Споредба на македонските интернет пакети

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Само понудата на телекабел ми фаќа око..тоа на мтнет со компјутерот ти е залажување со љижавче за мали деца

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Цените се од најновиот малопродажен ценовник на Сет, ама ај чим викате дека мониторот е нов, ке додадеме уше 60 евра (160 монитор = 10000ки)

Така да крајна цена 350 евра.

И да се разбереме не ја вреѓав понудата, туку само посочував на недостатоците и предностите. Како што пишав, ПЦто за стандардни работи е топ, закон, али за игри и надградба тешко малце.

Иначе у секоја фирма даваат на рати.

Член од
9 ноември 2005
Мислења
39
Поени од реакции
0
на крајот сепак пазарот ќе одлучи што е најдобро и најповолно. така да можеби темава малку избега.

Член од
11 јуни 2007
Мислења
34
Поени од реакции
0
cabletel ima nova ponuda:
4096kbps download i neogranicen transfer za 1450den.
2048kbps download i 10 giga transfer za 950den.
2048kbps download i 2 giga transfer za 450den.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
За првиот после колку ГБ ти намалуваат брзина и на колку ја намалуваат?

Член од
11 јуни 2007
Мислења
34
Поени од реакции
0
ne znam dali ja namaluvaat brzinata treba da se javam u cabletel.Inace ponudava sea ja vidov na info kanalot.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
E bravo be sea site isti paketi imaat, whats the point ?
Patetika ziva. A be na ovie do vcera najjak paket im bese 128/64 pa gi kaciva na 2Mbit i sea iskoci stedele bandwith?? ili so praele ako mozat preku nokj na 4Mbit da gi dignat paketive a optikata uste ne im e vrzana so bugarskata. Mislam oni mozat da gi ogranicat modemive i na 30Mbita (ili kolku im e max) i da si da pravat reklami, ali narodov mislam deka vise ne pie nafta, se znae koj provajder kolku mu e cesmata i kolku realen bandwith ima da pruzi kvalitetna usluga. Ali aj ke gleame seir u topikon koj najbrz internet ima a bogami i tuka :) Realno nikoj u drzavava nema bandwith za pojse od 1Mbit stabilen net a moze i toa 1Mbit e previse optimisticko gleanje na rabotite. Ebati monopolot nikad nema da imame internet ko so treba.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Сте приметиле нешто чудно во интернетот на Телекабел последнава недела? Имаат направено една финта која го сјеба интернетот на велико, а се вика Upload Compression. Го ставија на почетокот на месецов поради рекламата дека аплоудот веке не го тарифираат, па еве мора да го скратат малце.

Објаснување: не иде над 40-50 кб/с на торенти, пинг во игри рипа над 250мс.

ЧАО ТЕЛЕКАБЕЛ!!!:tapp:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Рофл види како ги напишале Ekonomic, Univerzalen (кога све е на англиски) и Trafic!

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
ja koristam internet od mtnet i sum pre zadovolen. do skoro imav iternet i od mtnet i od telekabel. telekabel se pokazaa gomna!! koa i da mi padne brzinata pod 100kb/s se javuvam da se zalam samo ke me odebat i niso. mtnet se 100 pati i po kulturni i po ispolnitelni. aj da vidam koa telekabel ke ti garantira dobra brzina!! nikogas a mt net imaat minimum. A da i za adsl + pc! PC to e predobro za tie pari. ja imam od prvit pc so bea so ekran LG flatron i do sea sum nemal nikakov problem. mene com ot ne mi trebase ama stom go davaat gaga go zemav i epten zadovolen sum. samo sakam da kazam deka NIEDEN OPERATOR ne moze da konkurira na mtnet!

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Рофл види како ги напишале Ekonomic, Univerzalen (кога све е на англиски) и Trafic!
да, да :pos:
или download 2Mb. Е што 2Mb? Во секунда, минута, година ... :pos:
А во врска со пакетите, Gold ми се гледа за најисплатлив.

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Еве конечно се приклучив на погоре споменатиот Gold пакет од ресенскиот оператор kanal16. 120GB месечно. Ќе треба HDD да си купам :pos:

Член од
2 април 2007
Мислења
394
Поени од реакции
13
Нова понуда на Телекабел од 1 октомври:

4096/512kbps - 3 Gb - за 500 ден месечно;

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Неписмени.
Или нека ги напишеле на англиски како што се пишуваат, или на македонски и кирилица.

Kajgana Shop

На врв Bottom