Споредба на македонските интернет пакети

Член од
9 ноември 2005
Мислења
39
Поени од реакции
0
ај кажи ми ти во која продавница можам да го купам овој компјутер за 250 еур?. второ компјутерот доаѓа со гаранција значи ако ти цркне го носиш на сервис.

Плочата има АГП слот што значи може да се надгради. Јас го имам видено и е сосема ок, стабилен и слично. Врз која основа претпоставуваш дека компонентите внатре не се нови???

И конечно - кој компјутер за 2 години ќе вреди повеќе од смоки и чипс? Овака барем - ќе им го вратиш и ќе си земеш понов.

Член од
15 март 2007
Мислења
55
Поени од реакции
0
За добро да ме разбереш ќе треба многу да пишувам, а ме мрзи сега.

Член од
15 март 2007
Мислења
55
Поени од реакции
0
Гледам дека не си упатен па ке треба многу ојаснување.

Член од
15 март 2007
Мислења
55
Поени од реакции
0
Распрашај се таа конфигурациј моментално колку пари е на старо, па за две години ке видиш колку ке вреди.

Член од
15 март 2007
Мислења
55
Поени од реакции
0
Матичната плоча имал АГП слот, па можел да се надгради. дрн, дрн јариња. Графичката ке ја надградиш? Ке ставиш дуал кор процесор, рам ддр2? Компјутерот е ЃУБРЕ. а тој компјутер за 250 евра незнам во која продавница ќе го гупиш ама подобар сигурно можеш. ( Добар компјутер не се купува од продавницаа)

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
ПО ИДИОТСКА ПОПНУДА, ЗДРАВЈЕ!!!

Од целата конфигурација, како нешто добро, може да се издвои само монитрот и двд режачот, другото е за во отпад.
Бај д веј... само Мониторот и ДВД режачот коштаат 250 евра....

Види во СЕКОЈА продавница!

Член од
15 март 2007
Мислења
55
Поени од реакции
0
Џабе ти е добар монитор без добра машина. Мене машината ми е многу поважна од мониторот. Бај д веј режачот вреди 2000 ден а мониторот 8000 ден.

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Прво научи се да правиш ИЗМЕНИ на постови. Пост под пост се смета како СПАМ!

Второ... џабе убедуваш... рековме не е ГЕЈМЕРСКИ компјутер но, кога немаш користено еден од тие од Мт-нет не зборувај попусто. Имаат СУПЕР компјутер за тие пари! Не му треба на секој Дуал кор.

Најди ми ја истата конфигурација за 250 евра на 2 години отплата, и ќе ја купам јас! Одговара?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Конфигурацијана компјутерот
Процесор (CPU)
Intel Celeron D 2.53 GHz - 35 евра
Матична плоча
MSI PM8M3-V - 50 евра
Меморија (RAM)
256 MB DDR - 15 евра
Хард диск
80 GB - 45 евра
Оптички читач/режач
LG DVD/RW 18x брзински - 35 евра
Графичка картичка
128 MB (Вградена на матичната плоча) - 0 евра
Звучна картичка - 0 евра
Вградена на матичната плоча
Мрежна картичка - 0 евра
Ethernet 10Base-T/100Base-TX - RJ-45
Монитор
17" TFT - (тешко дека е нов, 100 евра на старо, рециклиран што стоел у некоја канцеларија)
Звучници
2.0 - 5 евра
Тастатура
English - 2 евра
Глувче
Оптичко - 4 евра
Подлога за глувче
Вклучена - 0.5 евра
Оперативен систем
Microsoft Windows XP Starter Edition - ОЕМ - 0 евра

Тотал: 290 Евра малопродажна цена. Со оглед дека МТнет е фирма, минусираме ддв, и со оглед дека ги зима во поголеми количини компјутериве одбиваме 5% маржа.

Тотал: 235 евра све комплет.

Компјутерот е топ за сурфање, музика, филмчиња. Игри играње и надоградба на компјутерот ИЗБРИШЕТЕ ОД ГЛАВА

ЕДИТ: Само што дознав дека главен партнер на кампањава на МТнет е Пц-Дисконт, односно фирмата што шитка Пц-еа на старо. Така да не само мониторот, туку можно е и целиот ПЦ да е на старо.

Е ај сеа видете дали се исплати понудата или не, со оглед дека можете да го земете од било која фирма на 12/24/36/48/60 рати чичка нов.

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
:) Мониторот ГАРАНТ е нов! како и цел компјутер е од Риверсофт.

Monitor LG LCD 17" L1718S-SN - Тука за цена

зборувате напамет... затоа давате безврска цени.

А за надградбата - изгледа не ме прочита кога реков дека другар ми стави графичка од 256 МБ (мислам NV6200) и уште 1 GB RAM

Член од
9 ноември 2005
Мислења
39
Поени од реакции
0
ПЦ Дисконт е препродавач на АДСЛ. Добавувачи се Риверсофт и СЕТ. Проверив и сигурно се нови, така да секој обид да се „најде“ логика не ви е неуспешен. Има гаранција компјутерот.

БТВ, сметката ти е за СКЛОПЕН компјутер во малопродажба со гаранција и на 24 рати? Второ МТНет е фирма која мора да плаќа ДДВ. И?

Според независни извори од страна на хардверашите МТНет продал илјадници овакви конфигурации (дури и кога беше со ЦРТ монитор). Многу луѓе кои купиле компјутер од продавница ми имаат речене дека се зезнале. Многу луѓе кои немаат интернет и имаат стар компјутер се на мисла да го земат - на пр. само вчера двајца ми се јавија за консултација.

Поентата не е моментално за Мтнет туку општо. Компјутерот е нов, е супер-евтин, е на рати без да мора да потпишуваш разни документи во банка, е достапен, може да се надгради и е идеална опција за најголемиот број семесјтва кои се на ограничен буџет. Ем нов компјутер ем интернет.

Компјутерот е ѓубре, но за оние кои не жалат да платат 1000 еу за конфигурација. И 1500-2000 за интернет месечно. Но замислете си семејство со заеднички примања од 20 и нешто илјади кога ќе му соопштите - отсега може за 1000 денари месечно вашите деца ем да имаат компјутер ем да сурфаат (па и ако претераат со ИСДН брзина).

Поентата е - ајде да гледаме и од другите провајдери овакви иницијативи. Гледам во договорот МТНет за фирми спремаат повеќе модели на компјутери и лаптоп. Најверојатно наскоро и за физички лица по поволна цена ќе почнат да даваат и лаптопи.

Сето ова е позитивно. Не ги правете малоумни илјадниците среќни луѓе кои дома за прв пат имале шанса да добијат компјутер и интернет. Тие сами одлучиле, и оние 7-8 луѓе кои го одбрале ова а ги знам единствено се пожалиле на Виндоусот кој кај сите е преинсталиран. Но и фактот што е оригинален е додатен бенефит во легализацијата.

Да заклучиме, компјутерот е нов, супер евтин (најверојатно со промената на ДДВ ќе поевтини додатно) и врши работа за 80% од семејствата. Треба да се поттикнат другите провајдери да размислуваат во оваа насока. Па зошто да не ако можеш од ПЦ дисконт репариран компјутер П3 со монитор да земеш за 80 ЕУ, тоа да го вградат како бесплатна опција за сите што ќе потпишат договор од 1-2г. Се е подобро од моменталната ситуација.

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
ПЦ Дисконт е препродавач на АДСЛ. Добавувачи се Риверсофт и СЕТ. Проверив и сигурно се нови, така да секој обид да се „најде“ логика не ви е неуспешен. Има гаранција компјутерот.

БТВ, сметката ти е за СКЛОПЕН компјутер во малопродажба со гаранција и на 24 рати? Второ МТНет е фирма која мора да плаќа ДДВ. И?
И цените кои ги даде Sephiroth, во најмала рака сите се за нешто помали од реалните. Провери ја истата конфигурација на линкот кој го дадов погоре. 430 евра е кога ти таа конфигурација би ја купил од кај нив (во готово, на рати е поскапо)т.е. само мониторот е 199 евра

Член од
15 март 2007
Мислења
55
Поени од реакции
0
Прво научи се да правиш ИЗМЕНИ на постови. Пост под пост се смета како СПАМ!

Второ... џабе убедуваш... рековме не е ГЕЈМЕРСКИ компјутер но, кога немаш користено еден од тие од Мт-нет не зборувај попусто. Имаат СУПЕР компјутер за тие пари! Не му треба на секој Дуал кор.

Најди ми ја истата конфигурација за 250 евра на 2 години отплата, и ќе ја купам јас! Одговара?
Нешто подобра конфигурација можам да ти најдам за истите пари, но не и на одплата. Но таква конфигурација на одплата е лошо решение, погоре напишав зошто.

Знам да правам измени!!! (само ме мрзеше:smir:)
А тој пост под пост што го смета за спам слободно може да конкурира за нобелова награда.:pos2:

За твоја информација, наскоро, ке купам за 18450 ден. конфигурација од таа подобра едно 10 пати. и тоа скроз нова, а не со стари компоненти.

И никого не убедувам, само ме нервираат ти е од МТнет што ја подценуваат интелегенцијата на луѓето, а тебе ако ти е добра таа конфигурација одма направи си порачка.:helou:

Член од
9 ноември 2005
Мислења
39
Поени од реакции
0
човек ти реокв не е со стари компоненти. второ - ќе платиш ддв? ќе платиш во готово? не си им целна група. Некој ако има 20к наеднаш за пц не треба да размислува за рати секако. но другите 80% мораат.

и кажи во која фирма и која конфигурација е 18450 ден (крајна)

Kajgana Shop

На врв Bottom