Супа

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
Мојата омилена супа е ?......:D

Моментално мој фаворит е супата на витаминка , со печурки.. убаини..
+ 1

Мала забелешка до Витаминка - им фалат супи со месо како Алпска и сл.Ама крем супата од печурки им е нешто нај!

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.851
Поени од реакции
20.349
Ама и бара работа тоа.. и кога некој друг ја прави најубава е..:D
Не е којзнае колку комплицирано, јас секогаш си спремам комплетчиња мада и на пазар секад имаш врзопче за супа, така да мевцето да го свариш убаво да исецкаш зеленчукот и магадносот и да крчка на тивко да се напрај путер, е сега кога готвиш со љубов и за оние што ги сакаш и ќе се потрудиш малку нели ?:)

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Онаа со фиде како се вика? :D

Ayy, домашна била, е таква сакам.

К

Кнез Мишкин

Гостин
Домашна супа од зеленчук (морков, целер, компири, кромид), се ова се вари едно 30 тина минути, кромидот се става цел, после се вади и се фрла, и после си правам кнедли од гриз и јајце, ги ставам со лажиче и се варат уште 15 тина минути и толку. На крај ставам сечкам магданос и малку ѓумбир. Совршенство. Мразам супи од кеса, мразам супи со месишта, само оваа ја јадам. :)

К

Кики.

Гостин
Омилена супа? Домашна ( ако ја прави мајка ми), на Подравка и крем-супа со печурки од Витаминка. А Italian wedding soup ми е една од топ 3 супи - се прави со тарана и спанаќ и на прв поглед се замислив дали сакам да ја пробам, ама откако ја пробав, морам да научам да ја правам. :) downloadfs.jpg

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Турски супи (Çorbasi), во Рамстор ги има.

И обавезно црн италијански оцет Balsamicо оцетот е екстра, обавезно пробајте.
Да, иако турскиве супи ги прават со оцет сепак не пропуштам да додадам и Balsamico

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
Домашна со пилешко ми е многу добра АЛИ домашна со туна од конзерва е нешто екстра и мора да го пробате.
Шо да праам појќе сум по рибиве:ROFLMAO:

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
Таа со петелот ама е гадна..Киселини пи*ка му мајчина.. -.-

Македонска супа..Витаминка рулез!

V1kTo.Or

Талкач
Член од
16 август 2011
Мислења
504