Сонови, толкување на сонови

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
bibika напиша:
Бидејќи сте сите живи и здрави,не се секирај,тоа е само твоја мисла,на која потсвеста во симболи, се обидела да ти даде одговор.
Не барај помош,џабе е.Не брзај,за да не се слупаш.Имај трпение,за да не ти студи на душата.:):)
Не знаеш како само се ми погоди со ова.Се што кажа, се е точно. И во право си, за никаде не смееш да брзаш,за ништо во животот не се брзач. Само ме интересира, ако не брзам,има шанса тоа да се оствари или тешко?
Како и да е фала ти,и ме интересира од каде толку успешен толкувач на соништа си!:bravo:

Леле ова е чудо почнав да ги памтам соновите.
Вчера сонував многу змии во пари.Што значи тоа?И сето тоа беше штознам,некако измешано,како да гледав филм,па потоа и јас бев во тој филмот,па требаше да скријам нешто од кај тој сандукот каде што беа змиите со парите.Бррр...А после па сонував вода,убава и голема, а внатре јас и дечко ми...И пак не сфатив ништо од овие два неповрзани сонови,па ако знае Бибика сакам пак:)

Termos

I rule, I'm a ruler!
Член од
26 јуни 2006
Мислења
77
Поени од реакции
4
Help! I need somebody. Help! Not just anybody. HelP! Well I need someone heeelp.
Ok, ne e do tolku seriozno:icon_lol:
Epa vaka, pred nekoe vreme go sonvav toj so go bendisvam, demek jas sum igrala so topka so eden drugar vo hodnikot vgimnazija, a toj sedel na klupa zad mene so nekoj drugar i cekal edna profeskora(jas taa so ja mraazam najpoke:)) i ne znam taa mu dala pari i nesto se skarale, i stanal za da bega , ,pominal i mi vika "ama ti ne me sakas dovolno i zato nema da se fatam so tebe" i jas mu pram "od kaj ti tekna to?" i mi praj "epa jas znam si imam kanali", i mu vikam "epa dobro, vistina e, samo kazi mi koj ti kaza" i mi vika "mlechniot pat":pos2: i si ojde
A, dve nedeli pred da go sonvam ova go sonvav kaj so sme bile vo videoteka(dzidojte bea beli) i sme cekale nekoj film da zemime, ama sme bile fateni i toj stoel zad mene sme se gushkale bacvale ova ona:wub:
Zolta dunja, zelen bor, cekam brz odgovor:)

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
vodkamixx напиша:
Сонови...

Епа ајде малце да дискутираме за соновите...

Има разни видови сонови... кога се е убаво во него се е розово... пример може да имаш секс со која сакаш (само гадно е кога ќе те разбуди некој во тој момент :lol: :lol: ), сонови од кој сакаш да се разбудиш во моментот, сонови во кои пример трчаш трчаш а некој те брка и неможеш да дотрчаш итн итн... цела наука е сврзана... а
PHP:
сонот трае само 8 секунди и ти за тие 8 секунди во сонот живееш цел живот...
ц ц ц ц.

А мене инаку пример нешто што сонувам а е поврзано со животниот терк, по некое време ќе ми се оствари т.е. ќе се случи тоа, и ќе речам еј ова сум го доживеал и после ти ја снемува таа слика и што понатаму... (сонот прекинува продолжуваш сам поматаму) или некој викаат тоа чуство е дежа-ву (веќе видено) слики од потсвеста, а јас се си мислам тоа сум го сонувал и сега му дошло време на остварување...

Продолжете... :lol:
Да, колку пати јас така, може ни една минута не ми трае сонот, а во него сонувам цел живот.

kLiNkA

Ponosna Hrvatica
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.116
Поени од реакции
5
aj sea dali ke mi go protolkuva nekoj mojov son....
v4era sonot sto go sonuvav bese mnogu realen sto duri se izvadiv od pamet... Sonuvav deka sum bila na ekskurzija i sme bile vo nekoja crkva.. I popot ni raskazuval nesto a ja sum otisla da ostavam pari na nekoja si ikona... Posle minuta duvnal silen veter se pomrdnal krstot i od nego izlegol nekojsi svetec sto go imase na ikonata... I po4na da mi zbori, i mi kaza kako sum bila seriozno bolna i sl... a svetecot samo jas sum go videla... Posle sum odletala nekako (sama) do nekoe mesto i sum dala pistolot na nekoj 4ovek za da me ubie za da nemoram da trpam bolka... i 4oekot me utepal i togas mi olesna:)lud: )... I aj sea ima nekoj objasnuvanje za ova?:vozbud:

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Имам јас.
Или многу се внесуваш во „дејствието” на вештеркиве,или некој друг филм,или пак ќе добиеш многу убав глас,кој ќе ти олесни,како од светец да е кажан.
За домашно: Кого во животов го доживуваш како икона?Што во животот ти е еднакво на црква? На што ти, во твојот живот му се крстиш,како на вистинска и единствена вредност? Одговори си на прашањава,искрено и чесно и светецот сам ќе ти се покаже,па ќе ти олесни.:):)

Член од
18 јули 2006
Мислења
33
Поени од реакции
2
Jas koga sonuvam kako mi paga zab mi umira nekoj rodnina.Taka do sega 2 pati sonuvav kakomi paga zab i mi umre dedo i kumot
moj
.

kLiNkA

Ponosna Hrvatica
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.116
Поени од реакции
5
bibika напиша:
Имам јас.
Или многу се внесуваш во „дејствието” на вештеркиве,или некој друг филм,или пак ќе добиеш многу убав глас,кој ќе ти олесни,како од светец да е кажан.
За домашно: Кого во животов го доживуваш како икона?Што во животот ти е еднакво на црква? На што ти, во твојот живот му се крстиш,како на вистинска и единствена вредност? Одговори си на прашањава,искрено и чесно и светецот сам ќе ти се покаже,па ќе ти олесни.:):)
ne sum bas ospsednata so filovi, taka da valjda toa poslednoto:)... a i ke si probam da ja resam domasnava:)

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
dva dena po red sonuvam lasici , ako moze nekoj da mi kaze sto znaci toa

Член од
18 јули 2006
Мислења
33
Поени од реакции
2
Kako pomal sum sonuval deka idam vo wc da mocam.Sum go izvadil i mocam.Posle gledam deka sum ja izvmocal majka mi.Mi bese smesno i uste se smejam koga ke mi tekne na toj moment

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
Е вчера од памет сум се извадила.

Бибика,

што значи да сонуваш да те истрижат нула,да не речам ме оставија без коса,е сега колку што паметам имав некојси мал знак во форма на триаголник на главата,и на сонот знам дека бев радосна што ме истрижале така,што нормално во реалноста би ме фатиле хистерии!!!Но на сонот си бев ќефови,само се видов во огледало и си се насмеав...И може малце бев вознемирена и толку...И цел сон беше во кафеаво - жолти нијанси...
Ај хелп плиссс

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
GuEsT WhO напиша:
Jas koga sonuvam kako mi paga zab mi umira nekoj rodnina.Taka do sega 2 pati sonuvav kakomi paga zab i mi umre dedo i kumot
moj
.

Ту ту ту скраја да е. Минатиот месец секој ден сонував кај што ми паѓале забите,да не речам секој ден,знам дека не чини,ама мајтапот на страна досега не ми се случилоо ништо лошо,пак ќе речам да не даде господ...Ама тие сонови порано многу чести ми беа...Така да не се замарај,лошото на страна нека е,не мора да значи дека тој сон баш тоа значи

Член од
30 јануари 2006
Мислења
137
Поени од реакции
0
Sonovite navistina imat golemo znacenje vo zivotot na samata licnost.
Sonot e potsvesta na eden covek. Mislam deka sonot e fantazija.
No ima sonovi koi se ostvaruvaat no retko.
Jas ednas sonuvav kako se naogam na edno mesto (prilicno poznato mi e) i sum so brat mi i nesto padna se skrsi.
Posle podolgo vreme se sluci toa vo realnosta ama sonot mi bese maten i ne mi bese jasno od kade mi e poznata situacijata, kako da mi se slucilo toa i ponapred znaete se e isto, i polozbata i predmetite i se. I brat mi nesto cepkase i nesakajki ja turna vaznata i se skrsi. I posle nekoe vreme svatif deka toa go bev sonuval. Taka mi se slucuvalo mnogu pati i bez nesto da se sluci. Samo ja sonuvam polozbata na lugeto koi se okolu mene isto i na predmetite i posle toa se slucuva. Navistina mi e cudno toa. Bi sakal taka da mi se ostvaruvat i ubavite sonovi koi gi sonuvam. Ama samo ubavite :))

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
АуРоРа напиша:
Е вчера од памет сум се извадила.

Бибика,

што значи да сонуваш да те истрижат нула,да не речам ме оставија без коса,е сега колку што паметам имав некојси мал знак во форма на триаголник на главата,и на сонот знам дека бев радосна што ме истрижале така,што нормално во реалноста би ме фатиле хистерии!!!Но на сонот си бев ќефови,само се видов во огледало и си се насмеав...И може малце бев вознемирена и толку...И цел сон беше во кафеаво - жолти нијанси...
Ај хелп плиссс

Извини,сега видов.

Сонот ти е прекрасен,иако на јаве нема баш така да го доживееш.Ќе ти треба малку време, да согледаш.
Имено, шишањето на косата на нула,значи кратење на маките на нула. Знакот кој ти останал на главата е свет.Означува доживување лично, на слобода, „просветлување“ во смисла на прогледување, конечно, на вистината, која во случајов е убава.
Скратувањето на маките за некоја ситуација, која ти стои на глава,а која те вознемирува,нема веднаш да го согледаш и промената ќе те вознемири.Ќе ти биде непозната (кафеавата боја), ситуацијата,па малку ќе те плаши,но сепак брзо ќе дојдеш до светлината,до среќата (жолтата),која подолго ја чекаш.
Сопствениот одраз во огледалото,на кој му се радуваш-ќе си се радуваш сама на себе и постојано ќе си повторуваш колку многу ти е убаво.

Не биди циција,раскажи после,што е тоа толку убаво.:)

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Ај јас да ви го кажам она што ме загрижува во врска со соновите...
Уште од мала редовно си сонувам, од соновите имам стекнато фобија од височина, пошо како мала цело време сонував еден ист сон.. како се возам со татко ми, мајка ми и дада по еден стрмен пат, и наеднаш, колата излетува а ние паѓаме..е после ова се будам секогаш!Имав многу проблеми, неможев да заспијам, плачев во сон, зборував многу, еднаш се бев јавила кај вујко ми во 4 саат сабајле даму кажам да не заборави да ми донесе нешто...
Секогаш мислев дека ова ми е наследено од мајка ми, пошо и она, како и јас, секоја вечер сонува некои глупости, и често пати, насабајле, се наоѓаме себеси двете како си ги раскажуваме соништата!
Ок е сево ова, ама последниов месец ми се деси нешо ептен фрик....
првата вечер од одморот, сонував како еден колега на мајка ми, починал! Другиот ден го раскажав сонот на другарките, сите ме сметаат за мрдната бе! Се одлучив да почекам да си одам дома, за да и раскажам на мама...одма ко си дојдов дома, и го кажувам сонот на мајка ми, а таа ми кажува дека истата таа вечер ко јас го сонував ова, мајката на нејзиниот колега(оној кој јас го сонував) починала!Леле бе луѓе, шо изрод ќе бев јас!
Добро, тоа не есе..синоќа, сонував како се случила некоја тешка сообраќајка, па мајка ми ја викнале од работа(работи во ургентен центар) пошо морале да ги носат повредените во Скопје..Денеска, доаѓа мама од работа, и после 1 саат и се јавуваат дека мора да иде за Скопје, пошо имало тешка сообраќајка!

Цел ден размислувам за ова, морав да ви го кажам..незнам шо ми се случува, може се само глупости, а јас им обрнувам преголемо внимание!

С

Сатори

Гостин
...

Ајде да видиме.
Проблемот кај мене, е дека сонот постојано се повторува веќе три/четири години и се појавува, во текот на три месеци сигурно ќе се појави, понекогаш и неколку недели по ред секоја вечер.
Облечена сум во црна мантија, од која не ми се гледа лицето, само косата ми излегува надвор и е прилично подолга од моменталната должина на мојата коса.Држам пиштол во рака, а пред мене има сенка од човек.Наутро кога станувам скоро да можам да почувствувам колку е ладен пиштолот.Зад мене е мојата најдобра пријателка, свечено облечена со мартини во рака и чека да завршам за да си одиме.И сега без размислување пукам во личноста која е пред мене и едноставно наместо да чувствувам вина, јас чувствувам олеснување, како да сум го ослободила светот од нешто.Свесна дека ќе ме фатат, почнувам да си го планирам времето во затвор....

Kajgana Shop

На врв Bottom