R
Rigel Kent
Гостин
Никогаш нема да ја разберам таа опседнатост со споменици .
Незнам за Дачич, ама мислам дека башибозукот како вас има ваква намера.Не знам јас што како , но нема да биде весело , тоа знам.
Тоа го знае и Дачич , патем тоа е и неговата намера , да не го остава Балканот да напредува , мора да држат тензии.
Smesen si ....isto ko drugar ti puno (predmet na potsmev) ....Se gleda deka site isto razmisluvate...t.e Kolektivno...ti mavas zeleni deka kosovo ima armija da ja porazi srbija....(demek imale mnogu pari)..izgleda planirate da gi mavate srbite so pari u snopci zavitkani..... drugar ti tvrdi deka i Albanija ke se zamesala..... Arno rekov jas DETSKA GRADINKA.....Абе нека повелат , зошто се мислат ако се толку силни.
Србија со 25.000 војници е ѓубре , веќе не служат ни војска , а за време на војните ем служеа војска , ем имаа голема војска , со стотина илјади војници.
Имале 2000 тенка , а сега 250.
Ни авиони не им се останати веќе , имаат сеуште некои Мигови , од кои еден дел не можеш да ги пратиш на мисија , туку им служат за вежбање.
И најважно , немаат пари за да војуваат , ќе го добијат Косово , а ќе ја загубат Србија , ќе банкротираат.
За разлика од нив , УЧК порано војуваше со калашникови , а сега можат секоја година стотина милиони евра да трошат за оружје , ако сакаат. (имаат буџет од 1,6 милјарди евра,само 5% долг)
јас како Бугарин кој не сака ниту српската политика ниту српскиот шовенизам ќе ти го кажа.Ако на Србија и се покаже зелено светло од сите страни и има гаранции дека никој нема да се меша во една војна Србија ВС Косово со рака на срце ви го велам ќе ве однесат како куцо пиле домат.Абе нека повелат , зошто се мислат ако се толку силни.
Србија со 25.000 војници е ѓубре , веќе не служат ни војска , а за време на војните ем служеа војска , ем имаа голема војска , со стотина илјади војници.
Имале 2000 тенка , а сега 250.
Ни авиони не им се останати веќе , имаат сеуште некои Мигови , од кои еден дел не можеш да ги пратиш на мисија , туку им служат за вежбање.
И најважно , немаат пари за да војуваат , ќе го добијат Косово , а ќе ја загубат Србија , ќе банкротираат.
За разлика од нив , УЧК порано војуваше со калашникови , а сега можат секоја година стотина милиони евра да трошат за оружје , ако сакаат. (имаат буџет од 1,6 милјарди евра,само 5% долг)
Еве како се одвиваше промената:
Кон што целиме со ова прашање?Дали си сигурен дека не се?
И пропушти уште едно нешто - дипломациjaта. Но нема коj да дозволи вака весно Србиja да нападне Косово. Првите кои ке изреагират на мигот ке са американците и турците.јас како Бугарин кој не сака ниту српската политика ниту српскиот шовенизам ќе ти го кажа.Ако на Србија и се покаже зелено светло од сите страни и има гаранции дека никој нема да се меша во една војна Србија ВС Косово со рака на срце ви го велам ќе ве однесат како куцо пиле домат.
Во современата војна бројот на луѓето не играат таква улога како пред 20-30 години
важно е што оружје и каква логистика имате, а Србија се далеку пред вас. Биди среќен што немаат како нашето оружје, нема да им треба дури да влегуваат во Косово .
Овој пат НИКОЈ нема да се замеша, тука е Русија..И пропушти уште едно нешто - дипломациjaта. Но нема коj да дозволи вака весно Србиja да нападне Косово. Првите кои ке изреагират на мигот ке са американците и турците.
Па зависи како дефинираш регион.Ако регионот ти е западните Балкани.. може. Еве ти една Романиja има много повеке военен потенциал от една Србиja,вака за споредба само.Само да ве потсетам дека Србија воено после Грција е најсилна земја во регионот. Со каква логика албанците се занесуваат тоа не ми е јасно, а ако мислат дека НАТО пак ќе се замеша е тука ви гарантирам дека ќе се зафркнат и тоа на високо ниво.. Ќе се случи истото сценарио како со бунтовниците на Сирија и Владата на Асад,едноставно никој нема да се замеша.. Без надворешна интервенција Србија може да ги здроби сите албанци во пакет,и тоа без никакви проблеми..
Во моментот со прст не можат да пипнат Косово. Целта не е да се меша некоj, потребно е подгреване бе дечки.Овој пат НИКОЈ нема да се замеша, тука е Русија..![]()
Albancite imaat plus edna Albanija kolega , ne da e Srbija kojznae sto prema Kosovo+Albanija , ne velam deka se slabi vo nikoj slucaj , samo znam deka i za eden vojni avion nemaat pari , dodeka Albanija ima momentalno 12 voeni helikopteri od ovaja godina samo ..јас како Бугарин кој не сака ниту српската политика ниту српскиот шовенизам ќе ти го кажа.Ако на Србија и се покаже зелено светло од сите страни и има гаранции дека никој нема да се меша во една војна Србија ВС Косово со рака на срце ви го велам ќе ве однесат како куцо пиле домат.
Во современата војна бројот на луѓето не играат таква улога како пред 20-30 години
важно е што оружје и каква логистика имате, а Србија се далеку пред вас. Биди среќен што немаат како нашето оружје, нема да им треба дури да влегуваат во Косово .
Мислам дека има многу повеќе срби во Македонија, но се запишуваат како Македонци......Кон што целиме со ова прашање?