in New York.
BRITT Megan Marie, born in 1987, CIA officer. Current station: Stockholm, Sweden, Second Secretary, Section of the Regional Affairs, 2022.
DEVLIN Christopher, CIA station cipher clerk.
GORZKA Stephanie, born in 1966, current station: Stockholm, Sweden, Second Secretary, Section of Regional Affairs, 2020.
KELLER Chad Marcus, born in 1977, current station: Stockholm, Sweden, First Secretary, Section of the Regional Affairs, 2022.
KENNEDY Sean Patrick, born in 1970, previous known station: Stockholm, Sweden, Third Secretary, Section of the Regional Affairs, 2016-2019.
LONG John Theodore, born in 1982, born in Florida, current station: Stockholm, Sweden, Second Secretary, 2021. Previous known station: Kuala Lumpur, Second Secretary, Counter-terrorism issues.
MCCORKELL Lorrie Williams, born in 1969, previous known station: Stockholm, Sweden, First Secretary, 2018-2020.
MEEKS Lance Taylor, born in 1976, in South Carolina, previous known station: Stockholm, Sweden, First Secretary, Political Section, 2016-2019. Previous known station: US Armed Forces, captain. Languages: Norwegian.
PERRY Kristen Chelsey, born in 1990, current station: Stockholm, Sweden, Third Secretary, Section of the Regional Affairs, 2020.
TEPFER Tyler Matthew, born in 1983, current station: Stockholm, Sweden, Second Secretary, Political Section, 2020.
WILDMAN Michael Mcgraw, born in 1980, previous known station: Stockholm, Sweden, Second Secretary, Political Section, 2018-2020.
WRIGHT Jennifer Collins, DOB: June 24, 1974, current station: Stockholm, Sweden, Second Secretary, Section of the Regional Affairs, 2020.
TRAVIA Edmund, born in 1972, previous known station: Stockholm, Sweden, Second Secretary, Political Section, 2018-2020.
YAYBOKE Kenan Zekai, born in 1978, current station: Stockholm, Sweden, Second Secretary, Section of the Regional Affairs, 2022.
YORKE Michael Bernard, born in 1966, previous known station: Stockholm, Sweden, Second Secretary, Political Section, 2018-2020. Previous known station: The Hague, Organization for the Prohibition of Chemical Weapons.

Stockholm, Sweden,
Former and acting officers of MI6

TAYLOR Mark Christopher
, born in 1976, current station: Stockholm, Sweden, Counselor, Political Section, 2018. MI6 officer since 2000.
RUSKIN Peter Jonathan, born in 1976, previous known station: Stockholm, Sweden, Counselor, 2018-2023. MI6 officer since 2002.
GOUGH Judith, born in 1972, head of Department of Eastern Europe and Central Asia, Foreign Office, 2012-2015.
LUTTRELL David Charles, born in 1972, current station: MI6 officer, 1999.
KING Richard, born in 1983, current station: Stockholm, Sweden, First Secretary, 2021. Previous known station: South Africa, Second Secretary of the British High Commission.
BELLASS David Livingston, born in 1974, current station: Stockholm, Sweden, First Secretary, 2021.
MACKENZIE Elisabeth, born about 1978, current station: Stockholm, Sweden, Counselor, 2022. Languages: Chinese.

Oslo, Norway,
Former and acting officers of CIA

SCHWAB Karl Christian
, born in 1967, current station: Oslo, Norway, Counselor, Section of the Regional Affairs, 2019.
BURT Mark Woodrow, born in 1976 in Texas, current station: Oslo, Norway, First Secretary, 2020. Previous known station: Rome, Paris.
CANTOR Alexander Ben, born in 1970, Pennsylvania. Current station: Oslo, Norway, First Secretary, 2020.
ARITURK Selim, current station: Oslo, Norway, First Secretary, 2021. Previous known station: Seoul, Baku.
BOOTH Christopher, born in 1974, current station: Oslo, Norway, First Secretary, 2022.
DUNLOP John Edward, born in 1967, Michigan. Current station: Oslo, Norway, First Secretary, 2022.
OLNEY Luke Andrew, born in 1985, current station: Oslo, Norway, Second Secretary, Political Section, 2020.
SMITH Jeffrey Dan, born in 1985, previous known station: Oslo, Norway, Second Secretary, Section of the Regional Affairs, 2018-2020.
RAMSEY Grayson Edward, current station: Oslo, Norway, Second Secretary, 2021.
LANGENHEIM William Shepard, current station: Oslo, Norway, First Secretary, 2022.
Oslo, Norway,
Former and acting officers of MI6
GURNEY Christoff Yves
, current station: Oslo, Norway, First Secretary, 2022.
WOOD Richard John, born in 1967, current station: MI6 officer, 1991.
HARVEY Andrew William, current station: Oslo, Norway, 2021.

Helsinki, Finland,
Former and acting officers of CIA
BURWELL Mimoza Konomi
, born in 1978, previous known station: Helsinki, Finland, Second Secretary, 2016 to 2019.
RECCORD Bryan, born in 1979, known station: Helsinki, Finland, Second Secretary, 2017.
BARTMESS Jason, born in 1976, previous known station: Helsinki, Finland, Second Secretary, 2016 to 2018.
CHASE Reid, born in 1969, previous known station: Helsinki, Finland, First Secretary, 2016 to 2018.
WAGNER Chad Reaux, born in 1980, previous known station: Helsinki, Finland, Second Secretary, 2018 to 2021.
RUGGIERI Naconah, previous known station: Helsinki, Finland, Second Secretary, 2020 to 2022.
WALKER Christopher Lee, born in 1973, previous known station: Helsinki, Finland, Second Secretary, 2018 to 2020.
FRENCH Sayer, born in 1982, previous known station: Helsinki, Finland, Third Secretary, 2019 to 2022.
ARMSTRONG Matthew Jonathan, born in 1978, Massachusetts. Current station: Helsinki, Finland, First Secretary, Section of the Regional Affairs, 2021. Previous known station: Budapest, Dushanbe.
MALORY Jay, born in 1979, previous known station: Helsinki, Finland, Attaché, 2021.
MINEER Andrew Ernest, born in 1987, current station: Helsinki, Finland, Second Secretary, 2021 Section of the Regional Affairs. Previous known station: US Marine Corps in Afghanistan. Married to MINEER Jenna, CIA officer.
MENTZ Eric, born in Virginia, current station: Helsinki, Finland, First Secretary, CIA, chief of station. Previous known station: Athens, Ankara.
VANATTA Danielle, born in 1993, current station: Helsinki, Finland, Second Secretary, 2022. Previous known station: US military.
TYNAN Collins Patric, born in 1988, California. Current station: Helsinki, Finland, Second Secretary, Section of the Regional Affairs, 2021. College of the Holy Cross graduate.
VOZNYAK Vitaliy Oleksandrovych, born in 1988, Lviv. Previous known station: Helsinki, Finland, Second Secretary, 2019 to 2022, Riga, Prague, Dushanbe.

Helsinki, Finland,
Former and acting officers of MI6
DODD Tomas
, born in 1965, previous known station: Helsinki, Finland, Ambassador, 2018-2021. Asia and the Middle East expert. MI6 special operations in Afghanistan.
SIMMONDS Adam James, born in 1992, previous known station: Helsinki, Finland, 2019-2021, wife SIMMONDS Tabitha, MI6 officer.
HILSDON Ashley Ralph, born in 1985, current station: Helsinki, Finland, Second Secretary, Political Section, 2019.
EVANS Kathrine Irene Carol, born in 1985, current station: Helsinki, Finland, First Secretary, 2021.
PANDE Nalini, born in 1978, current station: Helsinki, Finland, First Secretary, 2021.
 
Член од
5 март 2023
Мислења
431
Поени од реакции
1.726
ПРЕВЗЕМЕНО ОД БУРЕВЕСНИК:

Неодамна е пензиониран Ристо Зафировски, до заминување од УБК началник на Трета Управа. Типот си го помина ,,работниот,, век во директни егзекуции, нарачани државни злодела или пак како организатор на нарачки од сите власти наназад...

Пишува: Зоран Буревесник Божиновски

Регрутиран е од Бранко Црвенковски, како извршител кој не промашува и не остава траги зад себе. Зад Ристо Зафировски е нерасветленото убиство на Спасе, сопственикот на слаткарница ,,Египет,, во ГТЦ. Дуќанот и бизнисот на убиениот Спасе го сакаше за себе Торбешот Ариф Арифовски, првиот сопственик на злогласното ,,Единство Комерц,, ДООЕЛ, фирмата во која беше реализирано првото вработување на младиот и надежен електро инженер Бранко Црвенковски. Криминалните локални избори 1996 година беа финансирани од бескрупулозниот грабеж во ЕСМ, преку ,,фризирани,, фактури во ЕСМ, каде Арифовски со ,,Единство Комерц,, беше фирма подизведувач. Неколку години пред овие избори, Арифовски со фирмата, за потребите на ЕСМ (под др Панде Лазаров и Шекеринци!) расчистуваше шут и трње и бетонираше платформи за трафостаници. За тие локални избори беа измислени милионски фактури за оваа намена, за платформи кои никаде не беа изградени, а на нив немаше трафостаници. Ги имаше книговодствено, а се испумпуваа милиони во девизи преку сметката на ,,Единство комерц,, за купување гласови.

Ристо Зафировски подоцна одеше и од подрачни единици на ЕСМ по градови, чистеше вакви валкани ,,фактури,,, да нема трага. Во ПЕ на ЕСМ во Куманово, во ,,Светлина,, криминално седиште на злогласниот пратеник од СДСМ Благој Стојковски, начекав неисчистени вакви фактури, па ги добив на неколку часови пред Ристо Зафировски да стигне на лице место да ,,чисти,, со уште е ден помагач. Тажен бил темелниот претрес во ,,Светлина,, за да се исчисти од валканите траги, прекинат во момент кога една стара мајсторинка на Ристо му кажал: ,,Џабе тресеш, помина си дете, зема си ги пишанке!,,.

После тие локални избори на Ариф Арифовски му беа пораснале акциите кај Црвенковски, па со тоа и апетитот, па посака да ја има слаткарницата ,,Египет,,. Газда Спасе немаше ни намера ни размислувал за продажба на дуќанот и бизнисот, па го ликвидираа во режија на егзекуторот Ристо Зафировски. Уште не беше Спасе оладен на оној свет а со уцена кон семејството на покојниот, ем за да нема уште мртви во акцијата за задоволување на торбешкиот апетит, Ариф Арифовски ја купи и стана газда на ,,Египет,,. Пљачката во ЕСМ преку ,,Единство комерц,, додека е светот и векот ќе остане позната под кодното име ,,АРИФОВСКИ РАБОТИ,,!

Подоцна Зафировски стана главен егзекутор на Црвенковски. Освен со мене, се пресметаа скоро со сите на кои им се намерачија. Со мене за малку! Се до момент додека во УБК не се устоличи Сашо Мијалков. Предупреден со кого си има работа, Мијалков го ,,клекна,, Црвенковски преку Наташа Савова и нејзиниот близок роднина, ,,пејачот,, Коста Јанковски викан Хиена, шверцер на цигари и бивш препродавач на јагоди, заедно со брат му Зоран Јанковски викан Чкаља. Мијалков, информиран за хобито на Савова да шмрка кокаин и да си има во посед во чантичката, за дневна употреба и частење на другарки, организираше нејзино апсење во познат кафе бар во ГТЦ. По апсењето следуваше директ носење во лабораторија на клиника, вадење крв и констатирање на промилите на дрога во нејзиниот организам, па јавување на Црвенковски за освојување на ,,трофејот,,. Како тогашен претседател на РМ, Црвенковски за шефица на кабинет ја имаше Савова. За да не поднесува оставка, па нови вонредни избори, па избор на нова претседателска будалетина, Мијалков си го зема Црвенковски за другарче, па од тогаш до денешни денови си другаруваат. На наша штета...

Еден од гестовите на благодарност од страна на Црвенковски е предавањето на егзекуторот Ристо Зафировски под контрола и ингеренции на Сашо Мијалков. Со Мијалков како нарачател, Ристо Зафировски ги доживува своите златни егзекуторски години, ужива во својата бескрупулозна работа. Важи за главен егзекутор на Сашо Мијалков во монтирање на серија случаи кои подоцна резултираа со судски процеси и драконски пресуди кон ,,маркираните,,. Посебно е заслужен за реализација на случаевите Сопот (додека владееше СДСМ во 2003!), во Ликвидатор, Шпион и други. Томислав Кежаровски, Валентин Зафиров и другите, на Ристо Зафировски можат да му заблагодарат за монтирањето случај и тежок притвор во ужасни услови.

Егзекуторот Зафировски е најдиректен организатор и на државното убиство на старецот во село Ореше, нерешливиот случај кој заврши без епилог а многумина одлежаа години и години притвор, без докази. Во случај ,,Шпион,, Ристо е оперативен подготвувач на лажни докази и автор на ,,сведочењето,, на Сашо Денесовски од Охрид, сопственик на електронскиот веб портал ,,Охрид скај,,. Зафировски го подготвувал Денесовски и за многу други акции на терен кои резултираат со наместени, ограбени и онеправдани луѓе на кои никогаш не им станало јасно што ги снашло. Немале ни поим кој ги мести. Со дадена сила на полициски моќник, Зафировски на Денесовски му дава памет лажно да се претставува како ,,Началник на УБК за Битола, Струга и Охрид,,, за што во еден предмет против него му се суди на лажниот началник за лажно претставување.

Како началник на сектор во УБК, Зафировски опуштено направил бројни злоупотреби со парите од спец касата на УБК. Поради почетната доверба од Мијалков, откако го примил близу до себе, Зафировски бил скениран и контролиран од Горан Николовски викан Џони, актуелен Директор на УБК. За време на директорувањето на Мијалков и власта на ВМРО ДПМНЕ, Џони Николовски имал роковник полн со имиња и презимиња на членови на раководството на СДСМ и опозицијата, на познати новинари и особено на колеги од УБК кои биле оценети како потенцијална опасност, па грижливо биле следени и по потреба разместувани по ниски позиции. Моментно на тие кои ги иследувал и следел за потребите на Мијалков и ВМРО ДПМНЕ. Џони Николовски им е директор.

Како човек од доверба на Мијалков, Николовски го имал до себе егзекуторот Ристо Зафировски, за извршување на валкани оперативни задачи. Денес како директор на УБК, Николовски со неговиот скриен советник од пензија, Ристо Зафировски, го реформираат УБК. Зафировски пред пензионирањето цели 11 години користел службени возила на УБК, си ги возел и службено и приватно, до пазар и до на одмор, до викендица. Без отчет искршил пет возила во сообраќајки кои никаде не се евидентирани. Бил виновен за сообраќајките па морале да ги ,,покриваат,, како да не се случиле. Секогаш добивал нова кола на услуга. А како благодарност за ефикасноста УБК и оваа држава за сите злодела му се одолжила со вработување на двата синови. Едниот ДИРЕКТ од улица станал Главен инспектор во УБК Скопје, позиција до која тешко се доаѓа и после 20 години работа во службата. А другиот во одделот за соработка со Интерпол. Сега од пензија на синовите им дава ум и инструкции, ги учи како да функционираат во рамките на МВР и УБК. Со време ќе бидат квалитетни наследници егзекутори, за да може неговата ефикасност при егзекуциите да се клонира и дуплира. Со Џони Николовски директор реформатор и тато советник во сенка, децата имаат сигурен пат до успех. Со нив и Република Македонија!

По падот на власта на ВМРО ДПМНЕ, против Ристо Зафировски била покрената истрага од неговите бивши измалтретирани и деградирани колеги кои наивно поверувале дека навистина дошол животот во Македонија. Изготвената кривична пријава веднаш била сторнирана од Горан Николовски, иако скоро извесно требало да се случи апсење на Зафировски. Спречено е од директорот Николовски, а моментно трае внатрешна истрага за да се утврди кој тоа се дрзнал да удри на Ристо. Па осоколен, Зафировски им поднел кривични пријави на колегите што го обработиле. Се очекува еден по еден да бидат одстранети до работа или разместени на понижувачки работни места, во текот на реформата што ја тера директорот Николовски. Ова за да го запомнат денот кога тргнале на Ристо!

По пензионирањето, Зафировски од викендица е активен по социјалните мрежи, со неколку десетини лажни профили, по групите кои заговараа БОЈКОТ на референдумот...
 
Член од
30 декември 2021
Мислења
133
Поени од реакции
180
edn kup nevistini od kvazi novinarot, Crvenkovski nikogas ne rabotel vo Edinstvo, za drugoto ne vredi ni da se pisuva
 

Ivan898

they see you, but you don't see them!
Член од
3 јуни 2020
Мислења
383
Поени од реакции
716
Не е поврзано со ова, но дали Никола Бошковски е во роднинска линија со Славе Бошковски?
Автоматски споено мислење:

Интересен текст:
Од моите спомени:::(Ново Скопје- Скопје-Гојко-удба-Конвенција-Митко врапчето 2005 год.)Непознатиот ној Гојко.
--Беше месец март 2005 год. Претседател на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски и бев поканет на конвенција за избор на Градоначалници во универзална сала -Скопје со моите соборци од Кичево.По конвенцијата на поканата стоеше ,,,коктел во Ново Скопје- Скопје,,(стара Железничка станица бидејки УДБА на Гојко му го даде во Берлин -Ново Скопје а со документ; УДБА им го зедоа 2002 и се ОТСЕЛИЈА во Македонија каде отворија ресторан 2003 во Скопје на стара Железничка станица) пред кафаната го сретнав основачот од Богданци братот Ѓорѓи Оков со неговите соборци и до нив беше Соколиќ -шеф на кабинет на Трифун Костовски а Соколиќ беше зет на Шимов-директор на млаз Богданци и до нас беше кандидатот за градоначалник во Богданци -Патрик Мсјх (наводно Евреин од татко Ромео-Рахман кардиолог во Гевгелија) и до нас беше кандидат за градоначалник од Демир капија Трајче..Заедно влеговме по скали во кафаната Ново Скопје -стара железничка станица и не пречека на влезот претседателот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски со сопругата Арбутина кој се поздрави со нас и со сите присатни кои беа над 350..ОД ПРИСАТНИТЕ ПРАШАА КОЈ Е ТОЈ ГОЈКО И ДАЛИ Е ТУКА БИДЕЈКИ 90%НЕ ГО ПОЗНАВАА И ЈАС ИМ ВЕЛАМ ЕНЕГО ОНОЈ ПРОЧЕЛАВИОТ ДО ВЛЕЗОТ И ТАКА ПРИСАТНИТЕ ЗА ПРВАТ ГО ЗАПОЗНАА ГОЈКО-УДБА...До нас дојдоа братучедот на Ѓорѓи Оков , Јанко Бачев со Мите Костов Претседател на влашката заедница ,Влатко Станинов началник на ДБК к.вода со сопругата , Ристо Димитров ( шефотв на ДБК шура на Марјан Ѓорчев)но се деси за кратко еден настан за сеќавање ::Го носеа двајца под рака еден пијан човек со шешир -мортус ,и тој човек пееше патриотски песни и викаше МАКЕДОНИЈА, Македонија но кога дојде до нас вака го гледаме чичко Митко врапчето и му велам ,,,војводо многу рано си одиш а тој ми вели -еве не ме оставаат да пеам за Македонија ,,,и така под раце го однесоа ЛЕГЕНДАТА ЧИЧКО МИТКО ВРАПЧЕТО..Но до нас имаше еден пратеник од србска партија и го прашува основачот Ѓорѓи Оков ,,,ОД КАКВА СЕКТА Е ОВОЈ ВАШ КАНДИДАТ од Богданци Патрик Мајх ,,, но тој беше кардиолог во Гевгелија родум од Наколец од тако Ромео -,Рахман од сопруга Наташа....ОВАА КОНВЕНЦИЈА БЕШЕ ПРВА ПО НОВАТА ТЕРИТОРИЈАЛНА ПОДЕЛБА ОД АВТОРОТ БУЧКОВСКИ...Битно за прв пат го видоа во живо 2005 година Гојко мајкин ЈАК...понатака за другите сеќавања од долгиот пат во ВМРО ДПМНЕ..
Автоматски споено мислење:

Багатела текст:
ДРЖАВЕН КРИМИНАЛ И СОРАБОТКА - ,,ШПИОНАЖА , ИСИС И ДРОГА"

Лица од озогласената криминална банда и припадници на ИСИС (исламскифундаменталисти)

Блерим Даци, Гани Туша,Аќиф Јусуфи,Аќиф Мемиши и полицискиот службеник Риза Јонузи учествувале во криминални дејствиа и извршители на тешки кривични дела ,кои биле во тесна соработка и поврзаност со Боби од АНБ (ДБК).

Гореспоменатите лица за прикривање на својте кривични дела соработувале со безбедносните служби АНБ И МВР каде детектирале наводно припадници на ИСИС во Куманово и Скопје - Дижонска
како и трговија со дрога и оружје и тоа:

Блерим даци кој во јануари 2021 преку неговиот вујко Џемаил Шабани ,,Џемо" го наместил турскиот граѓанин кај кого беа пронајдени 100 кг марихуана во Охрид во пикапот на Џемо, кој го пријавува како украден во ПС со цел да ја избегне одговорноста од К.Д. за што е подучен од Риза и Боби.

Блерим,Гани и Риза пред краток временски период ги местат лицата од Куманово и Дижонска припадници на ИСИС (исламскифундаменталисти).

Полицискиот службеник Риза Јонузи се бави со транспорт и нелегална трговија со дрога и оружје.

Снимките од хотелот ВИЛА се извршени токму од оваа група. Со снимките уценуваат лица и примаат одлични суми на пари кои потоа дел од парите им доставуваат на припадници на АНБ и МВР се со цел прикривање на нивни постапки и докази односно - (Заштита).

Во октомври 2020 година во магацин фабрика за производство на марихуана во Кавадарци беа украдени 2 тона марихуана а лицето Аќиф Јусуфи поседувал поголем дел од марихуаната, која ја продавал на улица а за возврат соработувал со тајните служби од АНБ МВР.

Лицето Аќиф Јусуфи е во блиска соработка со Фатљум ( Тоте Ајети - Беланоца) од сингелиќ со кого манипулира добива телефонски броеви и ги предава на полицискиот службеник Риза Јонузи. Односно истиот ја мести групата ,,Беланоца" од сингелиќ.
 
Последно уредено:
Член од
27 март 2023
Мислења
11
Поени од реакции
19
Не е поврзано со ова, но дали Никола Бошковски е во роднинска линија со Славе Бошковски?
Автоматски споено мислење:

Интересен текст:
Од моите спомени:::(Ново Скопје- Скопје-Гојко-удба-Конвенција-Митко врапчето 2005 год.)Непознатиот ној Гојко.
--Беше месец март 2005 год. Претседател на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски и бев поканет на конвенција за избор на Градоначалници во универзална сала -Скопје со моите соборци од Кичево.По конвенцијата на поканата стоеше ,,,коктел во Ново Скопје- Скопје,,(стара Железничка станица бидејки УДБА на Гојко му го даде во Берлин -Ново Скопје а со документ; УДБА им го зедоа 2002 и се ОТСЕЛИЈА во Македонија каде отворија ресторан 2003 во Скопје на стара Железничка станица) пред кафаната го сретнав основачот од Богданци братот Ѓорѓи Оков со неговите соборци и до нив беше Соколиќ -шеф на кабинет на Трифун Костовски а Соколиќ беше зет на Шимов-директор на млаз Богданци и до нас беше кандидатот за градоначалник во Богданци -Патрик Мсјх (наводно Евреин од татко Ромео-Рахман кардиолог во Гевгелија) и до нас беше кандидат за градоначалник од Демир капија Трајче..Заедно влеговме по скали во кафаната Ново Скопје -стара железничка станица и не пречека на влезот претседателот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски со сопругата Арбутина кој се поздрави со нас и со сите присатни кои беа над 350..ОД ПРИСАТНИТЕ ПРАШАА КОЈ Е ТОЈ ГОЈКО И ДАЛИ Е ТУКА БИДЕЈКИ 90%НЕ ГО ПОЗНАВАА И ЈАС ИМ ВЕЛАМ ЕНЕГО ОНОЈ ПРОЧЕЛАВИОТ ДО ВЛЕЗОТ И ТАКА ПРИСАТНИТЕ ЗА ПРВАТ ГО ЗАПОЗНАА ГОЈКО-УДБА...До нас дојдоа братучедот на Ѓорѓи Оков , Јанко Бачев со Мите Костов Претседател на влашката заедница ,Влатко Станинов началник на ДБК к.вода со сопругата , Ристо Димитров ( шефотв на ДБК шура на Марјан Ѓорчев)но се деси за кратко еден настан за сеќавање ::Го носеа двајца под рака еден пијан човек со шешир -мортус ,и тој човек пееше патриотски песни и викаше МАКЕДОНИЈА, Македонија но кога дојде до нас вака го гледаме чичко Митко врапчето и му велам ,,,војводо многу рано си одиш а тој ми вели -еве не ме оставаат да пеам за Македонија ,,,и така под раце го однесоа ЛЕГЕНДАТА ЧИЧКО МИТКО ВРАПЧЕТО..Но до нас имаше еден пратеник од србска партија и го прашува основачот Ѓорѓи Оков ,,,ОД КАКВА СЕКТА Е ОВОЈ ВАШ КАНДИДАТ од Богданци Патрик Мајх ,,, но тој беше кардиолог во Гевгелија родум од Наколец од тако Ромео -,Рахман од сопруга Наташа....ОВАА КОНВЕНЦИЈА БЕШЕ ПРВА ПО НОВАТА ТЕРИТОРИЈАЛНА ПОДЕЛБА ОД АВТОРОТ БУЧКОВСКИ...Битно за прв пат го видоа во живо 2005 година Гојко мајкин ЈАК...понатака за другите сеќавања од долгиот пат во ВМРО ДПМНЕ..
Автоматски споено мислење:

Багатела текст:
ДРЖАВЕН КРИМИНАЛ И СОРАБОТКА - ,,ШПИОНАЖА , ИСИС И ДРОГА"

Лица од озогласената криминална банда и припадници на ИСИС (исламскифундаменталисти)

Блерим Даци, Гани Туша,Аќиф Јусуфи,Аќиф Мемиши и полицискиот службеник Риза Јонузи учествувале во криминални дејствиа и извршители на тешки кривични дела ,кои биле во тесна соработка и поврзаност со Боби од АНБ (ДБК).

Гореспоменатите лица за прикривање на својте кривични дела соработувале со безбедносните служби АНБ И МВР каде детектирале наводно припадници на ИСИС во Куманово и Скопје - Дижонска
како и трговија со дрога и оружје и тоа:

Блерим даци кој во јануари 2021 преку неговиот вујко Џемаил Шабани ,,Џемо" го наместил турскиот граѓанин кај кого беа пронајдени 100 кг марихуана во Охрид во пикапот на Џемо, кој го пријавува како украден во ПС со цел да ја избегне одговорноста од К.Д. за што е подучен од Риза и Боби.

Блерим,Гани и Риза пред краток временски период ги местат лицата од Куманово и Дижонска припадници на ИСИС (исламскифундаменталисти).

Полицискиот службеник Риза Јонузи се бави со транспорт и нелегална трговија со дрога и оружје.

Снимките од хотелот ВИЛА се извршени токму од оваа група. Со снимките уценуваат лица и примаат одлични суми на пари кои потоа дел од парите им доставуваат на припадници на АНБ и МВР се со цел прикривање на нивни постапки и докази односно - (Заштита).

Во октомври 2020 година во магацин фабрика за производство на марихуана во Кавадарци беа украдени 2 тона марихуана а лицето Аќиф Јусуфи поседувал поголем дел од марихуаната, која ја продавал на улица а за возврат соработувал со тајните служби од АНБ МВР.

Лицето Аќиф Јусуфи е во блиска соработка со Фатљум ( Тоте Ајети - Беланоца) од сингелиќ со кого манипулира добива телефонски броеви и ги предава на полицискиот службеник Риза Јонузи. Односно истиот ја мести групата ,,Беланоца" од сингелиќ.
Не знам !
Ова првиов текст е да се каже дека се пишало нешто , да имаше објаснување кои се двајцата оперативци ке беше по јасен текстов .
 
Член од
23 мај 2019
Мислења
3.922
Поени од реакции
4.725
Добар текст со јасни опишувања на работите од тогашно време:



Ќе ви раскажам за еден недефиниран феномен кој не е повеќе меѓу живите. Информациите за него, се разбира оргинал, ги најдов (ќе погодите!) под черџето .Во 1957 год. во Брисел, Белгија, е формирано едно дружество по име „Тодор Александров“. На чело на истото застанува Алексо Стојменов од с. Вељуса, Струмичко. Да нема бунење и дилеми, тој е прв братучед на Борис Стојменов, оној де, поранешниот министер за финансии во владата на бугарскиот Македонец Љ. Георгиевски, подоцна коалиционен партнер на Бранкота, сега лидер на некое си таму едно од многуте ВМРО, сојузник на Грујо и сопственик на ТВ Канал 5. Во таа бриселска збирштина, според пристигнативе информации, влегувале: Методи Димов - Мечката од Битола (овој пак прв братучед на Томе Димов - Ачано, сопственикот на синџирот маркети во Битола, Шик), Васил Ролев од Берово, Бранко Смичков од Прилеп, Ристо Паргов од Битолско (кој сега се преставува како задграничен секретар на ДПМНЕ и сее магла меѓу младите лавови во Битола), Ѓорѓи Данев, Борис Михајлов, Марко Марков и Ристо Челебиев. Ова лепо друштво било испостава на агентурата на г-дин Ванчо Михајлов кој сé контрилираше од Рим.Кога во 1968 год. умира личниот секретар на Ванчо, преличниот Асен Аврамов, на сожаление од Брисел ќе му дојде Алексо Стојменов. Инаку, Алексо не е суден за ВМРО, туку за ванчомихајловизам во траење од 12 плус 8 години затвор во Идризово и Забела. До крајот на животот ќе му остане верен на Ванчота во ропагирањето на бугарштината те. дека историското ВМРО се формирало за обединување на сите Бугари. До смртта живеел во славното Ватерло и го водел ресторанот „Кошарата“.Е сега, по осамостојувањето на државава, Алексо ми ти дошол во стари крај и ми ти останал некој месец да скивни што се има во Републикава. Видел што видел, се вратил кај неговите сомисленици во Белгија и уште неодморен пратил писма за МПО во САД и Канада.Во нив, чудесии невидени! - напишал за состојбиве во нашава татковина. Господинов како душмански и натаму ги смета соседите на Република Македонија но за најзлокобен од всички врагови го смета МАКЕДОНИЗМОТ предводен од ВМРО-ДПМНЕ која била формирана од српската тајна служба за да бидат според него и волкот сит и овците на број. Натаму во Република Македонија народот живеел во страв и недоверба, УДБА била во функција на србокомунистите, насекаде виселе портрети од Тито, сите имиња на фирми колку што ги имало започнувале со префиксот југо: југонафта, југошпед, југотабак, југобанка, сите улици носат имиња на комунисти и Срби, сите киосци се полни со српски весници, а бугарски весници и литература се најстрого забранети.Алексо пишува дека низ македонските градови шетале кодошите на УДБА со пиштоли и го заплашувале мирното население. Натаму, за да не бидат сите Македонци заедно, се формирале фракции на ДПМНЕ, а една од нив била Движењето на ветераните во која членувале лица на кои мозоците им биле пореметени од тортурите на УДБА и тие преставувале најголемата опасност за бугарштината ширејќи некаква идеја за македонска нација (овој не да бега од ѓонија?)Фрла отровни стрели Стојменов врз се и сешто во Република Македонија, ништо не го бендисува, грака дека без Бугари нема Македонија, дека заменици за Чкартов и Ѓузелов не нашол освен един млад и свесен Бугарин по име Димитар Црномаров (е, ова не може да биде... Стојменов е неинформиран и забеган).Зборува Алексо дека ДБ (Драган Богдановски де) му прави опозиција на Љ. Георгиевски и формира задграничен комитет на ДПМНЕ во Берлин каде се делеле шефовски места и тоа: Мане Јаковлевски - претседател, возобновениот Ристо Паргов - секретар, Љубо Јовановски - началник на тајната полиција на ДПМНЕ и се со цел да се докаже србоманството на Љ. Георгиевски и Б. Змејковски кои според Алексо играле мрсна ролја во самата ДПМНЕ. За излез од ситуацијава Стојменов му предлага на раководството на МПО во САД и Канада исто како што Милан Паниќ за премиер бил поставен од српската емиграција и тие да го стореле истото, без никакви посредници. Демек, со платформата на изветреаниот А. Стојменов да се влезе во Република Македонија и да се работи со народот непосредно( кутри народ македонски, на што дереџе мислеле да го донесат непрокопсаниве). За таа цел планирале да одржат конгрес во веќе оформената држава Република Македонија и јасно да ја изнесат позицијата на нивната борба како национално определување на народот во земјата, политичката платформа, државното уредување и границите на земјата, социјалната стуктура, решението на етничките проблеми и односите со соседните држави. Тие требало да ја одредат физиономијата на РМ оти тоа им било должност, за тоа биле заколнати и тоа требало да го направат „веднага“.
Сето ова горе е само потврда на старата и добро позната, дека криминалци-бандити-ништарии последно засолниште наоѓаат-бараат во национализмот.

Димитар Црномаров поранешен потпредседател на Вмро.Во времето на Грујо началник на Свр Битола.Сега син му активен на бугарски пропаганди и во отварањето на клубовите.При гласање на гласачка кутија во Бг конзулат.
Да!
По се изгледа уште на самиот почеток на создавањето на таа (ДПсНЕ) партија, Бугаристан преку своите експозитури во Македонија добро се позиционирал.
Подоцна таа партија стана власт а со тоа и бугарските проекции добија на сила , се почна со реализиција на бугаристански соништа, само што сега почнаа да се користат и државните ресурси (безбедносни служби) на македонската држава, се разбира оној дел од службите кој не се стави во функција на западните и соседните ни партњори се стави во функција на политички и приватни интереси, и како резултат на сето тоа Македонија престана да постои а се роди копилето Северџганистан.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom