- Член од
- 14 април 2012
- Мислења
- 32.966
- Поени од реакции
- 67.747
Не се разбираме. Супер лигата би имала помал хејт ако се базира на учество на екипи кои заслужиле да бидат таму на спортски план. Стави 4 wild cards за екипи кои мислиш дека ке ти го кренат рејтингот на највисоко можна гледаност, кои не успеале таа сезона да направат поголем успех, но никако да имаш над 60% загарантирани тимови.Пак ќе се повторам, не им се свиѓа едно приватно натпреварување и креираат свое приватно натпреварување.Никој не го забрани лига на шампиони само нема да учествуваат таму бидејќи не им се исплати. Некој им ја дал таа моќ сфаќаш и додека тој што им ја дал моќта лапа пари било ок. Сега кога нема да лапа пари не е ок и одеднаш го убива фудбалот. Јас пак ќе кажам дека и мене не ми се допаѓа ова, ама после она вчера што го видов по медиуми како манипулираат со обичниот човек и му ја ставаат нивната страна решив дека ќе дадам целосна подршка на ова вадење кур на маса од овие 12 екипи. Кога е бал нека е маскенбал ти ебам капитализмот одвратен
Домашните лиги се најдобар показател до каде е некоја екипа со форма и тоа треба да се искористи кога се прави план кои екипи ке учествуваат за наредната сезона. Ако идејата е во СЛ да се натпреваруваат најдобрите екипи, тогаш навистина не ми е јасно што бараат таму загарантирано Арсенал и Тотенхем. Вторите, да не го направија стадионот, се сум на мисла дека и еден Евертон ке влезеше пред нив таму.
Самото менување на концептот на учество, ја ке викнам кого сакам, а не кој заслужил да биде таму, тоа е она што го убива фудбалот.