ок!!!!фала многу!!!!!јас нешо друго си мислев!!!!!УФФ МИ ОЛЕСНА....сум добила значи:je::je::je:Тие што се од прелиминарниот список се всушност добитниците на стипендија.
Сега ке ви дадат рок во кој ќе треба да поднесете документи и на сајтот ќе пишува потребни документи кои треба да се однесат. Ако ви се исправни документите кои ќе ги поднесете ја добивате стипендијата. Ако не можете да извадите некој документ тогаш нема.
Тие што ги нема на прелиминарниот список не се добитници и то е то.
Јави им се или оди директно таму :smir:И имав солиден просек и не се гледам на списоков и сега што да правам?
Да знаев за кредити ќе аплицирав
Епа аплицирај.И имав солиден просек и не се гледам на списоков и сега што да правам?
Да знаев за кредити ќе аплицирав
Да ама ако има просек за стипендија... зошто да аплицира за кредит... нели е мачно да се трудиш и да учиш и на крај... ништо од тоа.Епа аплицирај.
Можеш да аплицираш за кредит ако те одбиле за стипендија.
Рокот за аплицирање за кредити е до 19 а тоа е утре.
Ништо нема да направи ако оди во министерство ќе ја вратат и ќе и речат веќе има избрани.Да ама ако има просек за стипендија... зошто да аплицира за кредит... нели е мачно да се трудиш и да учиш и на крај... ништо од тоа.
Најпосле... подобро нешто отколку ништо, ама најдобро ќе беше да им оди директно во министерство.
Море у ПМ се...Ништо нема да направи ако оди во министерство ќе ја вратат и ќе и речат веќе има избрани.
Има илјадници аплицирани освен просекот многу навистина се гледа во платата на родителите. Ако имаат висока плата те одбиваат за стипендија. Тоа им го направија на половина мои другарки. Не можат сите да ги примат.
Лани во ист период беа апликациите за кредит и стипендија и превземаш ризик за што да аплицираш.
Оваа година подобро гледаш те нема на список за стипендија и земи веднаш аплицирај за кредит. Подобро две илјади и нешто месечно отколу ич.
Погрешно. Тоа е главното седиште на Министерството за образование и не се поднесуваат таму документи за стипендија.Се наоѓа до Мекдоналдс во центар. Или фаќаш 5, 15, 23 од железничка и се симнуваш на станицата после градска болница(црвениот објект ) и од таму е лесно после.
Ул. Пролет е карши Тутунски Комбинат. Тоа е во зграда веднаш до комбинатот. Или некои си 20тина метри од Кај Злате или 50тина метри од ДОС оноа високана зграда со точно време и прогноза ако гледаме на другата страна. Од Железничка не е многу одалечено 200 метри може отприлика.Кај се наоѓа министерството за образование ( ул. пролет бр. 1 ) ? Можи некој на гугл мапс да бележи некако ? Или поописно да кажи кај се наоѓа, пошто не сум од Скопје... Да речиме тргнувам од Железничка...
Хаха тенк ју вери мач ! Ме спаси :smir: омфг можам да замислам шо ќе се дешава задутре... мразам гужви :nesvest:Погрешно. Тоа е главното седиште на Министерството за образование и не се поднесуваат таму документи за стипендија.
Ул. Пролет е карши Тутунски Комбинат. Тоа е во зграда веднаш до комбинатот. Или некои си 20тина метри од Кај Злате или 50тина метри од ДОС оноа високана зграда со точно време и прогноза ако гледаме на другата страна. Од Железничка не е многу одалечено 200 метри може отприлика.
Битно е да се стигне до Тутунскиот Комбинат и после ќе видиш пред зграда како чекаат 100тина луѓе и јасно ќе ти е дека си на вистинското место