И?Утре ќе те прашаат на работа колку страни си учела и си се мачела учејќи нешто што не е корисно или ќе те прашаат дали знаеш да ја сработиш работата?Тоа е најголемиот проблем во нашава држава што немаме квалитетен кадар,што сите учат за оцена и на памет.Сега да те прашам нешто од лани што си учела од тие 600 страни јас гарантирам дека само 30 посто ќе знаеш.ПОТРЕБНА Е дополнителна корисна стручна литература да читаш по 1500 страни,да се надоградуваш а во денешно време сите земаат дипломи дали на државни дали на приватни,само со квалитет можеш да се пробијаш.Да, можеби 600те страни кои на државни факултети мораме да ги научиме нема да ни бидат потребни во практика, ама ни се потребни за испитите кои, о замисли само, ни се оценуваат. И не е исто да добиеш 10ка со 50 научени прашања, и со 600 научени страни.
Stipendiite od privatnite fakulteti ne se ni smetaat za stipendii... Toa e popust na skolarinataТој што зема стипендија од факултетот или било каква друга стипендија нема право да аплицира и за оваа стипендија...
За делот што ти го избришав се согласувам
Не е до банката кај мене, прашав јас. Еден член на форумов ме рече дека имаат добиено од истата стипендија и во Тутунска. Пратив мејл до Министерството па ќе видиме што е проблемот.И јас немам ништо добиено...вчера проверив !!!
иначе имам сметка во уни,и се надевам дека кај нив е нешто
Не ми мешај сега баби и жаби ти се молам.И?Утре ќе те прашаат на работа колку страни си учела и си се мачела учејќи нешто што не е корисно или ќе те прашаат дали знаеш да ја сработиш работата?Тоа е најголемиот проблем во нашава држава што немаме квалитетен кадар,што сите учат за оцена и на памет.Сега да те прашам нешто од лани што си учела од тие 600 страни јас гарантирам дека само 30 посто ќе знаеш.ПОТРЕБНА Е дополнителна корисна стручна литература да читаш по 1500 страни,да се надоградуваш а во денешно време сите земаат дипломи дали на државни дали на приватни,само со квалитет можеш да се пробијаш.
Не се преценви Многу ги има вакви како тебе што студираат на државни и мислат дека големо знаење имаат а е обратно.Не ми кажувај мене за стилови.Прво далеку си за да се споредуваш со мене,иам многу повеќе прочитано од сите твој книги од по 600 страни(преведувани,во кој една реченица неможе да се склопи).И друго не си била на приватен па да кажуваш како учиме и што учиме.Не ми мешај сега баби и жаби ти се молам.
Темава е за стипендии, не ми расправај за квалитетен кадар тука.
Туку ај, се согласувам со тебе дека е потребна дополнителна литература која најчесто е напишана на повисок стил, и на тебе што учиш скратено, само најбитни дефиниции, гарант ќе ти е потешко да ја разбереш. Сепак не навлегувам во тоа.
А да ме прашаш нешто од материјалот што го имам учено од 600 страни веруј ми пак ќе знам повеќе од тебе... зашто кратки прашања и дефиниции се учат на памет, а цела книга со разбирање.
Толку од мене за ова.
Оние на кои сеуште не им се пуштени парите да бидат трпеливи... банките знаат да си ги задржат извесно време и да си ги користат за свои цели.
Nesto naslusnav deka stipendiite vo Slovenija se ukinati.Do lani stipendii davase drzavata (Slovenija) za site studenti,bez razlika na fakultet i prosek,ama mislam deka sega se ukinati.Najdobro prasaj nekoj sto studira vo Slovenija.Има ли некој информации за студирање во Љубљана, стипендии, школарија?
Поточно за архитектура, мастер студии?
баш би ме израдувале
Znam deka edna koleska podnese prigovor,i nekade okolu april ili maj mesec i stigna izvestuvanje deka i e prifaten prigovorotЈас би сакала, некој вака да се јави на кој минатата година(бидејќи нели од тогаш почна ова А, Б и Б стипендии делење, и сосема нов систем) преку приговор ДОБИЛ стипендија, мислам на А или Б? Чисто да ни даде кураж на другиве... И ако има таков нека ни каже како успеал.... Фала однапред
JokНа некој од Тип Б од старите корисници да не му имаат префрлено пари ?