Супер лига, да или не?

Дали сте за Супер лига?

• Вкупно гласачи
    299
  • Гласањето е завршено на .
Член од
14 април 2012
Мислења
32.966
Поени од реакции
67.747
Пак ќе се повторам, не им се свиѓа едно приватно натпреварување и креираат свое приватно натпреварување.Никој не го забрани лига на шампиони само нема да учествуваат таму бидејќи не им се исплати. Некој им ја дал таа моќ сфаќаш и додека тој што им ја дал моќта лапа пари било ок. Сега кога нема да лапа пари не е ок и одеднаш го убива фудбалот. Јас пак ќе кажам дека и мене не ми се допаѓа ова, ама после она вчера што го видов по медиуми како манипулираат со обичниот човек и му ја ставаат нивната страна решив дека ќе дадам целосна подршка на ова вадење кур на маса од овие 12 екипи. Кога е бал нека е маскенбал ти ебам капитализмот одвратен
Не се разбираме. Супер лигата би имала помал хејт ако се базира на учество на екипи кои заслужиле да бидат таму на спортски план. Стави 4 wild cards за екипи кои мислиш дека ке ти го кренат рејтингот на највисоко можна гледаност, кои не успеале таа сезона да направат поголем успех, но никако да имаш над 60% загарантирани тимови.

Домашните лиги се најдобар показател до каде е некоја екипа со форма и тоа треба да се искористи кога се прави план кои екипи ке учествуваат за наредната сезона. Ако идејата е во СЛ да се натпреваруваат најдобрите екипи, тогаш навистина не ми е јасно што бараат таму загарантирано Арсенал и Тотенхем. Вторите, да не го направија стадионот, се сум на мисла дека и еден Евертон ке влезеше пред нив таму.

Самото менување на концептот на учество, ја ке викнам кого сакам, а не кој заслужил да биде таму, тоа е она што го убива фудбалот.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.607
Поени од реакции
8.292
“It’s time to create a less ‘arrogant’ way of doing football; the solution is to reduce costs.”
- Карл Хајнц РУ-МЕ-НИ-ГЕ

Апсолутно. Најдобро ќе им беше на овие 12 клуба + Германците и ПСЖ, да направеа пакт дека нема да плаќаат повеќе од 50 милиони по трансфер и нема да даваат плата поголема од 10м НИКОМУ. Тогаш немаше да се заглавени ко Грчка.

Ама не, трансфери од 200 милиони правеа, рушеа рекорди... какви его-манијаци...
Предлозиве за лимити на цени тешко дека ќе пројдеа кај бизнис партнерите на Уефа - ПСЖ, Сити и ним слични екипи кои се примарно атрактивни од финансики аспект. Тука можеби ќе го ставам и Манчестер Јунајтед низ годиниве.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ако идејата е во СЛ да се натпреваруваат најдобрите екипи, тогаш навистина не ми е јасно што бараат таму загарантирано Арсенал и Тотенхем. Вторите, да не го направија стадионот, се сум на мисла дека и еден Евертон ке влезеше пред нив таму.
Стадионите бе, Емирати и Вајт Харт Лејн се едни од најмодерните стадиони у свет моментално.

Рома имаше многу јак проект, ама нешто се затаи. Да им беше пола изграден до сега гарант ќе влезеа у лигава без отстапки. А и гарант ќе влезат за некоја година со оглед на тоа кој им е газда. Дан Фридкин.
Ако и Роко Комисо од Виола се засили со вложувања и интересирање за фудбалот, гарант и Фиорентина ќе влезе.

На крај ќе испадне дека не е битно кој клуб си туку кој ти е газда. Ако газдата тежи над 3 милијарди евра не проблем ако он е сопственик на Пескара. Нека дојде нека игра.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.674
Поени од реакции
59.791
Можеби и многу арогантно име и дадоа на лигата па и тоа предизвика револт. Требаше да ја наречат со вистинското име: Лига на најзадолжените.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.966
Поени од реакции
67.747
Стадионите бе, Емирати и Вајт Харт Лејн се едни од најмодерните стадиони у свет моментално.

Рома имаше многу јак проект, ама нешто се затаи. Да им беше пола изграден до сега гарант ќе влезеа у лигава без отстапки. А и гарант ќе влезат за некоја година со оглед на тоа кој им е газда. Дан Фридкин.
Ако и Роко Комисо од Виола се засили со вложувања и интересирање за фудбалот, гарант и Фиорентина ќе влезе.

На крај ќе испадне дека не е битно кој клуб си туку кој ти е газда. Ако газдата тежи над 3 милијарди евра не проблем ако он е сопственик на Пескара. Нека дојде нека игра.
Aрсенал ги вади и тоа што мислам дека имаат најголем процент на туристи на мечевите од било која екипа во ПЛ, па нема да им е проблем да го наполнат стадионот дури и да им откаже пола фан база гледаност.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Aрсенал ги вади и тоа што мислам дека имаат најголем процент на туристи на мечевите од било која екипа во ПЛ, поа нема да им е проблем да го наполнат стадионот дури и да им откаже пола фан база гледаност.
Е дури сега е вистинско прашање на време кога Интер и Милан ќе го извадат планот за заеднички мулти комплексен стадион и све и свашта у него од 90 илјади гледачи.
Ќе моли сеа градот Милано за да останеме на Меаца.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
на овие 18 или 20 фунти додади и 35 фунти фиксна месечна претплата како што си плаќаме и ние на операториве. А ако сакаш пакет со Скај и БТ, наздравје...

Прегледај го приврзокот 292853

Добро кажа и Видук, не знам кој од нив бараше 15 фунти PPV за Норвич - Фулам и слични глупости :pos: ниеден не им купи.
Е што е скапо бе, цела кабелска и премиер лига во УК за 70 фунти месечно?

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Фановите на Челзи пред вечерашниот натпревар ќе протестираат пред Стемфорд Бриџ против одлуката.

Интересно кај клубот е и што стадионот и правата за името на клубот се во сопственост на CPO (Chelsea Pitch Owners) и доколку не се среди ситуацијата веројатно би можеле да им забранат играње на СБ, како и користење на името.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ако идејата е во СЛ да се натпреваруваат најдобрите екипи, тогаш навистина не ми е јасно што бараат таму загарантирано Арсенал
Или пак Јунајтед.

Не негирам дека сме дно сезонава и лани и дека сме во лош надолен тренд, ама откако замина САФ 2013, колку пати Арсенал има завршено пред Јунајтед? Пет пати во седум сезони, не правиме споредба меѓу Сити и Арсенал, туку меѓу два тима кои имаа лошо сезони со таа разлика што едниот тим има поамбициозна управа и повеќе пари вложени во играчи.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Е што е скапо бе, цела кабелска и премиер лига во УК за 70 фунти месечно?
Тоа е само за еден ТВ. Се доплаќа 10 фунти за уште еден и плус уште 20 фунти за BT и ова се трошоци кои им ги воведуваат секоја година плус а и 10-15 фунти кои имаа во план да опнат PPV :icon_lol: цифриве настрана, лакомоста се дискутира и Скај се далеку од невини на оваа тема. Повеќе ми делува дека плачат зошто дилот не отишол кај нив.

Штом се бунат, очигледно скапо е, gerrard од форумов со години живее во UK и неколку пати има пишано дека Скај го претеруваат.

Од контра протестирачиве што се јавија досега :icon_lol: омилено трио ми се Ерера, Скај и Латас. <3 Мене лицемерието е тоа што ме нервира. Може да ги надмине само ако против идејава се јави оној Мајк Ешли од Њукасл.

Kajgana Shop

На врв Bottom