Тајните на женската психа...

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Ок, конкретно за екстремните случаи што се набројани во воведниот пост, објаснувањето е едноставно: веројатно се работи за просечни американски домаќинки чии досадни мажи повеќе сакаат да ја косат тревата отколку да им одговорат на брачните потреби. Повеќето претпоставувам се средовечни, значи у сред криза на монотон живот, недостигнување на соништата и бла бла, па се што им треба за да почувствуваат малце филмски моменат у реален живот е да напраат нешто комплетно глупо, ретардирано и автодеструктивно. Па замисли го тука после целиот тој драма ефект, синдром на забранета јабука, „никој не ме разбира“ синдром, па runaway with the bad guy момент... Колку ли ги осакатил Холивудскиот сон кутрите американски женички од предградијата.

Секако, 99% од здраворазумските жени би одбрале некој пософт начин да му дадат на својот живот вакви филмски димензии. Тој 1% како и да е, ќе се одлучи да се омажи за локалниот сериски убица. Ама хеј, барем ќе ги даваат на телевизија...!

Тој процент би го ставила во категорија со сите кутри забегани душички кои во потрага по смисла на животот и возбуда на живеачката убивале за Менсон, се труеле со цијанид у "Heaven's Gate" пошо некој си Еплуајт рекол дека ванземаљци ќе ги спасат, или членуваат во Скиентолошка црква.
Све се тоа слични профили луѓе. И све некако американци, мајко му. There's something about America, тину нину :tv:

Во малку понормални услови, и за жените кои мазохистички се привлекувани од мажи садисти, што ќе ги млатат, понижуваат, третираат ко предмет итн., веројатно си има некакво (психолошко) објаснување - пошо се глупи.*

*Океј, ниеден психолог нема вака да ви ги објасни длабоките причини поради кои жени свесно остануваат со мажи што ги малтретираат, туку ќе употребат низа високонаучни причини, ко на пример дека во коренот на своето битие секоја жена сака да е доминирана и дека се` потекнува од времето кога мажот бил ловецот, а жената чистачка на пештерата и дека секоја жена има потреба да биде контролирана, па во екстремни случаи формата на контрола која некои жени ја одбираат е токму преку насилството и бла бла бла - у превод, дека стварно се глупи.

Побогу, и јас сум жена, и јас сакам да бидам благо доминирана, пред се во смисла физички и во контекст на тоа да чувствувам заштита под закрилата на партнерот, и мене ме фасцинира моќ во смисла да ме убеди дека тој маж ќе ми обезбеди сигурна иднина и безбедност, па мајко му стара, не давам некој да ме млати, а ја да го сакам.

Член од
14 април 2010
Мислења
628
Поени од реакции
219
Сеа баш ја гледам темава..
Имаше еден филм со Кетрин Данев каде што она е некоја си принцеза и оди на сеанси кај Зигмунд Фројд.Се зближија по некое време и он во една сцена и вика--едно прашање ме мачи цел живот.ШТО САКААТ ЖЕНИТЕ ???
Јебига.Кога основачот на психоанализата не можел да си одговори на тоа прашање,незнам колку ние можеме:locked:

T

theTinule

Гостин
Ја сум не-жена, па сакам мажи кои се груби, директни, немаат влакна на јазикот и не им е срам од ништо кога станува збор за остатокот од светот , а се нежни, мили и прекрасни само со мене :)
Веројатно тоа е тоа, м?

Мразам слабаци, мразам папучари, мразам манијаци, ама не ми пречи некој да е слаб на мене, не ми пречи некој да се однесува како папучар кога сум јас во прашање, или како манијак :)

Кужиш?
Ама ова варира од индивидуа до индивидуа, неможете сите жени да ги ставате во ист кош...

I

Intex

Гостин
Gary McKinnon? :O :O :O
Не, Ричард Рамирез, ноќниот демнач. Искасапил голем број жени, бла бла. Гуглај де.:D
Ја сум не-жена, па сакам мажи кои се груби, директни, немаат влакна на јазикот и не им е срам од ништо кога станува збор за остатокот од светот , а се нежни, мили и прекрасни само со мене :)
Веројатно тоа е тоа, м?

Мразам слабаци, мразам папучари, мразам манијаци, ама не ми пречи некој да е слаб на мене, не ми пречи некој да се однесува како папучар кога сум јас во прашање, или како манијак :)

Кужиш?
Ама ова варира од индивидуа до индивидуа, неможете сите жени да ги ставате во ист кош...
И ние истото го сакаме од жените, за жал не го добиваме. Не мотаат по триста улички, и на крај пак ќе не ебнат.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Е добро де, не сте на цедило :)
Камшикот...

Шала на страна, нешто не ќе да е во ред со перцепцијата кај најголем дел од женската раја...нешто со софтверот мислам ќе да беше...:raz:

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Камшикот...

Шала на страна, нешто не ќе да е во ред со перцепцијата кај најголем дел од женската раја...нешто со софтверот мислам ќе да беше...:raz:
Де подобјасни што ова значи?

H

HITCH

Гостин
Камшикот...

Нц, не е до софтверот. Софтверот е супер, туку нестручни, необучени луѓе сакаат да си играат со тој софтвер. Затоа цело време се појавува ERROR :smir:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Нц, не е до софтверот. Софтверот е супер, туку нестручни, необучени луѓе сакаат да си играат со тој софтвер. Затоа цело време се појавува ERROR :smir:
Vista? :pos:

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
The bitches are pretty much fucked up .. valjda fabricka greska ..

H

HITCH

Гостин
До корисникот е! Софтверот функционира совршено!

Kajgana Shop

На врв Bottom