Сурфање со лаптоп или мобилен на јавни места, фалење или урбана култура

Сурфање од мобилен или лаптоп на јавно место

• Вкупно гласачи
    176

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Муабетов почна да се развива под друга тема, ама бидејќи малце отидовме офф топик, еве нова тема.

Што мислите за сурфање на јавни места? Фалење илу урбана култура?

И се разбира, дали некој од вас отишол со лап-топ во кафиќ само за да дига чалам?

^^Smiley^^

Broo Tal Smy Lee
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
25
Помина времето кога се дигаше чалам, сега више почиња да биде дел од урбаната култура.

Член од
27 мај 2008
Мислења
164
Поени од реакции
29
Некоме је можда потреба.

Најјачи смајли :pusk: :pos2:

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Ја би рекол урбана култура ... :helou:

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Каде го гледаш чаламењето во муабетов?
Дете.. во кој век живееш, да му се сневиди? Кај вас во село, најјаките фраери со пејџери се цепаат, нели?
Лути се колку сакаш... ама, во денешно време да сфатиш (како го нарече) “сурфање на јавни места“ како било што друго освем потреба треба да си до тој степен заостанат, што се прашувам дали сеуште се чудиш како постојат толку мали луѓе, што ги собира во една кутија наречена телевизор...
Еве, јас ќе ти кажам за мене... дури и кога немам компјутер во непосредна близина, телефонот обавезно ми е врзан на mail, skype, msn, gtalk... Брее.. чаламџија сум бил, мајката.
Потреба за комуникација, информираност, нешто такво слично? Никако, нели?

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Во XXI век живееме, алооооооооооо!!!

Во школо уште не присилуваат да носиме ташни... како да живееме во XX век.. у п.м...
Книгите ми се во компјутер, а овие ми викаат книги и тетратки да сум носел.. ако продолжат вака.. ќе не натераат камени плочи да носиме во школо..

R

RAYTHEON23

Гостин
nekako anketava ne mi se dopaga....ne moze da izberam nitu urbana kultura nitu pak calam...poznavam potreba od toa..

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
top anketa zasto da ne be pa kultura e normalno ti treba si sednes negde si gleas uste i u park na takvi mesta da ima onaka top na sonce si sednes si uzivas si zavrsis rabota em nadvor em na net:D

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Муабетов почна да се развива под друга тема, ама бидејќи малце отидовме офф топик, еве нова тема.

Што мислите за сурфање на јавни места? Фалење илу урбана култура?

И се разбира, дали некој од вас отишол со лап-топ во кафиќ само за да дига чалам?
Ти пишав и во другата тема. Секој различно го сфаќа. Тие што се позаостанати го сфаќаат како чалам, али во секој нормален свет е нормална појава со лаптоп на маса да си седнеш и да си провериш меил или да се уклучиш на фејсбук да погледнеш некоја слика.
Кај нас како од марс паднат те гледаат ако отидеш со лаптоп во кафич

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.492
Поени од реакции
8.003
Јас би сакал сите да гледаат на тоа како на урбана култура.
Јас не сум мераклија на лап-топи, ама пред недела дена требаше да праќам некои слики по мејл, а во кафичот до штабот во кој работев имаше другарчиња кои не можев да ги оставам сами, па пуштив аплоуд да оди додека се муабетиме.
Во тој момент газдата на кафичот со другарите негови гледаа на мене како еј еве го овој од партијана, се чалами тука.
Ал јебешга, ограничен народ. Добар дел од популацијата ни е таков, ама и тие кај и да е ќе почнат на тоа да гледаат како на нормална појава.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Кој како гледа и кој со која намера го прави тоа. За жал има уште што се чаламат со некој мобиљен на маса ке лупнат и ке видат Wifi дека има во кафиЌот и ке покажуваат слики од BMW или Mercedes на Google. Али има и сериозно некои кои им е потреба да користат интернет во тој момент.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Дефинитивно урбана култура. Има луќе кои неможат да преживеат без интернет едноставно тоа им е работа, и кога се испаднати мораат да го имаат. Можеби порано беше фалење, ама моментално е урбана култура.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Дефинитивно УРБАНА КУЛТУРА!!!

Како прво, зошто би било чалам кога веќе во секој град и скоро во секој кафич се става бесплатен Wi-Fi интернет? За да личи на кафичот или тоа е направено за луѓе кои стварно имаат потреба од тоа ( па и за оние кои немаат што има врска? ) Има луѓе на кои тоа им е работа без интернет се како инвалиди, и сега зошто на пример да седи дома затворен по цел ден на компјутер кога едноставно може да си земе лап топот во торба или мобилниот, да си иде на кафе со другари/ки, пријатели/ки и во исто време ем да се дружи ем да биде во тек со работата или за било што и да му затреба...Јас дефинитивно неможам да го разберам нашиот народ што има толку чудно во тоа? Тоа во светот го има уште пред бог знае колку време и едноставно никој не се замара ни да те оговара нити било што. Како што кажа Ag0ra малце погоре во 21 век живееме а уште со ташни и со книги одиме на училиште, и компјутери ставија низ средните школи и така стојат цела година ги испокрадоа цели, и рам им извадија и се. Еве јас пример ( да не мислите дека се фалам :pos2: ) ама скоро секој ден си одам со лап топот на училиште си пушувам лекции во него, чачкам по нет нешто едноставно поинтересен ми е часот и побрзо ми поминува, ама лошото е тоа што има многу ( не знам како да ги наречам еве пример СЕЉАЦИ или КОПУЦИ ) што јадам г$$на од страна и испуштаат некои муабети СЕЛСКИ. Треба да си глуп на денешно време тоа да го сметаш за Чалам или не ти знам што...Но је$и га ова е Македонија, и тука се касни по 10 години а можда и повеќе, така да веќе ништо не ме чуди.:toe::smir:

peter супер што ја отвори темата, јас се заносов нешто прееска и заборавив а планирав да ја отворам...:toe::tapp:

nozo.mk

Ultras Karpos Boys
Член од
6 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
18
Урбана култура. Но реално има многу кои седат во кафич и дремат на Фејсбук и бараат нови пи*ки за френдс. Па ако си седнал на кафе остај го фејсбукот за дома, само заврши си работа на лап-топот (проверка на меил и слично.)

Член од
27 јануари 2009
Мислења
1.044
Поени од реакции
40
porano bese za falenje ama denes koga sekoj vtor ima lap top i mobilen so internet mislam deka poveke e zavisnost :pos2: i potreba

Kajgana Shop

На врв Bottom