Супа

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Кој за празнициве јадел тешка храна и пиел алкохол, сега ќе му годат супи и јухи.
Пробајте супа од патлиџани. Може и крем супа од брокула со додавање на кисело млеко. И друг пат не претерувајте со јадење и пиење...

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Швајцарска се вика, ваљда од Подравка беше :). Посбено кога татко ми ќе и додаде зачини и слични такатранци, мх,мх.

C

Crazy Diamond

Гостин
Домашната, посебно татко ми што ја прави - цело тенџере да изедеш.. :)

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Домашната супа шо си ја праам ми е топ. Рендан морков малку да се пропржи со зејтин, па додавам литар вода, моркови на крукчиња сецкани, вегета и сол. Се тоа се вари 20 минути и додавам фиде или домашни кнедли па варам уште 10-15 минути со ситно сецкан магдонос :)
А од готовите најубави ми се:
- кокошкина супа на подравка (за која не можам да сфатам зашо има петел на амбалажата :( )
- алпска или француска супа исто на подравка

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Подравка Алпска или Швајцарска од готовиве, еден период јадев и инстант мини фини зошто ми беа згодни за приготвување. Инаку домашна супа со мали ќофтенца или пак домашна пилешка ми е највкусна.
Маги и Кнор се испедерија и ја направија супата со помала грамажа, па сега можеш да направиш само две чинии од нивното паковање. додека од Подравка си има поголема грамажа инстантот.

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Домашна, со фиде, со компирче, морковче, пашканат, магдонос.
Исто домашна со мали зелчиња т.е прокељ, брокула, карфиол и лимон. Сјајна супа, кога сум настината, си ја правам и ме лекува за 24 часа.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Домашна, со фиде, со компирче, морковче, пашканат, магдонос.
Исто домашна со мали зелчиња т.е прокељ, брокула, карфиол и лимон. Сјајна супа, кога сум настината, си ја правам и ме лекува за 24 часа.
Ќе ми напрајш и мене, болен сум.:icon_mrgr:

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
Многу е уба и оваа со петел на амбалажа, посебно со лимон цеден е прајслес за на сабајле

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.687
Поени од реакции
31.679
italijanskata "verdura" koj probal znae., neshto nalikuva na nashata domashna .,..........a posle toa ., nekolku pati konobari me vrakaa nazad da poracham jadenje ., a od taa pusta vkusna ., ama polna so se i seshto., usta ne ti se otvara .mu go plakash najeftinoto jadenje i begash ., so hhhhhhhmmmm vkusot na verdurata

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
italijanskata "verdura" koj probal znae., neshto nalikuva na nashata domashna .,..........a posle toa ., nekolku pati konobari me vrakaa nazad da poracham jadenje ., a od taa pusta vkusna ., ama polna so se i seshto., usta ne ti se otvara .mu go plakash najeftinoto jadenje i begash ., so hhhhhhhmmmm vkusot na verdurata
Tоа е инстант супа или пак супа од конзерва која може да се купи во некој наш маркет или се однесува за супа која исклучиво се приготвува и служи во ресторани?

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.687
Поени од реакции
31.679
samo na lice mesto vo restoran.........ako imate mozhnost za italija ., probajte nema da pogreshite...... bidejki na nekoj nachi e neutralna ., od se shto ima vo nea site vkusovi mozhe da gi amortizira...ako znaat da ja pravat gore vo trgovski vo italijanskiot restoran ., ili kaj staro beko ., onoj italijanskiot so recepti restoran

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
После посетата на Париз - француската со кромид, багет и гриер сирење, потпечена во фурна,

Се заљубив и умирам по таква супа, сега, во Скопје.

Kajgana Shop

На врв Bottom