Стипендии

Викиче

Sarcasm is my best friend
Член од
27 ноември 2008
Мислења
234
Поени од реакции
14
A da ne znae nekoj koga bi trebalo da gi isplatat srednoskolskite stipendii???
Lani duri vo fevruari mi stignaa mene ama mozebi zatoa sto zemav prv pat, a ova godina bi trebalo porano da stignat ili pak po staro do fevruari ke si cekam??? :)

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.164
Поени од реакции
6.044
За средношколските стипендии излегол списокот, а? А за студентските qrac!!! Ма нека се гонат у три лепе...

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Што е работата што уште го нема конечниот список за студентски стипендии. Знае ли некој кога ќе го објават и рекоа дека ќе биде објавен на 30.11.08 а еве уште го нема :tapp:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
ова конечниот список за ученички стипендии е за сите видови апликации?? јас не аплициран од интернет...рачно..??

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
ај не се секирајте ке си земите , мене вчера ми стигна одлука 220€ стипендија јееееееее (не е во мк не се секирајте) :helou:

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
ај не се секирајте ке си земите , мене вчера ми стигна одлука 220€ стипендија јееееееее (не е во мк не се секирајте) :helou:
Во Македонија е 600 евра стипендијата за додипломците.:)

За постдипломците речиси 3 пати повеќе.

D

drle

Гостин
Честито.
И да не е случајно ова во Словенија со 220€.:helou:

Во Македонија е 600 евра стипендијата за додипломците.:)

За постдипломците речиси 3 пати повеќе.
Да не ги измаша тро работите. 600 € ама за 9 месеци. А тоа од 220 € мислам дека е секој месец.:toe:

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Честито.
И да не е случајно ова во Словенија со 220€.:helou:

Да не ги измаша тро работите. 600 € ама за 9 месеци. А тоа од 220 € мислам дека е секој месец.:toe:
10 месеци.
Али никаде не пиша он дека е месечно :icon_lol:

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Ах честитки!
Кај нас за 50 години нема толку да се :)

Освен приватните факултети што даваат стипендии за најдобрите студенти кои се 2000 евра и компаниите што ги стипендираа најдобрите средношколци.Всушност не им даваат пари директно ама партиципацијата 3 години од по 2000 евра им се плаќа. Тоа се високи стипендии.

А државната стипендија ја зголемија за 10% не ли можеа повеќе :cry:

Инаку стандардно касни конечниот список. Може да се јавите во министерството и да кажете дека не функционира линкот.
А тие што се добитници ќе треба да одат да потпишат договор во Министерството за образование и наука.
И потоа некаде околу фебруари или март ќе ви бидат готови картичките значи дури тогаш првите пари од стипендиите ќе ги земете.
На 2-3 рати ги исплатуваат парите.
Стандардно соработуваат со Уни банка. Тие што веќе имаат дебитни картички на свое име од Уни банка ќе им стига таму стипендијата. Нема потреба да одат до банка.
А останатите треба да одат да си ги подигнат картичките.
Али има уште неколку месеци за тоа.

D

Deleted member 12196

Гостин
Што е ова?
Од 500 предвидени, доделени се само 50 стипендии за средношколци.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.164
Поени од реакции
6.044
Што е ова?
Од 500 предвидени, доделени се само 50 стипендии за средношколци.
Какви 50 бе, нели гледаш 7 страни список?

Него кога имаат намера идиотиве да го стават списокот за студентските стипендии?

Член од
13 ноември 2008
Мислења
85
Поени од реакции
0
Какви 50 бе, нели гледаш 7 страни список?

Него кога имаат намера идиотиве да го стават списокот за студентските стипендии?

Хе хе металци комуњари ...добра финта а може и реалност???

Kajgana Shop

На врв Bottom