Телекабел - незнам.
Близоо - немој да се заебеш.Единствено добро им е интернетот со 12 брзина - кога го има секако.Често ќе имаш дефекти,од кои повеќето ќе бидат и без телефон,па ќе вртиш од мобилен на техничката служба која све е само не техничка.Каналите на ТВ им се така - така,но мора да кажам дека квалитетот на сликата е далеку послаб од БООМ ил МАХ тв.Двајца мои блиски пред да стават Близоо пробав да ги предомислам,не успеав,а сега и двајцата кукаат.
Т-Хоум - Добра брзина на нет,доста ТВ канали,добри опции и добар квалитет на слика.Е сега имаат мал проблем пошто и дигиталната тв им оди преку рутер знае да заебава.Поточно кај еден другар (кој инаку работи во Телеком) кога ќе ги пушти двата ТВ ресивери и воедно да користи нет,почнува да му сецка телевизијата,а нетот и те како му се успорува.Другаров пошто тоа работи,проба све.Менуваше кабел од бандера,неку таму ПАРИЦИ (така ги викаат - нез ни што се) и пак исто.Наводно кај нас овде имало слаба мрежа и то е то.Е сега ако се решиш за Т - хоум не чекај да дознаеш дали и кај тебе е слаба мрежата откако ќе потпишеш на 2 години
.Друга работа што ме натера мене да ги сменам овие пред 4 години е тоа што они се увек најскапи.Сеуште неможат да сватат дека не се веќе монопол и дека ако некој не е задоволен од нив ќе се префрли кај друг провајдер.Ај може полека ќе сватат откако ги изгубија пола мобилни пост-пеј предплатници.
ОНЕ - Иако на почетокот ги пцуев секој ден,сега сум многу задоволен.Проблемот бил кај мене.Десет парчиња кабел врзуван,крпен со изолир и нетот паѓаше на секој 15 мин.После го сменив цел од свич до главниот кабел и от тогаш е топ.Вака сега нетот им е стабилен,со наевтиниот пакет брзината е 6 и најверојатно е неограничен или 400 гига беше незнам пошто ни пола не го трошам.Боом-от е одлична направа,независна од рутерот,па немора да влечеш кабли од рутер до телевизорите.Башка што пола МК ги "изнајмува" по цена од 200-300 ден па така ти доаѓа да плаќаш сметка од 500 - 600 денари месечно за цел пакет од Телефон,Боом и НЕТ.Техничката поддршка е ОК,уствари се истите момци од Т-Хоум така да ако има дефект навреме го отстрануваат.Уствари што ти кажувам си бил нивни корисник.
Сума - сумару според мене ОНЕ е најбољи опција.
Ако се мислиш помеѓу Т-хоум и ОНЕ.Спореди ги сам основните пакети.
Телефон - кој веќе користи фиксен (така да небитно)
НЕТ - на ОНЕ имаш 400 гига (мислам) со 6 брзина .Т- хоме 30 гига со 4 брзина
ТВ - мах тв за нијанса е подобра иако не ми се свиѓа што влече од нетот кој и не е многу брз.Квалитетот на сликата е добар и на двата.
Цена - И на крај можеби за повеќето во МК предсудна е цената.Оне е 800 денари,а Т-хоум 1200.
Е сега ако ти се здосадило од ОНЕ па сакаш да смениш,тоа е друго но не секогаш промената е на подобро
Позз.