Тајните на женската психа...

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.991
Поени од реакции
12.636
Во модерно време, тоа е насилникот во ферари, кој очигледно има стил но има и пиштол под седиште. :wink:
И по можност златен ланец со света софија:nesum:

--- надополнето ---

Ева како зборуваше заратустра :

Се кај жената е загатка и се кај жената има едно решение: тоа се вика бременост.
Мажот е сретство за жената: цел е секогаш детето. Но што е жената за мажот?
Вистинскиот маж сака две нешта: опасноста и играта. Затоа ја сака жената како најопасна играчка. Мажот треба да биде воспитан за војна, а жената за одмор на воинот: се друго е глупост.
Премногу слатко овошје: воинот не го сака тоа. Затоа ја сака жената; дури и најслатката жена е горчлива.
Жената ги разбира децата подобро од мажот, но мажот е подетинест од жената.
Во вистинскиот маж се крие дете: тоа сака да си игра. Напред жени, откријте го детето во мажот!
Жената треба да биде играчка, чиста и отмена како скапоцен камен, озарена од добродетелите на еден свет што сеуште не постои....

...Вашата чест нека биде во вашата љубов. Инаку жената малку се разбира во чест.
Мажот нека се плаши од жената што љуби: тогаш таа ќе поднесе секаква жртва и се друго за неа е базвредно.
Мажот нека се плаши од жената што мрази: зошто мажот во дното на своето срце е зол, а жената е подла.
Кого жената го мрази најмногу? - Железото му рече вака на магнетот: најмногу те мразам поради тоа што привлекуваш, но не си доволно силен за да привлечеш.
Среќата на мажот гласи: јас сакам. Среќата на жената гласи: тој сака.
И жената мора да слуша и да најде длабочина за својата површина. Површината на жената е карактерот, лизгава бурна наслојка над плитка вода.
А карактерот на мажот е длабок, неговиот порој татни низ подземни урви: жената ја чувствува неговата сила, но неможе да ја разбере.
Тогаш старата женичка ми одговори: Заратустра кажа многу поучни работи, а посебно за оние што се доволно млади за тоа.

А сега во знак на благодарност, прими една мала вистина. Јас сум доволно стара за неа!
Завиткај ја и затни и ја устата: инаку таа мала вистина вика премногу гласно.
Дај ми ја, жено, твојата мала вистина! реков јас. А старата жена рече вака:
Кај жени одиш? Не заборавај го камшикот!

Вака зборуваше Заратустра :)

Член од
21 јули 2009
Мислења
77
Поени од реакции
11
Pred se sekoja zena saka moken maz, ne samo poradi negovata mok tuku poradi cuvstvoto na zastitenost od ovaa mok kako na sebe si taka i na svoite deca,znaci ova e evoluiran psiholoski mehanizam koj lezi vo kolektivnoto nesvesno na sekoja zena. No,isto taka vazi deka sekoja normalna zena ne bi izbrala moken alfa mazjak koj sto e agresiven kon nejze zatoa sto ova direktno se sprotistavuva na osnovniot evolutiven mehanizam.Od tuka proizleguva deka sekoja normalna zena saka moken maz , no istovremeno maz koj so ovaa mok saka da ja zastiti nejze i nejzinite potencijalni deca od drugite mazjaci(vsusnost ke go vidite ovoj ideal vo site filmovi kade sto e pretstavena zenata kako zagrozena od nekogo potoa doga mazjakot(supermen,betmen,spjdermen ,james bond i tako dalje) i ja spasuva od kandzite na isto tolku moken mazjak(leks lutor,joker i tako dalje) , no na koj mu nedostasuva onoj vtor kvalitet .Tuka se postavuva prasanjeto zosto togas biraat mazjaci koi se psihopatsko-sadisticki nastroeni i koi se tie zeni koi biraat vakvi mazi? Vo sekoj slucaj toa se zeni koi poteknuvaat od ne taka funkcionalni semejstva t.e. vo koi mazot komunicira so zenata preku agresija,navredi,kritiki,komandi itd.Znaci vo semejstvoto nedostasuva najprosto kazano pozitivnata komunikacija.Od tuka maloto devojce uci vsusnost kako izgleda masko-zenskiot odnos i istovremeno ovoj odnos mu sluzi kako urnek za ponatamosnite vrski so drugite mazi. Kako vozrasna zena ova devojce intuitivno ke bide privleceno od mazi koi komuniciraat na istiot nacin kako sto komuniciral "tato so mama", a istovremeno neobjasnivo ke gi izbegnuva vrskite so "prijatnite momci" bidejki ova e nesto nepoznato(a site se plasime od nepoznatoto i se dvizime kon starite obrasci na odnesuvanje bez razlika kolku se tie patoloski i povtorno po princip na self-fulfilng prophecy si gi povtoruvame ranite obrazci na megusebno komuniciranje,bidejki podobar e i nekakov los kontakt otkolku nikakov koe sto bi dovelo do osamenost koja sto e najteska sostojba vo koja moze da se najde covek) i ne e ona sto se poklopuva so nejzinoto prvobitno iskustvo.Znaci toa e klucniot period vo koj se sozdava ovoj patoloski odnos ili kako sto bi rekol Frojd sekoj sadist si go bara svojot mazohist i obratno t.e. Frojdovoto individualno nesvesno se isprecuva na patot na ona sto Jung go narekuva kolektivno nesvesno i negova aktuelizacija

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.453
Поени од реакции
30.975
Барале слава па силен е, ме привлекува, не е толку суров како што мислите, бла бла...
енивеј, добра машка тема :D

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Барале слава па силен е, ме привлекува, не е толку суров како што мислите, бла бла...
енивеј, добра машка тема :D
Малку потсекол некој врат, една нога во фрижидер друга во контејнер бла бла правел по некое дете со ќерка си ова она ја чувал во подрум четврт век ама сеуште има добрина, погледни му длабоко во очите, ќе го променам и ќе биде добар маж и татко на нашите деца...а? :vozbud:

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Aj ste si ebale vekot i vie...
Sakate zenite da gi sfatite....Da se potrudis da gi sfatis?!! To ti e be prijatele ekvivalentno na rabota so gjavolot da si imas... begaj... :)
Zenite ne se sfakjaat, se sakaat i se ebat. :toe::helou:

T

the Carpenter

Гостин
Овца попрво би одбрала волк за дрпање, него овен :) На така тера психологијава на жеништава.
Можеби примерите со Фрицл или со другите психици е најекстремна, ама е показател. Жените знаат да се запалат и за помеки крвници од погорните. не мора до екстрема, иако има и такви, за кои и Фрицл ко big daddy е според калап и задоволува стандарди, до некои кои Фрицко би го гледале како нормален мажјак за парење. Од свесно ќе залута работата во несвесно. Понатаму ...
Подобро да се дрпаш се некој, што е некој во што било, па ако треба и маестро во инцест, него со некој што нема ништо зад него нит пред него. Ни позитивно нит негативно. Некако повеќе ги привлекува тоа ... не дека тврдам, јас повеќе омекнувам.
И не генерализирам, не зборувам ниту за единки. Само смеам и се осмелувам да кажам дека жените често имаат twisted ум, некаде и некогаш.

C

Cool Hand Luke

Гостин
Многу добра тема, само ко да забегува во крајности. Секој прав маж треба да е манијак но под целосна контрола. Како е тоа можно, можно е. Оној што го гуши тој манијак во себе станува тешка медиокритета, роб на стереотипите, душичка. А не бива ни да му излезе од контрола.
Манијак под контрола на себеси е најсмрт комбинација за жени, што пее Марина Перазиќ во Соба 23 - ти си анџео и враг! :wink:

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Прва работа што ке кажам дека не сум силеџија и џукела (затоа и не очекувам подршка од "понежниот" пол).
хахаххаха , се шалам.
Иначе тоа нежен може да биде на физички или на (ke го кажам суштински , не ми текнуе друг термин ама знам дека има :) ) план.
Овде станува збор за физички план значи женски архиетип , тој другиот не го разгледуваме тука па и фала богу нема врска со женско или мушко.
Не е стварта дали е така , туку зошто е така како што вика Toecutter(секоја чест за многу ретките исклучоци).
Ова е мое лично убедување , базирано на статистичка метода со 5 % отстапки .......хахах се шалам , ама глава на труп ставам дека е така(сега до кој степен мање више не е битно , овца си е овца)
Јас лично неможам да знам со сигурност зошто е тоа така, можам да претпоставувам ама тоа нема да биде баш паметно , може ке ми "текне" ако "помислам" на темава малку повеке.
Искрено се надевам дека некоја личност од "понежниот" пол ке ми каже зошто?

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Многу добра тема, само ко да забегува во крајности. Секој прав маж треба да е манијак но под целосна контрола. Како е тоа можно, можно е. Оној што го гуши тој манијак во себе станува тешка медиокритета, роб на стереотипите, душичка. А не бива ни да му излезе од контрола.
Манијак под контрола на себеси е најсмрт комбинација за жени, што пее Марина Перазиќ во Соба 23 - ти си анџео и враг! :wink:
Секој прав маж треба да е манијак и да не е во исто време,да се контролира но и да не се контролира во исто време...??????
А од каде почетната констатација дека секој маж е манијак или треба да е манијак, нешто како во секого од нас дреме по некој Jack the Ripper или Чикатило???
:)
Would you care to explain this?

C

Cool Hand Luke

Гостин
Секој прав маж треба да е манијак и да не е во исто време,да се контролира но и да не се контролира во исто време...??????
А од каде почетната констатација дека секој маж е манијак или треба да е манијак, нешто како во секого од нас дреме по некој Jack the Ripper или Чикатило???
:)
Would you care to explain this?
Брат, се чини сум ја утнал темата. Кога реков манијак не мислев на тие патолошки случаи на крајна нездравост, туку на онаа дивина и слобода што секое машко треба да ја има, ако можеш да замислиш еден урбан пештерски човек кој само се прилагодил на цивилизацијата но не станал слеп роб на нејзините правила. И ова е оф топик овде, ама ајде сега :)
Ау, каков гаф, некој нека го брише она моено погоре зашто ќе ме избегнуваат на километри овде. :)

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Брат, се чини сум ја утнал темата. Кога реков манијак не мислев на тие патолошки случаи на крајна нездравост, туку на онаа дивина и слобода што секое машко треба да ја има, ако можеш да замислиш еден урбан пештерски човек кој само се прилагодил на цивилизацијата но не станал слеп роб на нејзините правила. И ова е оф топик овде, ама ајде сега :)
Ау, каков гаф, некој нека го брише она моено погоре зашто ќе ме избегнуваат на километри овде. :)
:pos2:
Или тоа или нема да можеш да дигнеш глава од ПП ...:vozbud:

Ако те разбрав твојата верзија на манијак е нешто како во “Easy rider„
Или било која улога на Денис Хопер...ок освен во Синиот сомот...:)

C

Cool Hand Luke

Гостин
Не сум го гледал Изи рајдер, може ко Николас Кејџ во Диви во срцето. Значи сум мислел на дивјаци не на манијаци ;)

Член од
14 јануари 2006
Мислења
93
Поени од реакции
2
Zenite se kako pecurkite kolku se po ubavi tolku se po otrovni.

Kajgana Shop

На врв Bottom