Стипендии

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Сакав да прашам како оди ова со стипендииве Тип А Тип Б, освен по просек по што се рангираат студентите, и дали пример ако аплицираш за Тип А и не ја добиеш ќе останеш без стипендија или ќе ја земеш Тип Б?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Сакав да прашам како оди ова со стипендииве Тип А Тип Б, освен по просек по што се рангираат студентите, и дали пример ако аплицираш за Тип А и не ја добиеш ќе останеш без стипендија или ќе ја земеш Тип Б?
Освен просекот, во бодирањето влегуваат и работи како платата на твоите родители, имотната состојба и слично, а за аплицирањето, можеш да аплицираш и за двата типа и доколку добиеш А, тогаш втората апликација не се зема во предвид, а доколку не добиеш А, тогаш ќе бидеш рангиран во конечните резултати за стипендија тип Б, па зависно од бодовите ќе добиеш или нема да добиеш стипендија :)

D

dagau

Гостин
Има ли некој што знае или бил на државен по Македонски средно, кое место ти носи евентуална стипендија и колкави се истите ? И дали покрај местото, има и некој друг предуслов како севкупен просек и др ? (не сум запознаен со стипендиите од нашиов образовен систем бидејќи не бев дел од него)

Член од
21 октомври 2011
Мислења
83
Поени од реакции
22
Katastrofalno mnogu sum razocaran od drzavava. Ucenik sum vo Yahya Kemal, 2ra godina. Minatata godina zemav bronzen medal na balkanskata olimpijada po informatika i prvo mesto na drzavniot natprevar po informatika. I sega, koga dojdoa stipendiite, mi kazuvaat deka 3to mesto na glupiot kengur, shto go pravat po najmalku 1000 lugje od sekoja generacija, vredi isto kako mojot bronzen medal na Balkanijada. KATASTROFA! I posle se prasuvaat zosto dobrite deca si zaminuvaat od drzavava... Ete zoshto si zaminuvaat!

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Освен просекот, во бодирањето влегуваат и работи како платата на твоите родители, имотната состојба и слично, а за аплицирањето, можеш да аплицираш и за двата типа и доколку добиеш А, тогаш втората апликација не се зема во предвид, а доколку не добиеш А, тогаш ќе бидеш рангиран во конечните резултати за стипендија тип Б, па зависно од бодовите ќе добиеш или нема да добиеш стипендија :)
Ова сигурно? А оти слушнав дека треба со оригинални документи да се аплицира и не може за 2-те да аплицираш?

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
Ова сигурно? А оти слушнав дека треба со оригинални документи да се аплицира и не може за 2-те да аплицираш?
Оригиналните документи за едниот вид,копии за другиот вид.Не верувај све што ќе слушнеш :)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Може да се аплицира за 2, ќе ги ископираш оригиналните документи и при доставувањето ќе им кажеш дека едните се за А другите за Б и нема да има никаков проблем :)

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
И така ви викам.. мене се уште не ми стигнало ни денар од стипендијата... :icon_lol:

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Има стигнато рати за новите корисници :)

Член од
28 јуни 2010
Мислења
63
Поени од реакции
15
А дали има некој одговор од поднесениот приговор?

Kajgana Shop

На врв Bottom