Србија ја поддржува Грција во “спорот’’ за името

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Јас никаде во моите постови не кажав ништо лажно или грешно. Ако сум кажал, посочи ми ја лагата или грешката и ке се поправам и извинам.

Се слагам со славењето на востанието како израз на желбата за самостојност на Македонскиот народ, али во Крушево барем пола од востаниците биле Власи и тоа е факт.

Јас востанието иако како што кажав го почитувам како СИМБОЛ, морам да кажам дека е неуспешно не затоа што е угушено или што кратко траело, туку затоа што од слаба организација не се дигнала цела Македонија туку еден мал дел (свака част за бројките на востаниците ако се точни, и те молам пиши каде ги најде за да прочитам повеке, зошто стварно ме интересира, не се зезам) а остатокот чекал да види што ке се случи.

Јас еве освен што сум наречен Србин со мал полов орган од еден форумџија, сега сум и цинцар, само затоа што ја кажав вистината? Дали подобро е вака: „Срби педери не мрзат маму им!!!!“ сега Македонец сум?
Мајтап дома со татко ти на маса да си правиш.

Очигледно баш тебе вистината премногу те запецка, па уште се дрзнуваш по блгарски тертип да го демакедонизираш Илинденското востание.

Демек си викам ај со збор ќе се разбериме ама релативно малку ви треба за да си го покажете вистинското лице.

Се најдоа пар пилиштарци повикани да застанат во одбрана на Србија, па уште ни проповедаат Вранишкоска вистина.

Ајде гитла суртуци недостојни ни за реплика!

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.113
Поени од реакции
9.488
во право си, не си србин, ти и остала расплкана багра сте српско поданиче малокурче, кој плука по свој народ земја ради турбо фолб коплекс...

штерјо ти си ем цинцарче ем српско поданиче,МАКЕДОНЕЦ НЕ СИ...МАКЕДОНЦЕЦ не е графа во државјанство, МАКЕДОНЕЦ се биднува со дела и мадиња... има тема и подфорум историја каде на твоите илинденски омаловажувања ке се одговори со АРГУМЕНТИ...биди маже к што си поданиче, дикутирај на правилно место....
:kesa:
Значи сепак ти си бил тој што решава кој е Македонец а кој не. Добар си и со делење имиња. Браво, многу јако.

Македонец се бидува со дела и мадиња? Па ние сме единствениот народ што вели „треба да имаш гз“ сите други велат „треба да имаш мадиња“.

А нашите дела ги наведов, двапати мењање устав, мењање име за во ОН, заборавање на Самоиловите Македонци и плукање на партизаните како единствена Македонска војска што победила во војна во 2000 години.

Одговори ми ако сакаш (и ако можеш артикулирано без навреди од кои ти се состои добар дел од речникот) а за дискутирање во кој сакаш форум нема проблем, али да е дискутирање, знаеш, со културно давање аргумени и контра аргументи а не со навредување кое толку го љубиш.

И ако можеш без навреди да склопиш една реченица кажи ми каде сум ги омаловажил илинденците? Каде? Плиз.

Па види сега ти.

?

..........

Гостин
Не го зимам тоа во предвид!

Да ја признаат западна Македонија за независна, кој и де е, вон сите правила на меѓународното право, ти ќе се буниш?!

Ќе бараш подршка прво од твоите соседи зашто утре тоа на нив може да им се деси? Втората албанска држава ја направија на ред е третата...
хаха смешки абе србија војуваше со цел балкан за територии бараше од босна од хрватска војуваше со нив ...заговараше со грција за поделба на Македонија...изврши етничко чистење на косово и во босна...........и нив кур ги боли дали западна Македонија во иднина ке стане 3та албанска држава...

А јас тогаш....
Ке се бунам нормално....
а шо има да се бунам за србија ?! шо ми е гајле мене за тие малокурци треба ли да ги сожалувам за косово .....
јас сум македонец и ме боли само са Македонија.....

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Не си покатоличен србин, да не одиме Шешељски баш, ама вие, србите и босанците сте еден народ поделен со 3 религи. :toe:Незнам со кое има да ве наречам, ама најзаебани сте на балканот.
Ако сме ние еден народ,македонците и бугарите се исто-така (знам не се,но еве идам по иста логика ко тебе:nenene:):tapp:

Ако ја знаеш историјата на србите и на хрватите ќе видиш дека не сме исти народ.Ние сме посебни народи,со посебна историја и со апсолутно никаков доказ дека сме еден ист народ.
Додека пак босанците се друг случај.Дел хрвати(средна босна,западна босна и западна херцеговина), а дел срби (Санџак,дел од Дрина и источна хецеговина) со исламска вера.
:nenene:

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.113
Поени од реакции
9.488
Мајтап дома со татко ти на маса да си правиш.

Очигледно баш тебе вистината премногу те запецка, па уште се дрзнуваш по блгарски тертип да го демакедонизираш Илинденското востание.

Демек си викам ај со збор ќе се разбериме ама релативно малку ви треба за да си го покажете вистинското лице.

Се најдоа пар пилиштарци повикани да застанат во одбрана на Србија, па уште ни проповедаат Вранишкоска вистина.

Ајде гитла суртуци недостојни ни за реплика!
Гитла суртуци недостојни ни за реплика а? Уау многу јако. Многу.

Уште еднаш КАДЕ ЈАС СУМ ГО ДЕМАКЕДОНИЗИРАЛ ИЛИНДЕНСКОТО ВОСТАНИЕ?

Знаеш дека имало Власи и дека добар дел од Крушево е со влашко население, и дека добар дел од комитите на Питу биле Власи.

Или онака како и сите балканци, не може да има дискусија пошто ако некој 100% не се сложи со твоето мислење мора да е Србо-Четничко-Комунистичко-Бугарско-Грчко-Албанско-Америчка завера.

Милошевич вака го возеше Србовите бајаги време. Ти текнува? Немој ко него молим те.

А пошто имам многу малку постови лесно ке го најдеш моето мислење околу Бугарските пропаганди во врска со историјата на Македонските војници, борци и слично.

Секако ако сакаш да провериш, пред да ме избркаш со „гитла“ затоа што на еден форум го изразувам моето скромно мислење.

ЕДИТ: Не се зезам или мајтапам за бројките. Те молам кажи ми каде ги најде податоците за востанието ми требаат кога се расправам со Бугари. Они мрчат дека наши имало под 1000.

А после пак мрази ме, али јас сум Македонец

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
хаха смешки абе србија војуваше со цел балкан за територии бараше од босна од хрватска војуваше со нив ...заговараше со грција за поделба на Македонија...изврши етничко чистење на косово и во босна...........и нив кур ги боли дали западна Македонија во иднина ке стане 3та албанска држава...

А јас тогаш....
Ке се бунам нормално....
а шо има да се бунам за србија ?! шо ми е гајле мене за тие малокурци треба ли да ги сожалувам за косово .....
јас сум македонец и ме боли само са Македонија.....
Значи се разбираме! Само за да после делуваме против сецесионистичките барања, треба да бидеме во основа и против независноста на Косово. Единствената закана по интегритетот на Македонија.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Никој не ти ја оспорува нацијата на која денеска припаѓаш.
Зошто со сила денеска се одвојува хрватскиот од српскиот јазик.
Па тоа е придобивка никако неможе да биде маана.
Австроунгарци и Ватикан, Хрватите ги направија да бидат најголеми непријатели на Србите.
Конц логорите за своите браќа тешко се забораваат.
Се виде дека тоа па раѓа повторно омраза кај другиот и така во круг додека Хрватите не и ја остават Истра на Италија а остатокот на Германија.
Подобро слуга на туѓиот одколку газда со братот.
Овакви примери имаме и со Полск и Русија со Бугарија и Македонија итн....
Во позадина е класичен заговор.
Одвојување од српскиот??Па тој тн. срско-хрватски е чист српски што има само верзија и на ијекавица,нормално дека ќе се одвојуваат од тој јазик.Хрватски и српски јазик се имаат зближено,прво со доселувањето на србите во крајина и со виенскиот книжевен договор 1850 кога е напавена заедничка верзија на јазиците.Најголемиот обид за спојување на србите и хрватите и нивниот јазик е направен од стана на австро-унгарците.

А за конц логорите,ако знаеш голем дел,можеби и најголем дел од жртвите во Јасеновац се хрвати,а четниците и без такви логори успејаа да направат исто големи злочини.
Пр. Јули 1941 Билеќа и Столац 1150 убиени цивили
Септември 1942 Макарска 900 луѓе
Октомври 1942 Прозор 2500 луѓе
Фебруари 1943 9500 луѓе во источна Босна
1942 покољ во Гата,Далмација не се знае точниот број но тука им се вадени очи на луѓе,живи се палени,дури и во едно село цело школо со учениците внатре е запалено
Круњеш,август 1941 250 луѓе убиени од кои 50 деца на возраст до 12 години,за постари деца не се знае колку се.
А ги има уште многу,овие за пример само ги имам набројано.

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
Значи се разбираме! Само за да после делуваме против сецесионистичките барања, треба да бидеме во основа и против независноста на Косово. Единствената закана по интегритетот на Македонија.
Ne moze da e zakana drzava,cija teritorija e so golemina na niva.:toe:

M

Mario Gómez

Гостин
Не е никаква закана, Мaкедонија не е федерација.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Значи сепак ти си бил тој што решава кој е Македонец а кој не. Добар си и со делење имиња. Браво, многу јако.

Македонец се бидува со дела и мадиња? Па ние сме единствениот народ што вели „треба да имаш гз“ сите други велат „треба да имаш мадиња“.

Одговори ми ако сакаш (и ако можеш артикулирано без навреди од кои ти се состои добар дел од речникот) а за дискутирање во кој сакаш форум нема проблем, али да е дискутирање, знаеш, со културно давање аргумени и контра аргументи а не со навредување кое толку го љубиш.

И ако можеш без навреди да склопиш една реченица кажи ми каде сум ги омаловажил илинденците? Каде? Плиз.

Па види сега ти.
штерјо, твоите обиди да демакедонизираш едно востание, потцениш еден народ се помали и од цинцарски новчаник:vozbud:

А нашите дела ги наведов, двапати мењање устав, мењање име за во ОН, заборавање на Самоиловите Македонци и плукање на партизаните како единствена Македонска војска што победила во војна во 2000 години.
уставот го сменија цинцарите и србомалокурците на времето...ги знаеш тие од семејството ти, што ги приватизираа фабриките и оставија македонците на улица...војниците самоилови и четите партизански никој не ги заборавил, не ми се тревожи жити мене, да не ти стане нешто на срцето мавечко....

Член од
17 ноември 2009
Мислења
84
Поени од реакции
7
Зашто се расправате? Па после затоа и имаме проблеми пошто меѓу нас неможеме да се разбереме..
Сите имаме само еден интерес и само една држава треба да подржуваме и браниме... нашата!!!:oeoeoe::oeoeoe:

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Ne moze da e zakana drzava,cija teritorija e so golemina na niva.:toe:
Абе на таа нива има 2 милиони луѓе. Ај да не се толку поради штелувањата, ама 1.000.000 има сигурно. Милион на кои нема да им ги укинат визите во скоро време, а единстевна шанса е преку Македонските пасоши. Кога ќе не преплават, мажачка, женачка, ѓоа престој, плус здушно ќе бидат поддржани од светската булумента која ќе не охрабрува (=притиска) да им даваме по хитна постапка, како да се врвни светски спортисти или уметници, ни се е*ба мамата.

Нели гледаш дека не опсипаа со фалц текасени марки. Којзнеа што не влегува друго без да знаеме, можда и евра штампаат во печатниците или денари. Една јака количина денари отштампани имаш одма инфлација у Македонија, па полсе ќе се чудиме од кај е. За фабриките за опојни средства ич муабет да не праиме.

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
Одвојување од српскиот??Па тој тн. срско-хрватски е чист српски што има само верзија и на ијекавица,нормално дека ќе се одвојуваат од тој јазик.Хрватски и српски јазик се имаат зближено,прво со доселувањето на србите во крајина и со виенскиот книжевен договор 1850 кога е напавена заедничка верзија на јазиците.Најголемиот обид за спојување на србите и хрватите и нивниот јазик е направен од стана на австро-унгарците.

А за конц логорите,ако знаеш голем дел,можеби и најголем дел од жртвите во Јасеновац се хрвати,а четниците и без такви логори успејаа да направат исто големи злочини.
Пр. Јули 1941 Билеќа и Столац 1150 убиени цивили
Септември 1942 Макарска 900 луѓе
Октомври 1942 Прозор 2500 луѓе
Фебруари 1943 9500 луѓе во источна Босна
1942 покољ во Гата,Далмација не се знае точниот број но тука им се вадени очи на луѓе,живи се палени,дури и во едно село цело школо со учениците внатре е запалено
Круњеш,август 1941 250 луѓе убиени од кои 50 деца на возраст до 12 години,за постари деца не се знае колку се.
А ги има уште многу,овие за пример само ги имам набројано.

Ајдеееееееее..............:pos2::pos2:

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.113
Поени од реакции
9.488
штерјо, твоите обиди да демакедонизираш едно востание, потцениш еден народ се помали и од цинцарски новчаник:vozbud:

уставот го сменија цинцарите и србомалокурците на времето...ги знаеш тие од семејството ти, што ги приватизираа фабриките и оставија македонците на улица...војниците самоилови и четите партизански никој не ги заборавил, не ми се тревожи жити мене, да не ти стане нешто на срцето мавечко....
ОК, неможеш да ги докажеш твоите обвинувања. Јасно ми е, мораш да вреѓаш, толкаво ти е нивото, колку на Американец од Алабама - ЈУ ЕС ЕЈ, ЈУ ЕС ЕЈ намбер уан Јееееаааа.

Ете и семејствата почна да ги мешаш, ма браво мајсторче. Аргументи немаш али навредите не можеш да ги исфрлиш од речник никако. Пошто имам милиарди кои моето семејство ги украде од нели фабриките па еве се мајтапам со тебе, кој си деклариран расист и националист.

Ако најдеш аргументи ке дискутираме. Пак велам. Имам многу малку постови, ако ја употребиш пребарувачката функција ке видиш кое е моето мислење за Македонските „добронамерни“ комшии.

Али се кладам дека полесно ти е да вреѓаш, измислуваш завери и нормално себе да се дигаш на безгрешно ниво.......како впрочем и Милошевич.

Kajgana Shop

На врв Bottom