Србија заради споменикот на Албанците се заканува со рушење и воена интервенција

Статус
Затворена за нови мислења.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255
Albancite imaat plus edna Albanija kolega , ne da e Srbija kojznae sto prema Kosovo+Albanija , ne velam deka se slabi vo nikoj slucaj , samo znam deka i za eden vojni avion nemaat pari , dodeka Albanija ima momentalno 12 voeni helikopteri od ovaja godina samo ..
Plus toa , ne-e Kosovo goloruk kako vo vremeto na srboslavija : http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/34707/Oruzje-za-Kosovo-opomena-Srbiji i ne baraat Albancite vojna .
Pozdrav .
И Албанија и Косово заедно да војуваат против Србија,пак неможат да ги победат србите,сем ако не се замешат вашите сојузници американците и турците..
Ама биди сигурен дека никој нема да се замеша во Прешево,Албанија ќе гледа сери..
А Косово ако се буни ќе јаде..

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Albancite imaat plus edna Albanija kolega , ne da e Srbija kojznae sto prema Kosovo+Albanija , ne velam deka se slabi vo nikoj slucaj , samo znam deka i za eden vojni avion nemaat pari , dodeka Albanija ima momentalno 12 voeni helikopteri od ovaja godina samo ..
Plus toa , ne-e Kosovo goloruk kako vo vremeto na srboslavija : http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/34707/Oruzje-za-Kosovo-opomena-Srbiji i ne baraat Albancite vojna .
Pozdrav .
стануваше збор косово - Србите без никој да се меша, Албанија во таков конфликт официјално нема да се замеси тоа ќе е запре на патот и за ЕУ барем со уште 10 години, знам дека српската војска е во лоша состојба мора да се модернизира и преоворажи (доаѓаат кај нас на обука) но тоа што немат косовари го имаат србите и обратното.Тежка војна ќе биде и за двете страни.Аз не сакам да има војна тоа значи сиромашен Балкан уште многу време, а ние сакаме подобар живот!
поздрав

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Ako si ti tolkav tasaklija , zosto ne zimas puska vo race i da krenes vo lov po Albancite , imas segde okolu sebe Albanci pa i imas golem izbor od kade da pocnes ?
Види вака, ти ми пцуеш, јас ќутам, ти пцуеш, јас ти идам ти врзувам 2-3 шамари, ти одиш кај братти, братти ми се заканува мене, јас немам брат и јас се повлекувам. На што те потсеќа оваа веќе видена ситуација ?
--- надополнето: 28 декември 2012 во 21:59 ---
Го гледаме бе и кај нас ова секој ден.Покажување мадИња.Исто како комшииве горе.Ама не гледаме дела!
Стварно ? Ај дај линк да видам кој наш политичар од врвот изјавил нешто против албанците ?

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
И Албанија и Косово заедно да војуваат против Србија,пак неможат да ги победат србите,сем ако не се замешат вашите сојузници американците и турците..
Ама биди сигурен дека никој нема да се замеша во Прешево,Албанија ќе гледа сери..
А Косово ако се буни ќе јаде..
Imaat i tie prijateli , gi imaat Rusite ,Grcite , Rumuncive ne deka se bez prijateli i tie ..
Veruvaj deka ni samo Kosovo ne se plasi denes od niv , a ako dovaga do vojna , bidi siguren deka nema da bide vojna so eden goloruk narod kako vo 1999 godina , i pak bidi siguren deka Albanija mora da se vmesa .
Kosovska vojska : http://www.youtube.com/watch?v=1pOeMjeimjs

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
A sto zaednicko imaat Turcija so Kosovo i Albanija ? Jas kako sto znam turcite nekako ne se bas dobro nakloneti kon siptarive , a i osven toa niz Turcija na siptarive gi vikaat " sverceri ajduti " i obicniot svet niz Turcija nemzoat otganski da gi podnesat ... ti gledaj si Sofija da ne ti ja zbrisat :)
Истото што имат Турциja и БиХ. Памтиш речите на Ердоган от почетокот на таа година?
Спи спокоен, бело кафе ке се пиеше во Софиja за еден ден, вака и остана.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Истото што имат Турциja и БиХ. Памтиш речите на Ердоган от почетокот на таа година?
Спи спокоен, бело кафе ке се пиеше во Софиja за еден ден, вака и остана.
Дај објасни ми ја финтата со бело кафе, ми се гледа интересна?

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Дај објасни ми ја финтата со бело кафе, ми се гледа интересна?
:pos:1885 крал милан рекол дека за еден ден ќе го заземе бугарија (бугарската војска е на турската граница напаѓа во грбот) и уште вечерта ќе пие бело кафе во Софија, а кога доаѓа бугарската армија и почва вистинската битка меѓу војските тој бега од фронтот, дури не зема и багаж и званеца за послуга и бугарските офицери си правеле маитап дека не пиел бело слатко што немал ѕвонче да да си нарача ;)
на 7:40 е неговото ѕвонче

Член од
24 октомври 2012
Мислења
812
Поени од реакции
510
Албанците ништо не почнуваат , ако можат србите со својата војска од 28.000 членови да започнат војна , нека повелат.
Ослободени од најголем дел од оружјето , со смешно мала војска , долгови до гуша , со внатрешни поделби.

Овој пат ќе им биде уште потешко , бидејќи треба да се пробијат низ Косово , а тоа е најтешката работа , пошто треба да бидеш најмалку 10 пати поброен од непријателот.

А УЧК и во тоа време имаше големи територии под своја контрола , иако границата со Албанија беше пре-минирана , и чувана со големо внимание.

Сега сме пресилни за србите.

Во 2013-та , ФСК преминува во војска на Косово , која ќе добие и тешко вооружување.
Тие 3000 припадници на ФСК се обучени од западните сили , не се обични војници.
Да имаа албанците во 1999-та , 3000 обучени војници , имаше да видиш резултати.
Секој од нив е спремен да командува група обични војници.

Со така необучени војнци , УЧК во 1998-ма имаше под контрола 40% од територијата на Косово.
Имаат војска од 37.000 профеционалци и 100.000 резервисти, па сега ти види колку мала војска имаат...
И плус во тоа време Србија сеуште беше погодена од распадот на Југославија и они не беа во многу подобра ситуација од УЧК, плус УЧК беше потпомогнат од европските пички и Американските педери. Исто така, Русија можеше партал да ги направи УЧК за 2 саати ама се договорија со америте и го тргнаа своето оружје...

n/a

Член од
28 декември 2011
Мислења
1.194
Поени од реакции
2.258
-Не се инвестира кај албански средини, буџетот се слева на исклучително кај македонците.........
- и второ
Political Representation

According to article 22 of the constitution, the right to vote is "equal, universal and direct." In addition, article 18 of the existing electoral law stipulates that voting districts should be formed in order to ensure that approximately thesame number of voters elects one representative. Ethnic Albanian political parties, however, maintain that the current voting districts are left over from the communist era and drawn in such a way as to dilute the Albanian vote. Etem Aziri, told Human Rights Watch/Helsinki:

The electoral law is from communism and is discriminatory. We have cases where 15,000-17,000 people have voted for one [ethnic] Albanian deputy, while 3,000-4,000 people voted for one [ethnic] Macedonian deputy. This is unprecedented. As you can see, the vote of three Albanians is equal to the vote of one Macedonian.32

Arben Xhaferi compared the voting districts in Bitola and Tetovo. He told Human Rights Watch/Helsinki that Bitola, with an 85 percent ethnic Macedonian population, has 96,000 registered voters, while Tetovo, with an 85 percent ethnic Albanian population, has 136,000 registered voters.33 Still, he claimed that both cities elect nine deputies to the national parliament. He also said that the western city of Debar elects only one deputy, even though there are 16,000 registered voters, 90 percent of whom are ethnic Albanian.34

In June 1994, the National People's Party registered a formal complaint with the Constitutional Court about disproportionate voting districts. Party leaders told Human Rights Watch/Helsinki that, as of August 1995, they had still not received a response.35

In the request, the party presented some of the more disproportionate voting districts. These included:36

District 1 (Berovo) with 12,320 voters

District 20 (Gostivar) with 12, 759 voters

District 73 (Tetovo) with 12,356 voters

District 79 (Tetovo) with 14,144 voters

District 80 (Tetovo) with 14,744 voters

District 3 (Bitola) with 6,663 voters

District 11 (Brod) with 6,817 voters

District 37 (Kriva Palanka) with 4,781 voters

District 55 (Prilep) with 5,169 voters

District 60 (Radovish) with 5,848 voters

Since each district elects one representative, the party argued that the voters in the larger districts, primarily ethnic Albanians, had a weaker vote than the voters in smaller districts.

According to a detailed report conducted before the 1994 parliamentary elections by the International Foundation for Electoral Systems (IFES), Macedonia's electoral commission has recognized that some electoral districts represent approximately 6,000 voters while others represent as many as 17,000. The IFES report concluded:

Not only are significant numbers of voters over- and underrepresented under the current plan, candidates for election need significantly greater or lesser numbers of votes to be elected simply on the basis of the district in which they run. Although the IFES team was not in a position to investigate the legitimacy of the allegations, concern was expressed on numerous occasions that the deviations negatively impact certainminority groups and dilute their opportunities for equal representation in the Assembly.37

Human Rights Watch/Helsinki was also not able to ascertain whether or not the disproportionality of voting districts negatively affects ethnic Albanians. However, there is clearly a need to revise the electoral law to assure that all voting districts are roughly of equal size. This is necessary in order to comply with Macedonian law and to guarantee individuals the fundamental right of one person-one vote. When considering the division of electoral districts, the government should take into account the special concerns of the minority populations.
Има и многу други, но мислам дека овие две се најважни...
Чисто процедурално, податоциве да не ти се од пред 2001 година случајно?
Оти, како што ми е мене познато, Македонија има пропорционален изборан систем, и има САМО 6 изборни единици....

Ф

ФилипМакедон

Гостин
Истото што се случува тука,се случува и таму и на Косово...сега за да Албанците имаат за што да се пазарат за на Косово со Србите,пуштаат притисок во Јужна Србија ...и обратно за да имаат Србите тежина во преговорите,прават блокади...мада жаришта во близина на Е-75 тешко дека ке е со благослов од амбасадите,затоа верувам дека Томислав ке реагира позитивно на заканата...

Ф

ФилипМакедон

Гостин
Плашат деца пред легнување(медиумски притисок)... ако има обид ке ги поколат како телиња.
--- надополнето: 29 декември 2012 во 00:08 ---
Само она што ме јаде,е што последен пат кога имаше немири во прешевска долина,неколку месеци подоцна имаше и во Македонија(2001)... а во моментов државата ни е попара,едните благонадежни,другите револуционери додека рамковните(посебно ДПА) само испорачуваат мегаломаски барања под закрила на малцински права во парламентот...

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.528
Поени од реакции
9.407
Плашат деца пред легнување(медиумски притисок)... ако има обид ке ги поколат како телиња.
--- надополнето: 29 декември 2012 во 00:08 ---
Само она што ме јаде,е што последен пат кога имаше немири во прешевска долина,неколку месеци подоцна имаше и во Македонија(2001)... а во моментов државата ни е попара,едните благонадежни,другите револуционери додека рамковните(посебно ДПА) само испорачуваат мегаломаски барања под закрила на малцински права во парламентот...
никој никого не коле, не знам што тука некој уште се пали на срската борбеност и јунаштво, а бе бетар се од нас во моментов, вчера гледав таму некој српски вести, па вакви споменици има таму еден куп со кур да ги туркаш,можда повеке него во МКД, покажаа и други во почетна ваза на градба, што не ги урнаа до сега тие другите, чекаа да изградат па сега да се сетат што се случува, ништо нема да биде од ова,бадијала некој тука се препуцава.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom