Стрелаштвото во Мaкедонија

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Mac)) напиша:
Има у Ск негде да се проба?...имаше едно мислам ама не ми текнува

Иначе тоБ тема Дафи браво :)
Има две ама едното мислам го затворија......коа ке моеш и ако сакаш кажи може да отидеме колку да пробаме.....Jack има и еден друг другар одено знаат кај е па може да не однесат :):):):)

Mandy

~Carpe florem~
Член од
26 февруари 2006
Мислења
1.578
Поени од реакции
23
Mac)) напиша:
Има у Ск негде да се проба?...имаше едно мислам ама не ми текнува

Иначе тоБ тема Дафи браво :)
Покрај Камник има во карпош 4..кај партизан во едо подрумче кај шо можеш да пукаш со воздушна..не ми текнува само како се викаше клубот

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
СТРЕЛАШТВО НА 49. СП ВО ЗАГРЕБ

Еве како си поминуваме во Загреб

Првиот ден од 49. СП во стрелаштво, кое се оджува во Загреб од 21 јули до 5 август, за нашите стрелци мина разочарувачки. Први на огнената линија во дисциплината воздушен пиштол се појавија Д. Ристовски - сениор, Ј. Тасевски - сениор и Д. Петковски - јуниор.

Имено, во конкуренција на 144 стрелеци од кои 11 не настапиле Д. Ристовски кој стартуваше во 1 група со резултат од 554 кругови (93, 88, 90, 93, 95, 95) на крајот го освои 127 место. Нешто подобар пласман, но никако задоволителен имаше Ј. Тасевски кој во завршницата со скор од 561 поен (91, 94, 93, 94, 93, 96) завршил на 115 место. Последен кој настапи вчера беше Д. Петковски кај јуниорите и тоа со воздушен пиштол. Со оглед на резултатот, 552 круга (93, 88, 89, 93, 94, 95), кој не е за пофалба, и кај него се очекува да заврши некаде меѓу последните.

Инаку, сите тројца по завршување на вчерашниот натпревар синоќа требаше да тргнат за Скопје, барем така било договорено.

Следен настап нашите репрезентативци го имаат утре со воздушна пушка на кој се пријавени С. Несторов - јуниор и С. Трпковска - јуниорка.

Што се однесува пак до бројот на натпреваувачи на ова СП се чини е рекорден, преку 2000 стрелци од 109 земји од светот.

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Покрај Камник има во карпош 4..кај партизан во едо подрумче кај шо можеш да пукаш со воздушна..не ми текнува само како се викаше клубот
Еј бев на натпревар таму пред 4-5 години во то подрумчето. Ми теквит дека тогаш истураше дожд и одевме по штици дека беше полно со вода. А покрај то беше полно со пајажини и испуканите дијаболи не беа собрани сигурно неколку години :D:D:D. Иначе нашево охридско стрелиште е меѓу најдобрите во Македонија, ако не е и второ. Мислам дека најубаво е во Прилеп или во Велес, не ми теквит точно.
Супер ми одеше во овај спорт, ама прекинав дека ни ја исклучија струјата во клубов и после откажав:(.

Член од
21 август 2007
Мислења
295
Поени од реакции
8
Најдобар клуб во Македонија од осамостојувањето е Херој Прилеп без конкуренција.
Инаку пред 2-3 недели поминувавме крај стрелиштето во Прилеп и рековме чек да видиме дали може рекреативно да се пука да си купиш дијаболи. За жал имаа тренинг младинските категории али сепак испаднаа љубезни и ни дадоја десетина дијаболи да се испукаме малку:) Еднаш и ја погодив метата

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Има некој стрелец на форумов?:)..иначе интересен спорт би рекол..сакам да пробам само...страв ми е:nesum::pos:,не искрено би пробал само да ми каже некој каде има стрелци..односно каде има клуб за стрелаштво во Скопјево:pos:

Едит:ААА Менди знаела:)...сега прочитав...

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Случајно да не има некој охриѓанец на форумов што можеби знае нешто повеќе за тренинзиве во стрелаштво во Охрид. Ми се изрази повторно голема желба за овој спорт, па сакам да продолжам. Слушнав дека Венко Шапкар имал оформено клуб. Фала

KINDER

Манчестеристратор
Член од
28 јануари 2007
Мислења
2.434
Поени од реакции
45
јса би сакал да порбам со стрела...нешто индијнциве ....што ги гледам по филмовите ....ме инспирираат

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Се сеќавам дека порано (одамна, пред 10-15 години) во Луна паркот имаше воздушни, ама беа расклатени цели. Ако дознае некој каде може да одиме да се испукаме, нека пише, би било интересно.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
51
Поени од реакции
1
Стреличарство (или стрелаштво?) во Скопје

Многу ме интересира каде може човек да тренира стреличарство овде. И поврзано со ова, каде би можеле да се набават семи-професионални лак и стрели (дедо ми се понуди да ми направи од прачки мислејќи дека доживувам носталгија по детските денови...)

Би требало да има некој клуб посветен на ова, макар и трошен да е... Знам дека испраќаме репрезентативци во стреличарство по Олимпијади.

Мислам дека стреличарство се однесуваше на ракување со лак и стрела, а стрелаштво беше со огнени оружја, така?

dungeon master

Милиционер
Член од
14 февруари 2006
Мислења
793
Поени од реакции
18
Abe za pukanje znam deka mikej imaat na kamnik ako sakas da pukas so pistol, taka mi rekle, ama skapa rabota, ne znam kolku e metak, a za nekoj sojuz ne znam, imase porano nesto, ama ovie sojuzive ne znam sega kako funkcioniraat. nisto nema javno, ama za tamu i mislam deka primaat od pomal.

Ako ima nesto taka od hobi i ja bi, kaj mene na rabota se stisnale i za eden metak, nov pistol zaduziv i uste ne sum pukal so nego, a treba da ti obezbedat gaganje razbiras. I posle se utepal nekoj sam so pistol :)

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
948
Ako ima nesto taka od hobi i ja bi, kaj mene na rabota se stisnale i za eden metak, nov pistol zaduziv i uste ne sum pukal so nego, a treba da ti obezbedat gaganje razbiras. I posle se utepal nekoj sam so pistol :)

Оружјето да стане дел од твоето тело:smir:

Кај нас имаше сојуз “Тетекс“ но со почетокот на конфликтот пропадна. Колку само ќе беше добро да опстанеше(господ знае до каде ќе стигнев со тој спорт) пошто бев најдобриот млад стрелец во градов.

Слабо многу слабо тој спор тука, мислам дека има во Штип сеуште но не сум 100 проценти сигурен.
За стреличарство па д ане правиме муабет, ретко кој и познава што е тоа а камо ли да има некаде во Македонија таков клуб. Може само некој човек кој е ловец или пак се занимава со тоа да те научи, подобро здравје.:toe:

Член од
6 февруари 2007
Мислења
51
Поени од реакции
1
Така и си мислев... Не, јас најмногу сум заинтересиран за стреличарство, не ми е до пукање. Ама еве нека седи темава, можеби ќе разберам од некој нешто.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
948
Така и си мислев... Не, јас најмногу сум заинтересиран за стреличарство, не ми е до пукање. Ама еве нека седи темава, можеби ќе разберам од некој нешто.

Оди во најблиската оружана, и распрашајсе, ако некој може да ти помегне околу тоа тоа се тие- оружаните:) односно газдите во оружаните.

Само едно нешто... тој спорт е прескап.

Член од
5 јули 2006
Мислења
82
Поени од реакции
2
Во салата Партизан во Карпош висат на страна 1-2 мети за гаѓање со лак и стрела .......... мислам дека имаше некој клуб за стреличарство, ама како се вика и дали уште постои не знам.

Kajgana Shop

На врв Bottom