Стомачни мускули

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
мене многу ми помогнаа вежбите на јутуб 8min abs workout стварно болат мускулите не можев да издржам 8 минути ниту подоцна во текот на денот да прбам пак , ефикасни се ги актиивираат и обликвите и ректусите,пробајте !
Најдобри вежби што може да постојат! Јас еден период вежбав со справи во теретана и многу ми се зацврсти стомакот меѓутоа имав слаба дефиниција, и откако почнав да ги вежбам тие, после месец време вежбање на level1 одма почна да се создава добра дефиниција, сега се префрлив на level2 па ќе видиме зџа некој месец каква ќе биде реакцијата на телото!
--- надополнето: Sep 20, 2011 9:11 AM ---
Претпоставувам дека збориме за истите вежби:

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
ал
Најдобри вежби што може да постојат! Јас еден период вежбав со справи во теретана и многу ми се зацврсти стомакот меѓутоа имав слаба дефиниција, и откако почнав да ги вежбам тие, после месец време вежбање на level1 одма почна да се создава добра дефиниција, сега се префрлив на level2 па ќе видиме зџа некој месец каква ќе биде реакцијата на телото!
--- надополнето: Sep 20, 2011 9:11 AM ---
Претпоставувам дека збориме за истите вежби:
алал да ти е ако си на второ ниво ја едвај издржував на почеток до 2 мин , ама за два дена изджав и дупло од тоа , супер се

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
ал
алал да ти е ако си на второ ниво ја едвај издржував на почеток до 2 мин , ама за два дена изджав и дупло од тоа , супер се
Абе првите неколку пати и јас неможев да ги направам сите, ама после повеќе од месец ипол - ми станаа рутина :)

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
дали, и колку се ефикасн појасиве по топ-шоп шо се?

иам троа сало насобрано :D па викам да пробам со еден таков појас

* као демек за топење масти е наменет

некој/а некое искувство? :)

G

galaxy

Гостин
дали, и колку се ефикасн појасиве по топ-шоп шо се?

иам троа сало насобрано :D па викам да пробам со еден таков појас

* као демек за топење масти е наменет

некој/а некое искувство? :)
Мастите не се топат од жешкото како што сакаат да претстават рекламите.
Немаат самосотен ефект, освен што од топлината се предизвикува поголемо крвоснабдување на кожата и ништо повеќе.
Ако сакаш истите ефекти можеш да ги предивикаш и со најлон фолија врз стомакот додека вежбаш. Нема ефект само по себе.
Како што нема ефект никоја диета без физичка активност.

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Мастите не се топат од жешкото како што сакаат да претстават рекламите.
Немаат самосотен ефект, освен што од топлината се предизвикува поголемо крвоснабдување на кожата и ништо повеќе.
Ако сакаш истите ефекти можеш да ги предивикаш и со најлон фолија врз стомакот додека вежбаш. Нема ефект само по себе.
Како што нема ефект никоја диета без физичка активност.
мхм, ја мислев да го зеам, и да го користам додека трчам ..

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
мхм, ја мислев да го зеам, и да го користам додека трчам ..
Среди ја исхраната не ти требаат такви работи.. Салото не се топи кога се поти организмот туку кога внесуваш помалце калории.. Направи си добра исхрана почни да читаш што колку калории има ќе осетиш разлика..

Член од
30 април 2010
Мислења
147
Поени од реакции
26
Имам проблеми со колената и не можам многу многу да трчам, па затоа ме интересира мислење за орбитрекот дали стварно ги работи долните стомачни или не (нормално неможе како трчањето да биде).
Сакам мислење од луѓе кои го имаат дома.Значи да биде испитана работа а не муабети на празно ;)

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
ал
А ова секоја вечер и според видеото си маваш, 8 вежби у серија по 30 и така 1 месец?

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
А ова секоја вечер и според видеото си маваш, 8 вежби у серија по 30 и така 1 месец?
јас колку што видов има и втор степен вежби потешки се, најди ги на јутуб каналот, а овие не мора еден месец колку сакаш прави ги

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.910
Поени од реакции
7.481
Најубаво е да се остави 48 часа пауза после вежбите...што би дошло ,секој втор ден.(y)

_iva*

Шмизла у хороскоп
Член од
6 декември 2008
Мислења
163
Поени од реакции
8
За 2 месеци редовно вежбање може да се постигне резултат?? сеа не да имам стомачни ко билдер него да имам затегнат стомак само и минимална дефиниција..иначе сум 183цм-93кг(планирам да скинам минимум 6кг) :D
Може да се постигне ама ако имаш сланинка нема да е толку лесно. Значи поважно ти е сега да ги скинеш килограмите, па потоа да се сконцентрираш на стомачните. Трчај секој ден, тоа е најбитниот чекор до стомачните. Јас понекогаш ставам и стреч фолија помага за поефикасно потење, се користи за готвење, разбркај се низ кујна сигурно ќе најдеш :)
ИИии за исхраната обавезно да ја средиш. Газирани сокови во никој случај, негазирани купени исто така во никој случај. Ќе си правиш сам сокови, од цвекло, од лимон портокал.... За благо (најтешко се откажав :) ) јас сум најнервозниот човек ако не јадам благо барем 2 пати дневно :) под благо се подразбира нешто екстремно чоколадно. сега си го најдов лекот: чаша топла вода, ќе ставиш 1-2 лаж какао, и внатре ќе надробиш некое овошје јаболко, круша било што. Го ставаш во фрижидер, и на јадење му ставаш обавезно мед, нели за да биде благо :)
тоа е тоа во кратки црти :)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.389
Поени од реакции
18.536
ал
абе ги праам овие од 8 минути вежбиве прво ниво правам..е сеа проблем е што ми се обликуваат/познаваат само горните 4 плочки овие најдоле нејке да чуе :D заклучокот е дека треба салото да се тргне..само неам појма како.

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
абе ги праам овие од 8 минути вежбиве прво ниво правам..е сеа проблем е што ми се обликуваат/познаваат само горните 4 плочки овие најдоле нејке да чуе :D заклучокот е дека треба салото да се тргне..само неам појма како.
апа удри на оние што се со нозете нагоре дигање тие се за долните абдоминални мускули, и исто за бочните е битно оние со рацете позади глава и да го доприш коленото со лактот на спротивната, овие прај ги повеќе и ќе има резултати сигурно

Член од
6 октомври 2011
Мислења
21
Поени од реакции
7
И јас го имам истиот проблем, два реда стомачни трет ред „дивоградба“ :)
Веќе 3-4 месеци не ми успева да постигнам убава дефиниција за последниот ред :( направив промени во исхраната, трчам скоро секој ден, никако не ми успева.

Kajgana Shop

На врв Bottom