ЕСТРАДА, СЛУЖБА И ПОЛИТИКА
02.03.2015
Напишано од Горѓија Милевски
Превземено од фб
Апокалипсата која владее нив целиот свет, останува мистерија за сите нас.Во таа апокалипса беа Стево Теодосиевски и Есма Реџепова, оти? По доаѓањето во Белград, Другарот мој Илче ми кажа Теодосиевски “Ланецот” добил награда за хуманист и го прашав: Па? Илче ми одговори: Доаѓа новата Мајка Тереза!
Илче беше хладен, ми покажа сценарио од театарот кадешто таткото вели: Те продадов за една хармоника! Го прашав што значи сето ова, ми кажа дека секоја цел има јасно опширение.Беше разочаран и краткотрајно арогантен, па ме однесе во мала уличка со пекара и продавница од тета Љубе и имаше една куќа.Ме праша: знаеш како Стево доаѓа кај Есма? Остава две жени и деца, ојдит во Шутка кај Есма и она го пика в’дунав.Ми ја покажа кучата и ми кажва дека т’ка деца роми се без покритие, тепани, трауматизирани.Околу четриесет до педесет деца се настрадани, првите деца в’биле во кампови во Италија носени.Зло преживеано! Со ланци в’кревети, местени на педофили и педери од естрадата и политичари.Бев зачуден од сето ова, и го прашав: Илче, како не е апсена до сега? Илче ми кажа: Убијците на нашите дедовци не се пронајдени, па и ова е масло од службата! Кога тетка Љубе сакаше да ги види децата, Стево Шункарот ја избрка.
Поздрав до другарот Илче од Австралија, борец и патриот!