Сурфање со лаптоп или мобилен на јавни места, фалење или урбана култура

Сурфање од мобилен или лаптоп на јавно место

• Вкупно гласачи
    176

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
епа сеааа... ја на факс од факс на работа или во град сеедно и треба да пратам маил или да проверам нешто итно... да се враќам до дома или да си седнам во најблиското кафе и набрзина да го средам тоа на ајпод или пц или моб сеедно? или не... ај ќе плаќам такси ќе губам време за да идам дома и ОД ДОМА да мора да го прата, оти иначе е чалам... :uvo:

пс: баш ме боле патиката кој шо ќе си мисле... тоа мош само у мк да си мислат такви џм с*а*а

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
Не секогаш е фалење ..... но има и такви случаеви.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Истиот муабет го имаше и кога излегоа мобилните телефони, дали уште размислувате дека имање (носење) на мобилен е чалам и фалење?

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.960
Еве моментално фаќам wireless и седам на еден камен во природа зад Бисер. Нема жива душа тука па освен кучињата скитници не гледам некој друг што би ми завидувал. :)

Отсекогаш ме нервирало тоа зјапање по некој што седнал со лап топ во кафич или префрлање чудни погледи. Па фала богу дека го сметам за урбана култура, сепак ова веќе е вообичаено нешто за современиов свет и не би требало да се гледа на поинаков начин.

Член од
29 август 2008
Мислења
255
Поени од реакции
23
Во XXI век живееме, алооооооооооо!!!

Во школо уште не присилуваат да носиме ташни... како да живееме во XX век.. у п.м...
Книгите ми се во компјутер, а овие ми викаат книги и тетратки да сум носел.. ако продолжат вака.. ќе не натераат камени плочи да носиме во школо..
Abe sestro u pravo si deka sme 21 vek i deka knigite ti gi sobira u tasna ama ne gi otvaras ni koga ti se u tasna...pa ni koga se na kompjuter.
Znam deka na kompjuterot ti se otvoreni: MSN, Facebook, Hi5...ili mozda nekoja igrica cepas. Retki se onie barem od tie sto jas gi poznavam koi pogolemoto vreme go trosat na Wikipedia na primer.
E sega koga eden prosecno pismen makedonec na zreli godini kupuva kompjuter negovoto opravdanie e vakvo:
- Mi treba za deteto za u skolo?
- Abe znaes potrebno mi e za na fax.
Ke pomine odredeno vreme i otkako ke gi naucat povekjeto tajni na kompjuterot ne mozat decata od starite da dojdat na red za igrici. Pa posle sleduva internetot:
- Imas li profil na Facebook?
- Imas li profil na Hi5?
- Imas li msn?
:vozbud::vozbud: Ok si e de! Kompjuterite se ubava rabota! Informacii eden kup, duri povekje odosto ti se potrebni. Arno ama da se sedne u kafic i da se otvori laptop na masa a site znaat deka ne si nekoj biznismen tuku srednoskolec koj izbegal od casovi ili seuste ne se pribral doma,...toa ne e nisto drugo od treskanje od zemja!!!

nekako anketava ne mi se dopaga....ne moze da izberam nitu urbana kultura nitu pak calam...poznavam potreba od toa..
Ej prijatele imalo nesto vo sto se slagame jas i ti?!! Pozdrav!

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Многу ме интересира која е основата за чаламот?
Стварно не сфаќам!
Osnovata na chalamot - ja imam kes vidi me.

Za mene kompjuterite se potreba, i netot da, ali nema potreba da vadam laptop na kafe koga doma i na fax imam i net i kompjuteri, osven kako sto pogore rekov koga epten moram. Shoe e moe e moe za mene, a ne za nekoj dr da znae so kako i kolku imam.

Ps izvinete za latinicava

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Каква е таа урбана култура жити се седнат во Ања на кафе со пријател и Лап Топ до тебе или ви фи на моб...Уклучено facebook...Другаров седи чмае а ти си пиеш пивце и си мирцаш со он лајн пријателчиња?? Чалам Чалам....Неможе да е урбана култура 18 годишни деца седнале на мсн во кафич и мирцаат...Поштовање за оние бизнисмени кои искочиле на трк кафе а во моментот имаат итен e-mail да пратат па нужно им е да извадат лап топ
ви фи:pipi: да си мирцам по кафичи:wink:
Taka li?

Член од
28 април 2009
Мислења
17
Поени од реакции
0
koa ke sedite na kafe i koa ke vi stigne sms deka slikata, cv-to, portfolioto ili ne znam sto hitno ne stignalo, nema calam ili kultura nego ZORT. vadish laptop, smartphone, PDA, MDA sto i k*r da ti e pri raka i sreduvash se.

Член од
10 февруари 2006
Мислења
358
Поени од реакции
8
BabyGirl^^^ деца [B напиша:
седнале [/b]на мсн во кафич и мирцаат..
хахахахахаха, од кога не сум се изнасмеал од вакви глупи постови

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
хахахахахаха, од кога не сум се изнасмеал од вакви глупи постови
Четуваат. Задоволен? Си се пронајде изгледа.

Е заради вакви ликови мислам дека е за чалам. Првин култура на изразување па допир со интернет а за тоа интернет на јавни места секако ке биде чалам.

Член од
28 април 2009
Мислења
91
Поени од реакции
3
...neznam za kaj nas u MK, ama kao sho gleam ... na pauza nikoj ne ide bez lap-tapot ovdeka, mislam na onaa pauza za ruchek od 12 saat...i toa masovno...

...mene lichno...?...bezveze rabota, isto kao i ona so slushalicite i-pod na ushi, kao nekoi vanzemaljci se-sluchai za posmatranje, socijalizacija nikakva, kao nekoi vuci samotnjaci se...cudni luge...:smir:

Sprite

Bayern Fanatic
Член од
23 јули 2007
Мислења
447
Поени од реакции
36
Јас 2-3 пати сум излезен со лап топов и то онака од сабајле со некој другар место дома да сејме на интернет ќе седниш негде на кафе покрај езеро ем имаш интернет пијаш кафе и преубав поглед :wink:

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Па што ако чекаш некој важен mail? Не гледам зошто е битно. За chat или слични нешта е прилично идиотски инаку не гледам никаков чалам ако имаш потреба нешто да покажеш на лап-топ или да провериш...

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
урбана култура да ама со лаптопче тоа е така прифатено кај нас или јас така мислам пошто коа ке излезам со тенџерето мое(17 инчен павилион) зјапаат во мене ко мечка да игра па веќе ме фаќа срам да излезам со лаптоп а треба(не за чет за фејсбук ако праиш тоа тогаш е за чалам).

Kajgana Shop

На врв Bottom