Bratot
Стоик и Машкртник!
- Член од
- 27 јануари 2007
- Мислења
- 17.089
- Поени од реакции
- 4.499
Мајтап дома со татко ти на маса да си правиш.Јас никаде во моите постови не кажав ништо лажно или грешно. Ако сум кажал, посочи ми ја лагата или грешката и ке се поправам и извинам.
Се слагам со славењето на востанието како израз на желбата за самостојност на Македонскиот народ, али во Крушево барем пола од востаниците биле Власи и тоа е факт.
Јас востанието иако како што кажав го почитувам како СИМБОЛ, морам да кажам дека е неуспешно не затоа што е угушено или што кратко траело, туку затоа што од слаба организација не се дигнала цела Македонија туку еден мал дел (свака част за бројките на востаниците ако се точни, и те молам пиши каде ги најде за да прочитам повеке, зошто стварно ме интересира, не се зезам) а остатокот чекал да види што ке се случи.
Јас еве освен што сум наречен Србин со мал полов орган од еден форумџија, сега сум и цинцар, само затоа што ја кажав вистината? Дали подобро е вака: „Срби педери не мрзат маму им!!!!“ сега Македонец сум?
Очигледно баш тебе вистината премногу те запецка, па уште се дрзнуваш по блгарски тертип да го демакедонизираш Илинденското востание.
Демек си викам ај со збор ќе се разбериме ама релативно малку ви треба за да си го покажете вистинското лице.
Се најдоа пар пилиштарци повикани да застанат во одбрана на Србија, па уште ни проповедаат Вранишкоска вистина.
Ајде гитла суртуци недостојни ни за реплика!