Во XXI век живееме, алооооооооооо!!!
Во школо уште не присилуваат да носиме ташни... како да живееме во XX век.. у п.м...
Книгите ми се во компјутер, а овие ми викаат книги и тетратки да сум носел.. ако продолжат вака.. ќе не натераат камени плочи да носиме во школо..
Abe sestro u pravo si deka sme 21 vek i deka knigite ti gi sobira u tasna ama ne gi otvaras ni koga ti se u tasna...pa ni koga se na kompjuter.
Znam deka na kompjuterot ti se otvoreni: MSN, Facebook, Hi5...ili mozda nekoja igrica cepas. Retki se onie barem od tie sto jas gi poznavam koi pogolemoto vreme go trosat na Wikipedia na primer.
E sega koga eden prosecno pismen makedonec na zreli godini kupuva kompjuter negovoto opravdanie e vakvo:
- Mi treba za deteto za u skolo?
- Abe znaes potrebno mi e za na fax.
Ke pomine odredeno vreme i otkako ke gi naucat povekjeto tajni na kompjuterot ne mozat decata od starite da dojdat na red za igrici. Pa posle sleduva internetot:
- Imas li profil na Facebook?
- Imas li profil na Hi5?
- Imas li msn?
Ok si e de! Kompjuterite se ubava rabota! Informacii eden kup, duri povekje odosto ti se potrebni. Arno ama da se sedne u kafic i da se otvori laptop na masa a site znaat deka ne si nekoj biznismen tuku srednoskolec koj izbegal od casovi ili seuste ne se pribral doma,...toa ne e nisto drugo od treskanje od zemja!!!
nekako anketava ne mi se dopaga....ne moze da izberam nitu urbana kultura nitu pak calam...poznavam potreba od toa..
Ej prijatele imalo nesto vo sto se slagame jas i ti?!! Pozdrav!